Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΡΙΝΑ ΒΗΧΟΥ:Η "ΓΥΜΝΙΑ" ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


Μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να προανήγγειλε ήδη από την Νέα Υόρκη ότι θα " χτυπηθεί" και το άλλο άκρο, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ευρύτερα την Αριστερά. Μπορεί ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας να απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να θέσει υπό έλεγχο τις συνιστώσες του. Μπορεί η γαλάζια μονταζιέρα της Συγγρού και του Μαξίμου να προσπαθήσει να εμπλέξει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τους προφυλακισμένους με την κατηγορία για την "καταδρομική" επίθεση στις Σκουριές. Αυτό που σίγουρα δεν μπορεί πλέον να κρύψει είναι "το πόσο γυμνός είναι ο Αυτοκράτορας", δηλαδή ο ίδιος.  Η ιστορία με την προφυλάκιση του Μιχαλολιάκου και των παρ'αυτώ, με τον τρόπο τουλάχιστον που τη διαχειρίστηκε ο σκληρός πυρήνας της ΝΔ, δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στη δεξιά παράταξη. Όλες σχεδόν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, μείωση μεν του ποσοστού της ΧΑ αλλά αύξηση του ποσοστού των αναποφάσιστων και παράλληλα και το πιο τραγικό απ' όλα δείχνουν ένα 20-25% των ψηφοφόρων να μην έχει πειστεί ότι η ΧΑ αποτελεί "εγκληματική οργάνωση" .
Δεν πάει να προβαίνουν καθημερινά τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια -αυτά που πρόσφατα "νομιμοποιήθηκαν" με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο- σε καταιγισμό πληροφοριών και φημών σχετικά με όσα καταθέτουν οι λεγόμενοι "προστατευόμενοι μάρτυρες" για τον τρόπο δράσης και λειτουργίας της ΧΑ ,το 20 με 25% των ψηφοφόρων δεν δείχνει να πείθεται. Αυτό δεν είναι ανησυχητικό στην πραγματικότητα τόσο για τη ΝΔ όσο είναι ανησυχητικό για την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα. Η ΝΔ -όσο κι αν κόπτονται τα στελέχη της κυβέρνησης ότι διεξάγουν "αμείλικτο αντί ναζιστικό αγώνα" δεν πείθει για τον αντιναζισμό της και στο επίπεδο αυτό τελικά καταλήγει να αυτόγελοιοποιείται και να γελοιοποιεί το ίδιο το περιεχόμενο του αντιναζισμού.
Αν ήθελε πράγματι να διεξάγει "αντί ναζιστικό" αγώνα έπρεπε να είχε αντιδράσει πολύ νωρίτερα και να μην έχει επιτρέψει με την πολιτική που εφαρμόζει στη ναζιστική συμμορία να φθάσει εκεί που έχει φθάσει, χάρη στην αγαστή συνεργασία με σημαντικό τμήμα της ελληνικής αστυνομίας. Η ΝΔ είναι που επέστρεψε "στο αυγό του φιδιού να σπάσει" και το επέτρεψε για να το χρησιμοποιήσει. Σε αυτή την περίπτωση το κράτος επέτρεψε στο παρακράτος να σηκώσει πάλι κεφάλι, προκειμένου να εμποδιστεί η πιθανότητα να έρθει η Αριστερά στην εξουσία. Τη στιγμή που άρχισε να νιώθει ότι το παρακράτος - εν προκειμένω η ΧΑ - κινδυνεύει να της βγει μπροστά, παίρνοντας αυτό πια τη σκυτάλη - επιχειρεί τώρα να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Με δεδομένο ότι οι οπαδοί της που είχαν "γοητευθεί" από την ΧΑ δεν δείχνουν να επιστρέφουν "στο μαντρί " ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου: υπονόμευση του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα της Αριστεράς. Κι αυτό όχι βέβαια γιατί πιστεύουν στη Συγγρού και στου Μαξίμου ότι οι ψηφοφόροι της Αριστεράς θα στραφούν προς τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, γιατί αν έχουν φθάσει στο σημείο να πιστεύουν κι αυτό θα πρέπει να ζουν πραγματικά σε άλλο πλανήτη.
Αντίθετα, μια τέτοια επίθεση στην αριστερά το πιθανότερο είναι να φέρει πιο κοντά την Κουμουνδούρου με τον Περισσό, πολύ περισσότερο από ότι οι όποιες εκκλήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Άρα το πιθανότερο σενάριο στο οποίο ποντάρουν ο Σαμαράς και η ακροδεξιά του πτέρυγα είναι ότι με την επίθεση στην Αριστερά θα πείσουν τους νυν αναποφάσιστους, πρώην συμπαθούντες της ΧΑ, να επανακάμψουν. Για άλλη μια φορά όμως τους περιμένει η απόλυτη διάψευση
Οι άνθρωποι αυτοί στράφηκαν προς την ΧΑ, παρασυρμένοι από τον δήθεν τσαμπουκαλίδικο "αντισυστημισμό" της , σε μια εποχή , που η ΧΑ δεν είχε ακόμα κάνει την ανοιχτή της στροφή κατά της Αριστεράς, πριν το Πέραμα και το Κερατσίνι. Η αντίθεση τους είναι με τη Μνημονιακή ΝΔ και όχι με την Αριστερά. Αν η ΝΔ επιχειρήσει να "χτυπήσει " την Αριστερά και μάλιστα για την υπόθεση με τις Σκουριές θα οδηγηθεί κατά πάσα πιθανότητα σε αυτογκόλ. Ένα τμήμα των σημερινών αναποφάσιστων να στραφεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, απλά και μόνο επειδή τον χτυπά η ΝΔ.
Αυτό ίσως διαισθάνονται και στην καραμανλική πτέρυγα της παράταξης και σπεύδουν να διαφοροποιηθούν. Ότι δηλαδή ο Σαμαράς υπό την επήρεια των ακροδεξιών του συμβούλων θα οδηγήσει την δεξιά παράταξη στον δρόμο, που οδήγησε ο Γιωργάκης το ΠΑΣΟΚ, σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.
Ό, τι και να πούμε, η απόφαση απ' ότι φαίνεται έχει ληφθεί και το σίριαλ θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Αν η Κουμουνδούρου δεν "κιοτέψει" και αντίθετα βγει στη σέντρα, το παιχνίδι το έχει σε αυτή τη φάση δικό της. Η πολύ φιλολογία περί βίας από μια κυβέρνηση, που καθημερινά "βιάζει" τη βούληση του ελληνικού λαού για να κρατηθεί στην εξουσία έχει καταντήσει άπειρα βαρετή κι όσο κι αν τα νέο-νομιμοποιημένα ιδιωτικά κανάλια επιχειρήσουν να την προωθήσουν δεν έχουν μείνει πια παρά ελάχιστοι για να τους πιστέψουν. Εδώ πια δεν ισχύει το παλιό "πες, πες, πες όλο και κάτι θα μείνει" αλλά το ακριβώς αντίθετο.
ΠΗΓΗ:Tvxs
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου