Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ZEIT:Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΖΗΤΗΣΕ "ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ" ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ

Zeit: «Μαγείρεμα» ελλείματος ζήτησε ο 

Βενιζέλος από τον Άσμουσεν

Την αποκάλυψη ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρότεινε στο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιέργκ Άσμουσεν, να αλλάξουν τα νούμερα που αφορούν τους υπολογισμούς για το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας για τη διετία 2015-2016, κάνει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Zeit»που κυκλοφόρησε χτες. «Λάθος περιγραφή» δηλώνει η ΕΚΤ. Διαψεύδουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ. 
Η αποκάλυψη γίνεται στο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας, που περιλαμβάνει εξασέλιδο αφιέρωμα στον αξιωματούχο της ΕΚΤ. Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στο ταξίδι του στην Ελλάδα στις 22 Αυγούστου και στη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Εκεί, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρεται πως του πρότεινε «αν θα μπορούσαν να αλλάξουν τα νούμερα, ώστε το κενό να περιοριστεί ή ακόμη και να εξαφανιστεί».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Άσμουσεν εξεπλάγη κι έφυγε σχεδόν τρέχοντας από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου με αποτέλεσμα να μη γίνουν δηλώσεις μετά τη συνάντηση. Αναφέρεται επιπλέον ότι για τον Γεργκ Άσμουσεν αυτό είναι χαρακτηριστικό της «παλιάς Ελλάδας».

Το επίμαχο απόσπασμα της Zeit

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο κύριος Άσμουσεν συναντά επίσης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης [τον Ευάγγελο Βενιζέλο]. Συζητούν το διαφαινόμενο κενό στον ελληνικό προϋπολογισμό. Μετά τη συνάντηση ο Άσμουσεν σχεδόν φεύγει τρέχοντας από το γραφείο. Έχει μείνει άναυδος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ζήτησε αν θα μπορούσαν να αλλάξουν τα νούμερα, ώστε το κενό να περιοριστεί ή ακόμη και να εξαφανιστεί. Reorganize the figures [σ.σ. η φράση είναι στα αγγλικά στο περιοδικό]. Για τον Άσμουσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικά της "παλιάς Ελλάδας". Και για ξεπερασμένα, αναποτελεσματικά συστήματα για τα οποία για τον ίδιο είναι ακατανόητα».

Διάψευση Βενιζέλου

Σε δήλωση διάψευσης προέβη ο Ευ. Βενιζέλου, αναφέροντας ότι το δημοσίευμα της Die Zeit είναι «απολύτως ανακριβές». Προσθέτει ότι αναμένει επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος και από πλευράς του ίδιου του Γ.Άσμουσεν και της ΕΚΤ και πως ελπίζει να μη χρειαστεί να επανέλθει.

«Η περιγραφή δεν είναι σωστή» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Γουίλιαμ Λέλιφελντ, ερωτηθείς από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με το επίμαχο δημοσίευμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύδει η ΕΚΤ, ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται πολλαπλά εκτεθειμένος, καθώς έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον κ. Άσμουσεν να “πειράξει” τα στοιχεία για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ώστε η κυβέρνηση να καλύψει την αποτυχία της», και πρόσθεσε πως «γνωστοί για τα “μαγειρέματα”, αφού φούσκωσαν τα ελλείμματα για να μας βάλουν στα μνημόνια, δεν διστάζουν να κάνουν το οτιδήποτε για να παρουσιάσουν την καταστροφική τους πολιτική ως πετυχημένη. Φαίνεται ότι δεν τους αρκεί η δημιουργική λογιστική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πείθουν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή αφού είχε εκδοθεί απόλυτη διάψευση της ΕΚΤ και μετά από την αυστηρή διάψευση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ! Υιοθετούν αυτά που διαψεύδει η ΕΚΤ και επιμένουν στην αδιέξοδη πολιτική τους γλείφοντας όψιμα τον κ. Άσμουσεν», απάντησε η Χαριλάου Τρικούπη.

«Μετά τα πλαστά στοιχεία, με τα οποία οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, τώρα καταφεύγουν στην ίδια μέθοδο για να καλύψουν τα ελλείμματα, να εμφανίσουν το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα και να παρουσιάσουν τη μνημονιακή κυβέρνηση ως επιτυχημένη», είπαν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που ζήτησαν και την παρέμβαση εισαγγελέα. 
ΠΗΓΗ:Tvxs
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου