Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

HEIL PEER! (ΤΟ ΚΩΛΟΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥ ΠΕΕΡ ΣΤΑΙΝΜΠΡΟΥΚ)


ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ

Ενώ στην Ελλάδα οι πολιτικοί κάνουν τις σεμνότυφες παρθένες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Αντώνης Σαμαράς έχει πιάσει κουβεντούλα με τον Θεό και την Παναγία και οι Έλληνες ασχολούνται με το ποια πουκάμισα είναι σωστό να φοράει ο Αλέξης Τσίπρας ή αν είναι σωστό να λέει τη λέξη «βλαχοδήμαρχοι», ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπρουκ, έκανε κωλοδάχτυλο σε όσους χρησιμοποιούν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς γι’ αυτόν.
Η φωτογραφία του Πέερ Στάινμπρουκ βρίσκεται στο εξώφυλλο του περιοδικού της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.
Αν θυμηθούμε και το εξώφυλλο του Focus με την Αφροδίτη της Μήλου που προκάλεσε θόρυβο στη χώρα μας, πέφτει πολύ κωλοδάχτυλο στα γερμανικά περιοδικά.
Η χειρονομία του Πέερ Στάινμπρουκ έβγαλε στην επιφάνεια όλη την καταπιεσμένη βαρβατίλα των Γερμανών και εκτόξευσε τα ποσοστά του ενόψει των εκλογών της μεθεπόμενης Κυριακής.
Η Άνγκελα Μέρκελ θορυβήθηκε από την απρόσμενη δημοφιλία του Στάινμπρουκ και τις επόμενες ημέρες θα δώσει τηλεοπτική συνέντευξη όπου θα κάνει την κάτωθι χειρονομία.
(Να δείτε που, σύντομα, οι αυστηροί Γερμανοί θα εκφράζονται ελεύθερα και αυθόρμητα -γράφοντας την πειθαρχία και την τάξη στα παλιά τους τα παπούτσια-, ενώ οι γλεντζέδες και αριστοφανικοί Έλληνες θα μιλάνε σαν στερημένες γεροντοκόρες και θα κοκκινίζουν αν ακούσουν καμιά «κακιά» λέξη.)
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου