Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΚΚΕ ΚΑΙ 902:ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΡΗΤΡΑ ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ

Μέχρι και ρήτρα δραχμής περιλαμβάνει το συμβόλαιο με το οποίο το ΚΚΕ πούλησε τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό 902 στην κυπριακή οφσορ εταιρεία με την επωνυμία A-Orizon Media, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο "Βήμα". Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι το συμβόλαιο προβλέπει ποινή ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπτωση που ο αγοραστής πουλήσει τον σταθμό σε πολιτικό κόμμα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Με άλλα λόγια, το συμβόλαιο αποσαφηνίζει αυτό που όλοι ήξεραν, δηλαδή πως, όταν το ΚΚΕ πριν από λίγες μέρες δήλωνε πως "δεν είμαστε φυσικά αδιάφοροι πού πάει ο σταθμός. Παίρνουμε αυτό το ζήτημα υπόψη", εννοούσε πως η μοναδική πολιτική ανησυχία του είναι να μην πάρει τον σταθμό ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάποιος από τους επιχειρηματίες που κινούνται στο περιβάλλον του Αντ. Σαμαρά.
Οι όροι του συμβολαίου περιλαμβάνουν, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Γ. Παπαδάκου, ότι ο αγοραστής δεν έχει ευθύνη για τους εργαζόμενους στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του 902, καθώς το συμβόλαιο ορίζει πως ο πωλητής -δηλαδή το ΚΚΕ- αναλαμβάνει την ευθύνη να καλύψει τις οφειλές από τη λύση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων. Σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη ενδεχόμενης εξόδου από την Ευρωζώνη και υποτίμησης του εθνικού νομίσματος, η αγοράστρια "υποχρεούται να καταβάλει το οφειλόμενο μέρος από το πιστούμενο τίμημα στο ισχύον τότε εθνικό νόμισμα, αλλά στην αξία που συμφωνείται το πιστούμενο τίμημα σήμερα και με βάση την τότε ισοτιμία εθνικού νομίσματος και ευρώ...".

Η λαϊκή σοφία λέει "δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι". Το 1989, ο ενιαίος τότε Συνασπισμός πήρε τη συχνότητα για να προβάλλει τις θέσεις της Αριστεράς. Σε 15 μέρες, με επιλογή του ΚΚΕ, θα προβάλλει τις θέσεις του Σαμαρά.
ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΓΗ"-28/8/2012
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου