Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ,ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ, ΑΝΑΖΗΤΑ ΔΙΕΞΟΔΟ

Ο πολύ σκληρός Αντώνης Σαμαράς αναζητά εναγωνίως διέξοδο. Η διεθνής κατακραυγή, τα χαστούκια τον Ευρωπαίων, από τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μ. Σουλτς μέχρι τη Γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού Ο. Φιλιπετί , το άδειασμά του από τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο, η πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε και δείχνει ότι η κοινωνική πλειοψηφία δεν επιβραβεύει τη δημοκρατική εκτροπή, όπως είχαν πιστέψει στο Μαξίμου, η πρώτη γαλάζια διαφοροποίηση (από τον ευρωβουλευτή Ι. Τσουκαλάς) και η εναντίωση Βενιζέλου-Κουβέλη τον έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Η πρόταση που υπέβαλε ξαφνικά για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με μικρό αριθμό προσλήψεων
είναι μια προσπάθεια επικοινωνιακού αντιπερισπασμού με σκοπό να βρεθεί λύση πριν από τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων το απόγευμα της Δευτέρας προκειμένου να μη φανεί ότι υποχωρεί στην πίεση των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Όμως, Ιπποκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου απέρριψαν αμέσως την πρότασή του ζητώντας κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και αναδιοργάνωση "εν κινήσει", επομένως η δοκιμασία της κυβερνητικής συνοχής θα έχει συνέχεια.

Νωρίτερα, άλλωστε, μιλώντας στην ΟΝΝΕΔ ο πρωθυπουργός έκανε μία
προεκλογικού ύφους και περιεχομένου ομιλία καταγγέλλοντας τη «συντεχνία των βολεμένων» και υπερασπιζόμενος με πάθος τη «μεταρρύθμιση» όπως ορίζει το μαύρο που έριξε στη δημόσια τηλεόραση κατά παράβαση κάθε κανόνα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονος εκνευρισμός και άγχος. Πληροφορούνται ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κυκλοφορεί όλο και περισσότερο η ιδέα για διατήρηση της παρούσας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με αλλαγή πρωθυπουργού και γνωρίζουν ότι ανάλογες σκέψεις κάνουν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, παρά τη σιωπή που τηρείται μέχρι στιγμής στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν ότι αν οι Βενιζέλος-Κουβέλης τραβήξουν το σκοινί, οι εκλογές θα είναι μονόδρομος. Σκοπίμως παραβλέπουν ότι των εκλογών προηγείται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών που θα καταλήξει σε μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας όπου εκ των πραγμάτων θα τεθεί θέμα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, φυσικά με άλλον πρωθυπουργό. Ο Α. Σαμαράς δεν πρόκειται να δεχθεί, αν όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ χάνει από τη διαχείριση της υπόθεσης ΕΡΤ και από την πρόκληση πολιτικής αστάθειας, τότε δεν αποκλείεται να σηκωθεί ένα κύμα αντίδρασης μέσα από το ίδιο του το κόμμα.

«Μπορεί να πάθει ό,τι έπαθε ο Παπανδρέου με το δημοψήφισμα» λένε βουλευτές και στελέχη των κομμάτων της συμπολίτευσης θυμίζοντας την πολιτική εκτέλεση του πρώην πρωθυπουργού στις Κάννες από το δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί και το τσουνάμι που σηκώθηκε μετά στο ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να παραδώσει στον Λουκά Παπαδήμο. Ασφαλώς, ο Σαμαράς δεν είναι Παπανδρέου, αλλά αυτό που έκανε, να ρίξει το σήμα στη δημόσια τηλεόραση με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την οποία δεν υπέγραψαν τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα μπορεί να έχει βάρος ανάλογο με το γεγονός που οδήγησε τον Παπανδρέου στην έξοδο από το Μαξίμου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στο «Φόρουμ Ευρωπαίων Προοδευτικών» που διοργανώνουν από κοινού το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Ίδρυμα Jean-Jaurès. Εκεί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ και τον Πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερο και προφανώς θα προσπαθήσει να εκμαιεύσει την αποδοκιμασία της γαλλικής πολιτικής ηγεσίας για την απόφαση Σαμαρά.

Οι διεθνείς πιέσεις δεν έχουν καν ξεκινήσει, καθώς η αγωνία στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι να γίνει έστω εκ των υστέρων μια κίνηση εκτόνωσης και καταλλαγής και αυτή η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό που φαίνεται ότι δεν είχε εκτιμήσει σωστά τον απόηχο που θα είχε έξω η πρωτοφανής επιλογή του να κατεβάσει τον διακόπτη στη δημόσια τηλεόραση. Όπως όλα δείχνουν, το προβάδισμα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις το προηγούμενο διάστημα ζάλισε το επιτελείο του πρωθυπουργού που αισθάνθηκε ότι τώρα είναι η ώρα να τα πάρει όλα ο Α. Σαμαράς λιώνοντας τους κυβερνητικούς του εταίρους.

Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε στον Φ. Κουβέλη ότι υπήρξε αυτήκοος μάρτυς όταν συνεργάτης του πρωθυπουργού έλεγε σε ένα πηγαδάκι πως η ΝΔ έχει και άλλες δυνατότητες κυβερνητικής συνεργασίας, εννοώντας σαφώς τη Χ.Α, που είναι άλλωστε το μοναδικό κόμμα που στηρίζει το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Κατά κάποιον τρόπο, τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους: Ο Α. Σαμαράς δεν έχει πια την αύρα του εγγυητή της οικονομικής σταθερότητας με όρους Τρόικας, αλλά δείχνει αυτό που είναι και είχε κρυφτεί κάτω από την πούδρα του ευρωπαϊσμού που «αγόρασε» παίρνοντας πάνω του το τρίτο μνημόνιο.

Πηγή:tvxs
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου