Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΑΛ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ:ΣΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ


Σφοδρή επίθεση σε όλη την Αριστερά εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επιχειρώντας μ' αυτόν τον τρόπο να απαντήσει στις αιτιάσεις των διαφωνούντων εντός του κόμματος, οι οποίοι, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου που διεξήχθη μέσα από τον "Ριζοσπάστη", υποστηρίζουν πως το κόμμα ακολουθεί λανθασμένη τακτική συμμαχιών.
Σε μια τοποθέτηση που θα μπορούσε να συμπυκνωθεί στη φράση “μια φορά οπορτουνιστής, για πάντα οπορτουνιστής”, η Αλ. Παπαρήγα, στην ομιλία της στη συνδιάσκεψη της κομματικής οργάνωσης Αττικής η οποία δημοσιεύτηκε στον χθεσινό Ριζοσπάστη, επεσήμανε πως είναι αδύνατες οι συμμαχίες με κομματικούς φορείς που έχουν προκύψει ύστερα από αποχωρήσεις από το ΚΚΕ. Στον δρόμο προς το 19ο Συνέδριο, αίσθηση προκάλεσε το κείμενο που δημοσίευσε χθες στο προσωπικό του μπλογκ, το πρώην μέλος του ΚΚΕ, Αλέκος Χαλβατζής ο οποίος είχε αποχωρήσει από το κόμμα τον Σεπτέμβριο του 2010, στο οποίο υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων πως, στην παρούσα φάση, το ποσοστό των διαφωνούντων του ΚΚΕ προσεγγίζει το 35% των μελών του κόμματος.
Ασκώντας κριτική σε όσους υποστηρίζουν ότι το ΚΚΕ ακολουθεί λάθος τακτική στο επίπεδο των συμμαχιών η Αλ. Παπαρήγα τόνισε: “Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται περισσότερο, τώρα ανακαλύφθηκε ότι το Μέτωπο πρέπει να γίνει με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ. Κοιτάξτε, σύντροφοι, εδώ πρέπει να είμαστε καθαροί. Δεν μπορεί να κάνεις συνεργασία πολιτική, [...] δεν μπορείς να κάνεις συνεργασία με το κομμάτι που αποσπάστηκε απ' το Κόμμα, είτε είναι τροτσκιστές, είτε παλιά είχαμε τους κινεζόφιλους, οι οποίοι έκαναν πολιτικό φορέα. Δεν είναι ότι κάποιος σε μια κρίσιμη στιγμή έφυγε, έκαναν πολιτικό φορέα, χτύπησαν το Κόμμα”.

"Επαναστάτες" και "οπορτουνιστές"
Και πρόσθεσε: “Και να το πούμε, οι οπορτουνιστές δεν μπορεί να γίνουν επαναστάτες, με τίποτα. Οι επαναστάτες δυστυχώς γίνονται και οπορτουνιστές, το αντίθετο όμως δεν γίνεται. Είναι κρίσιμο ζήτημα. Και τι μαζικότητα δηλαδή θα αποκτήσει το κίνημα; Μόλις πάμε εμείς με τον Λαφαζάνη, και δεν λένε με τον Λαφαζάνη, να τον τραβήξουμε απ' τον Συνασπισμό και μόλις πάμε εμείς και κάνουμε κι ενιαίο φορέα -έτσι το καταλαβαίνουν- συμμαχικό, ο εργάτης δεν θα φοβάται μη χάσει τη δουλειά του στην απεργία, αμέσως ο λαός θα ξεσηκωθεί και θα ακολουθήσει; Είναι κι αστεία”.
Τόνισε επίσης πως ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος χρησιμοποιείται από το σύστημα για να χτυπήσει το ΚΚΕ: “Είναι τυχαία η ανάσυρση του Αλαβάνου, που τον είχαν στο ανάθεμα; Είναι καθαρά ο νέος αντιΚΚΕ αριστερός χώρος, τον οποίο προσπαθούν να τον δυναμώσουν και να τον ανασυγκροτήσουν”.
Ο Αλ. Χαλβατζής επεσήμανε το βάθος που έχει η διαφωνία με τη γραμμή της ηγεσίας του ΚΚΕ, λέγοντας πως “εκφράστηκε σε ποσοστό 20%-25% απόλυτη απόρριψη των Θέσεων - Σχεδίων και συναγερμός για την πορεία του Κόμματος ενώ άλλο ένα 10%-15% εξέφραζε σοβαρή ανησυχία άσχετα με το ότι δεν διευκρίνιζε ρητά αν επιπλέον απορρίπτει - καταψηφίζει. Δηλαδή ένα τρίτο όσων πήραν το θάρρος να τοποθετηθούν δημόσια εξέφρασε τουλάχιστον μια σοβαρή κριτική”.
                                                       ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΓΗ"- 3/4/2013

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου