Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ:ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 5% ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ Ν.Δ

Με πέντε μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr, παγιώνοντας το προβάδισμα που έχει αποκτήσει απέναντι στην ΝΔ. Σημαντικά ευρήματα για τις τάσεις των «αναποφάσιστων», το είδος της κυβέρνησης που επιθυμούν οι πολίτες και τις κυβερνήσεις συνεργασίας στην ίδια μέτρηση, που επίσης καταγράφει τις τάσεις της κοινής γνώμης για τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς και τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε αυτές. Με μεγάλη διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό  22,5% έναντι 17,6% της ΝΔ. Ακολουθεί στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 7%, η οποία όμως σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Palmos Analysis ένα μήνα πριν. Όπως προκύπτει και από την ανάλυση των αναποφάσιστων στην επόμενη ερώτηση, η εκλογική απήχηση των νεοναζί μοιάζει να περιχαρακώνεται. 
Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,1% και το ΠΑΣΟΚ με 3,8%.  Λίγο κάτω από το όριο του 3% η ΔΗΜΑΡ με 2,8%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,6%, ενώ το ΛΑΟΣ 0,5%. Άλλο κόμμα δηλώνει το 4,7%. Στο 13,3% οι αναποφάσιστοι (αυθόρμητη απάντηση), στο 5,6% το Λευκό ενώ από την κάλπη δηλώνει πως θα απέχει το 8,1% των ερωτηθέντων.


























Σημαντικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για τους αναποφάσιστους, καθώς όπως φαίνεται αποτελούν «δεξαμενή» ψήφων πρωτίστως για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ψηλά σε αυτόν τον πίνακα είναι και οι Οικολόγοι Πράσινοι, συγκεντρώνοντας ίδια ποσοστά με το ΚΚΕ, ενώ η νεοναζιστική οργάνωση δεν φαίνεται να είναι μεταξύ των επιλογών των «αναποφάσιστων»






Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, αν κατανεμηθούν τα ποσοστά των αναποφάσιστων, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει την διαφορά και προηγείται με 31%. Ακολουθούν ΝΔ με 24,4%, Χρυσή Αυγή με 9,1%, ΚΚΕ με 6,5%, ΑΝΕΛ με 6,4%, ΠΑΣΟΚ 6,3%. Μετά από μια περίοδο διολίσθησης, η ΔΗΜΑΡ φτάνει στο 5,6%, δείχνοντας τάσεις σταθεροποίησης μετά το Συνέδριο της. Στο όριο εισόδου στη Βουλή η Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9%, ενώ το ΛΑΟΣ βρίσκεται μόλις στο 0,6%. Τα άλλα κόμματα στο σύνολό τους συγκεντρώνουν 7,3%.



































































































Με μεγάλη διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση ένα μήνα πριν,  τα δύο κόμματα ήταν σχεδόν ισόπαλα. Παράλληλα με την διεύρυνση της υπεροχής του στη πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι διασφαλίζει την πρώτη θέση στις εκλογικές προτιμήσεις. 




























========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου