Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΦΑΣΙΑΣ


ΓΡΑΦΕΙ:Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ 

Κωλοτούμπες 540Ο  ή 1,5 στροφή στην τούμπα.
Θυμηθείτε, στην αρχή μας έλεγαν «όχι νέα μέτρα», μετά από λίγο πρόσθεσαν ακόμη μία νέα λέξη «όχι νέα οριζόντια μέτρα», μετά μας έλεγαν για «μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα», μετά ότι «θα θιγούν μόνο τα ευγενή ταμεία», μετά δια στόματος πρωθυπουργού «υπομονή μέχρι τον Ιούνιο, μετά απογειωνόμαστε», μετά «περιμένετε τις Γερμανικές εκλογές»,  τώρα «κάντε υπομονή μέχρι τις Ευρωεκλογές», για να καταλήξουμε στα λόγια του Στουρνάρα «μέχρι τον Ιούνιο θα είναι κόλαση».
Όταν είσαι κυβέρνηση κλοτσοσκούφι και σε παν εκεί που άλλοι θέλουν, τότε κάνεις κωλοτούμπες 540Ο ήτοι 1,5 στροφή στην τούμπα, γκρεμίζεις την παράγκα και σε πλακώνει ο τσίγκος. 

Ο Μήτσος και το Success story
Μέσα στον Αύγουστο ο πρωθυπουργός μας Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Philip Morris στην Ελλάδα που είχε αποφασίσει κατά τα λεγόμενά της να μετατρέψει τις αποθήκες καπνού της πρώην εταιρείας «Παπαστράτος» στο Αγρίνιο σε Πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης καπνού. Η είδηση έκανε τον γύρο των καναλιών ως ένα ακόμη επεισόδιο του περίφημου Success story της κυβέρνησης. Τελικά υποβλήθηκαν χιλιάδες αιτήσεις από ανέργους για κάλυψη συνολικά τεσσάρων θέσεων εργασίας που δημιουργεί η εν λόγω επένδυση. Την επόμενη φορά ο πρωθυπουργός ας καλέσει στο Μαξίμου τον Μήτσο τον σουβλατζή της γειτονιάς μου, που προσέλαβε δύο ψήστες και δύο διανομείς δημιουργώντας και αυτός τέσσερες θέσεις εργασίας. 

Η Ελλάδα κατ’ εξαίρεση στον Τρίτο Κόσμο.
Ο βουλευτής του Πασόκ και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός σε συζήτηση με τον υπουργό οικονομικών Γιάννη  Στουρνάρα πρότεινε από τα Ευρωπαικά προγράμματα που δίνονται σε τρίτες χώρες, για την πείνα και τη φτώχια να παρακρατήσουμε κονδύλια για να καλυφθούν δικές μας ανάγκες για τους άστεγους και αυτούς που έχουν προβλήματα σίτισης. Ο κ. Στουρνάρας άφωνος του απάντησε ότι «είμαστε χώρα μέλος της Ευρωζώνης και δεν μπορούμε να πάρουμε κονδύλια που απευθύνονται σε τρίτες χώρες».
«Έστω και κατ’εξαίρεση;» επέμενε ο Δ.Κρεμαστινός.
Μας έκαναν που μας έκαναν τους τελευταίους στην Ευρώπη, τώρα μας κατατάσσουν και στον Τρίτο Κόσμο οι μνημονιακοί συγκυβερνώντες.

ΜΜΕ και λουλούδια του μπαξέ
Όσα αποκαλύφθηκαν από την έρευνα για την Χρυσή Αυγή σχετικά με το οπλοστάσιο του φερόμενου ως μεγαλοεπενδυτή Αναστάσιου Πάλλη με τις στολές του Χίτλερ και τα παράνομα όπλα αλλά και τις «νόμιμες» δραστηριότητές του ως συνεκδότη του Θέμου Αναστασιάδη σε τρομάζουν. Ποιοι είναι αυτοί που δραστηριοποιούνται στα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα και τι είδους χρήματα ξεπλένουν στο όνομα της όποιας επενδυτικής δραστηριότητας; Στο «Πρώτο Θέμα» ο ένας εκδότης γύριζε ανά την Ευρώπη έχοντας ανά χείρας βαλίτσα με αδήλωτα εκατομμύρια, ο άλλος είναι προφυλακιστέος για τραπεζική μεγαλοαπάτη και ο τρίτος καταζητούμενος για εμπόριο όπλων και ποιος ξέρει για τι άλλο. Τέτοια λουλούδια θέλουν και τον κατάλληλο μπαξέ για να ανθίσουν.

 Ο χαζός της παρέας
Η Ιρλανδία δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την γύμνια της πολιτικής διαπραγμάτευσης της Ελληνικής κυβέρνησης. Με έλλειμμα υπερδιπλάσιο από το δικό μας, από τον Δεκέμβρη βγαίνει από το μνημόνιο. Αντίθετα εμείς, «ο χαζός της παρέας», αν και με πρωτογενές πλεόνασμα, με όποιο τρόπο και αν σχηματίστηκε, θα είμαστε σε πρόγραμμα λιτότητας μέχρι το 2020 και βλέπουμε. Εκλιπαρούμε ακόμη και για μια στοιχειώδη ελάφρυνση στον Ειδικό Φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για να μην ξεπαγιάσουν τον χειμώνα οι Έλληνες. Μια χώρα σε πλήρη αναξιοπρέπεια στο ρόλο του χαζού της παρέας.


ΥΓ.1- Μαρ.Γιαννάκου (Ευρωβουλευτής-Ν.Δ): «Επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή είχε ξεκαθαριστεί τι είναι άκρο».
- Σας καταλαβαίνω. Από τότε που μπήκε η Πολιτική Άνοιξη μέσα στη Ν.Δ τα μπερδέψατε πάλι, έ;

ΥΓ.2- Απέβαλαν σπουδάστρια γιατί δεν ήθελε να κάνει προσευχή.
-  Όχι, δεν είναι είδηση από την Σαουδική Αραβία, στην Πάτρα έγινε.

ΥΓ.3- Ερώτηση σε Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος: - Είχατε ρατσιστικά εγκλήματα στη περιοχή και πόσα;
- Ούτε ένα.
- Είστε σίγουρος.
- Ναι, μα τον άγιο Παντελεήμονα.

ΥΓ.4. Οικονομικά από το Χάρβαρντ: Όταν το χρέος μας ήταν στο 120% δεν ήταν βιώσιμο και μπήκαμε στο μνημόνιο. Τώρα που σύμφωνα με την Eurostat είναι 165,5%  είναι βιώσιμο.
-Ρε, δεν πάτε να ξύνετε πατσές, λέω εγώ.
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου