Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

GOIN'THROUGH κ ΚΚΕ:ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ;

της Αναστασίας Γιάμαλη
Η φύση απεχθάνεται το κενό. Οι μεγάλες πίστες ακόμη περισσότερο. Δεν εκπλήσσει το γεγονός πως βρέθηκε αντικαταστάτης της Δέσποινας Βανδή στο σχήμα με τον Νότη Σφακιανάκη από το οποίο η τραγουδίστρια αποχώρησε όταν ο "πολύς" Νότης εκφράστηκε ανοιχτά υπέρ της Χρυσής Αυγής. 
ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΟΥ ΨΥΡΡΗ
Εκπλήσσει ωστόσο η είδηση πως, μαζί με τον χρυσαυγίτη Νότη, δεν θα εμφανιστεί κάποιος ομοϊδεάτης του, ο Γαϊτάνος ή ο Γονίδης, αλλά... οι - κατά δήλωσίν τους κομμουνιστές - Goin'Through. Yπενθυμίζω πως την αποχώρηση της Βανδή πριν την πρεμιέρα στο "Έναστρον" την χαιρέτισε και σε σχετικό άρθρο ο www.902.gr
Στο 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ, πέρυσι, στη νεανική σκηνή, εμφανίστηκαν οι Goin'Through παρέα με τους ΝΕΒΜΑ. Τότε, η ΚΝΕ με ανακοίνωσή της είχε υποστηρίξει την επιλογή αυτή. Τα συγκροτήματα, που από μικροφώνου φεστιβάλ "κέρασαν" στην "Αυγή" το "Μαζί μου ασχολείσαι", σε δική τους ανακοίνωση κατέληγαν ως εξής:
"Τέλος, αυτοί που χαλιούνται με τη συμμετοχή μας στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας, είναι οι ίδιοι που χαλιούνται όταν μαθαίνουν (γιατί για να μας δουν πρέπει να έρθουν μαζί μας και αυτό είναι δύσκολο) ότι συμμετέχουμε σε μαζικούς αγώνες στο πλευρό του ταξικού κινήματος. Δεν απολογούμαστε για καμία επαγγελματική επιλογή και ούτε έχουμε κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό μας."
Μπορεί να μην απολογούνται οι -κατά δήλωσίν τους - κομμουνιστές, Goin'Through, αλλά, είτε τους αρέσει είτε όχι, είτε "μαζί τους ασχολούμαστε" είτε όχι, ο ρόλος του καλλιτέχνη (με ή χωρίς εισαγωγικά) είναι σημαντικός και έχει σημασία να παίρνει θέση. Εκτός κι αν οι Goin'Through νομίζουν και φέτος ότι η εμφάνισή τους στην πίστα του "Έναστρον" στο πλευρό του Νότη συγκαταλέγεται στους "μαζικούς αγώνες στο πλευρό του ταξικού κινήματος"... Δεν νομίζω. Ούτε νομίζω πως το "είμαι καλλιτέχνης και δεν ασχολούμαι" -για να μην στεναχωρηθεί το αφεντικό/επιχειρηματίας- ταιριάζει στην περίπτωσή τους. Αυτοί ήταν άλλωστε που τραγουδούσαν πέρυσι με σηκωμένη τη γροθιά στο Πάρκο Τρίτση. Εκτός κι αν τους πέρασε, φέτος.
Μπορεί το μεροκάματο ή το νυχτοκάματο σε πίστα σε αυτήν την περίπτωση να είναι ιερό, αλλά όλοι κρίνονται τόσο για τις πράξεις όσο και για τις παραλείψεις τους.
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, εμείς δεν είμαστε εκδικητικοί, έχουμε όμως καλή μνήμη. Άραγε η ΚΝΕ θα κάνει στο "Έναστρον" τις εκδηλώσεις της;
Πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"-28/11/2013
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου