Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ ΞΕΧΝΙΕΣΑΙ

ΓΡΑΦΕΙ:Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ 








Με ένα κλειδάριθμο ξεχνιέσαι
Χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες, συγκεκριμένα στις 4:13 το πρωί, μου ήρθε ένα e-mail από την Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, όπου με πληροφορεί ότι πρέπει να περάσω αυτοπροσώπως και εγκαίρως από το Μητρώο οποιασδήποτε Δ.Ο.Υ και να παραλάβω ένα κλειδάριθμο για τις ηλεκτρονικές μου συναλλαγές, με την ειδοποίηση ότι οι παλιοί κωδικοί μου λήγουν πολύ σύντομα. Ξαναδιαβάζοντάς το άρχισα να συνειδητοποιώ ότι πρέπει να ετοιμάζομαι για ταξιδάκι. Κατ’ αρχήν το οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ μοιάζει με ανέκδοτο. Προφανώς ο κ. Θεοχάρης έχει κατά νου το Λεκανοπέδιο της Αττικής, την περιφέρεια Θεσσαλονίκης και τις άλλες μεγάλες πόλεις. Οι χαρτογιακάδες του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν καταλάβει ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και οι άλλες μεγάλες πόλεις. Για εμάς εδώ ισχύουν άλλα δεδομένα. Μία Δ.Ο.Υ μας έχει μείνει, αυτή της Μυτιλήνης. Τις Δ.Ο.Υ Καλλονής και Πλωμαρίου τις έκλεισαν (ζωή να έχουμε να τις θυμόμαστε) και οι κυβερνώντες ,πιστοί στο σύνθημα του Καλλικράτη ένα νησί ένας δήμος, εφάρμοσαν και το ένα νησί μία Δ.Ο.Υ.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι θα πρέπει εγώ να σηκωθώ στις 5 το πρωί για να προλάβω το λεωφορείο του ΚΤΕΛ στις 6 για Μυτιλήνη να κάνω δύο ώρες ταξίδι και αν τελειώσω νωρίς να ξανακάνω άλλες δύο ώρες ταξίδι για να είμαι πίσω κατά τις 4 το απόγευμα..
Θα χάσω μια ολόκληρη μέρα, ένα μεροκάματο, θα ξοδέψω 30 Ευρώ, που δεν τα έχω, αλλά τι χαρά και τι ευτυχία, χάρη στον Στουρνάρα και τον Θεοχάρη θα έχω ένα κλειδάριθμο στη τσέπη να έχω να πορεύομαι.
Είναι δυνατόν στην εποχή της τεχνολογίας και της κυριαρχίας των υπολογιστών να μην μπορούν να στείλουν ένα κλειδάριθμο με ένα e-mail ή μέσω μιας φόρμας, που το σύστημα θα ελέγχει την επαλήθευση των δεδομένων;
Όλα αυτά θυμίζουν το γνωστό ανέκδοτο με τον γρύλο. Μόνο που όπου γρύλο βαλε κλειδάριθμο.
Το τρίο των χρεοκοπημένων
α) Τράπεζες: Όλες ανήκουν πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό από 85% έως 100%. Έχουν πάρει κρατικές ενισχύσεις 168 δις Ευρώ και αν προσθέσουμε και άλλα 50 δις που ανέλαβε το Ελληνικό κράτος ως Δημόσιο χρέος, φτάνουμε στα 218 δις όσο και το ΑΕΠ της χώρας. Τι έχουν κάνει για την Ελληνική οικονομία; Τίποτα, μια τρύπα στο νερό. Οι επιχειρήσεις στενάζουν από ρευστότητα, ενώ οι τράπεζες είναι επικίνδυνες ακόμη και στον ρόλο του κουμπαρά με τις δεσμεύσεις των καταθέσεων.
β) Κόμματα εξουσίας: Τα δύο κόμματα που μας κυβερνούν είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες. Σε κάποιες κρατικές είχαν διορίσει τους διοικητές τους. Το Πασόκ χρωστά 145 εκατομμύρια και η ΝΔ κάτι λιγότερο. Οι τόκοι για το Πασόκ με βάση της καθυστερήσεις εξυπηρέτησης είναι γύρω στα 22 εκατομμύρια το χρόνο. Μόνο για την κάλυψη των τόκων το Πασόκ πρέπει να πιάσει το τζόκερ μετά από 100 συνεχόμενα Τζακ Ποτ, διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να τους καλύψει. Η ΝΔ ανέβασε τον δανεισμό της το 2012 για προεκλογικούς  λόγους κατά 15 εκατομμύρια, ποσό μεγαλύτερο από την κρατική της επιχορήγηση που δικαιούται το 2013. Αν τώρα κάποιος θεσμικός παράγοντας ή η Δικαιοσύνη ξεκινήσει έρευνα για το αν έπρεπε να δοθούν ή όχι αυτά τα δάνεια και ποιος ευθύνεται για αυτό, θα βρει απέναντί του τον νόμο Βενιζέλου – Σαμαρά για το ακαταδίωκτο όχι μόνο των τραπεζιτών που τα έδωσαν αλλά και των πολιτικών που τα ζήτησαν. Στη διαπλοκή το ένα χέρι νίβει το άλλο.
γ) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ): Με βάσει τους ισολογισμούς τους έχουν χρέη όλα τα ΜΜΕ μαζί γύρω στα 3,2 δις ,εκ των οποίων τα μισά είναι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις. Οι ΔΟΛ, Τηλέτυπος και Πήγασος που αλληλοσυνδέονται έχουν συνολικό χρέος 400 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 300 βραχυπρόθεσμα. Η Forthnet Media Holdings ΑΕ (δηλαδή η Nova) έχει χρέος 466 εκατ.,  ο Antenna 270 εκατ., το Star 105 εκατ. και ο Alpha 90 εκατ.
Αν δεν αναχρηματοδοτηθούν ή δεν επαναδιακανονιστούν τα παραπάνω χρέη, κάποιοι από αυτούς θα κλείσουν γεμίζοντας «φέσια» την αγορά και τους εργαζόμενους των.      

ΥΓ.1- Οδ.Κωνσταντινόπουλος, 
βουλευτής Πασόκ για την κοινοβουλευτική ομάδα του Πασόκ: «Αρχίσαμε 33 και τώρα είμαστε 27. Παλιά ήμασταν ολόκληρο τρένο και τώρα είμαστε λεωφορείο».
- Και αύριο παπάκι διθέσιο.
ΥΓ.2- Γιάννης Καλαντζής, 
βουλευτής της ΝΔ: «Υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν να ζήσουν. Πήγα σε δύο γάμους και δύο κηδείες, ξέρετε πόσο μου στοίχησαν;
- Σε κηδείες ανθρώπων που αυτοκτόνησαν λόγω χρεών πήγατε; Εκεί να δείτε τι κόστισαν.
ΥΓ.3-Γ.Κουτσούκος,
βουλευτής Πασόκ: «Έρχονται στη Βουλή και μας λένε ψηφίστε. Μα τι να ψηφίσουμε, την αναποτελεσματικότητά τους;»
- Τώρα το καταλάβατε; Επί 3,5 χρόνια αυτό ψηφίζετε.

ΥΓ.4. Οικονομικά από το Χάρβαρντ: Μετά την επιτυχία που γνώρισαν τα μαγαζιά που άνοιξαν την Κυριακή, αποφάσισαν από την άλλη βδομάδα να ανοίγουν και τις καθημερινές.
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου