Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΟΚ:ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


Η Τούμπα αποδεικνύεται και πάλι 
πολύ δύσκολη έδρα για την
 Ελληνικός Χρυσός ΑΕ.

Οι χρυσοθήρες της Χαλκιδικής μετά την πρόσφατη αποτυχία τους να γίνουν χορηγοί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στρέφονται στο ΤΑΠ ΠΑΟΚ, ήτοι στο τμήμα βόλεϊ του ιστορικού σωματείου της Θεσσαλονίκης. 

Κάποιος θα μπορούσε εύλογα να αναρωτηθεί για ποιο λόγο μια επιχείρηση που δεν διαθέτει προϊόντα για το ευρύ καταναλωτικό κοινό , επιλέγει να ξοδέψει μεγάλα ποσά για να διαφημιστεί μέσω ενός αθλητικού σωματείου. Η απάντηση είναι ότι δεν πρόκειται για τη διαφημιστική προώθηση ενός προϊόντος, αλλά για μια επιχείρηση δημόσιων σχέσεων. Γνωρίζοντας ότι οι τοπικές κοινότητες αντιτίθενται πλέον στην περιβαλλοντοκτόνα επένδυση (τις προάλλες περισσότερα από 30.000 άτομα συμμετείχαν σε συναυλία αλληλεγγύης στο κίνημα των Σκουριών), η Ελληνικός Χρυσός προσπαθεί τώρα να εκμεταλλευτεί την τεράστια αγάπη των οπαδών του ΠΑΟΚ για την ομάδα τους, ούτως ώστε να μεταστρέψει τη στάσης της κοινής γνώμης σχετικά με τα μεταλλεία χρυσού. Η λογική είναι απλή: Βοηθήστε την εταιρία που βοηθάει την ομάδα σας.

 Τα επικοινωνιακά επιτελεία των χρυσοθήρων πιστεύουν ότι αν κερδίσουν το λαό της ομάδας με τη μεγαλύτερη απήχηση και το βαθύτερο ρίζωμα στη βορειοελλαδίτικη κοινωνία, θα έχουν κάνει ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της συναίνεσης στην επένδυσή τους.
Όμως η σχέση του ΠΑΟΚ με τη βορειοελλαδίτικη κοινωνία λειτουργεί και αντίστροφα. Όταν ένα αθλητικό σωματείο είναι τόσο βαθιά ριζωμένο σε μια τοπική κοινωνία, όχι μόνο νοιάζεται για τις ανησυχίες της αλλά και μετατρέπεται πολλές φορές σε δίαυλο για την έκφρασή τους. Όπως ακριβώς πολλές φορές στο παρελθόν οι καυτές κερκίδες της Τούμπας έγιναν βήματα διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη της Βόρειας Ελλάδας από το υδροκέφαλο αθηνοκεντρικό κράτους του (πάλαι ποτέ) δικομματισμού, έτσι και τώρα, οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ ενώνουν τις φωνές τους με τους κατοίκους της Χαλκιδικής οι οποίοι έχουν εξεγερθεί ενάντια στα μεταλλεία που καταστρέφουν τον τόπο τους.
Ο Σύνδεσμος ΠΑΟΚ Θύρα 4 σε ανακοίνωσή του εξαπολύει μύδρους ενάντια στην απόφαση για τη χορηγία: «Ο ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 καταδικάζει την απόφαση της διοίκησης του ΤΑΠ ΠΑΟΚ να δεχτεί τη χορηγία από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός. Η εταιρεία αυτή, με την επένδυση της θα ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας και θα υπονομεύσει την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων, για να πλουτίσει ο Πάχτας, ο Μπόμπολας, οι Καναδοί χρυσοθήρες και όσοι πουλάν εκδούλευση σε αυτούς. Αν νομίζετε ότι με λίγα ψίχουλα θα εξαγοράσετε την αποδοχή και τη συνενοχή του κόσμου του ΠΑΟΚ είστε γελασμένοι. Απαιτούμε την ακύρωση της συμφωνίας από τον πρόεδρο του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, κο Ανδρέου, δηλώνουμε την αλληλεγγύη στους κατοίκους της Χαλκιδικής και καλούμε όλον τον κόσμο του ΠΑΟΚ να συμμετάσχει μαζικά στον δίκαιο αγώνα τους. Έλληνες και ξένοι χρυσοθήρες, ο ΠΑΟΚ ως το μεγαλύτερο και δυναμικότερο κοινωνικό κίνημα της Β.Ελλάδος βρίσκεται απέναντι σας. Μαζέψτε τα και φύγετε όσο είναι καιρός!» 
Επίσης, ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Νεάπολης «Μπέλλος» 1963 «ανακοινώνει την αντίθεσή του στην απαράδεκτη χορηγία στο τμήμα βόλεϊ από την άθλια εταιρία που ονομάζεται Ελληνικός Χρυσός». Ο Σύνδεσμος εκφράζει μάλιστα την αλληλεγγύη του στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και ζητάει την απελευθέρωση των προφυλακισμένων Χαλκιδιωτών.
  
Από τη μεριά του, ο Σύνδεσμος Κορδελιού αναρωτιέται: «Πραγματικά θα θέλαμε να μάθουμε κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον ποιος ήταν ο ευφυής εγκέφαλος που εμπνεύστηκε την φαεινή ιδέα να συνδεθεί το τιμημένο όνομα του ΠΑΟΚ με μία τόσο «αμφιλεγόμενη» εταιρεία…» Και η ανακοίνωσή του καταλήγει: «Έξω οι χρυσοθήρες από τον Πανθεσσαλονίκειο Αθλητικό Όμιλο Κωνσταντινουπολιτών» 

Τέλος την αντίθεσή του εξέφρασε και ο Σύνδεσμος του Στρυμονικού Κόλπου. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τον ξεπεσμό και το ξεπούλημα της Ιδεολογίας του Π.Α.Ο.Κ.

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου