Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Γ.ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗΣ:Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΗ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ


Μέχρι το βράδυ της Κυριακής ήμουν φανατικός πολέμιος της εξόρυξης χρυσού, το πρωί της Δευτέρας όμως ανέβλεψα, μεταστράφηκα σαν τον Σαούλ που έγινε Παύλος και αναφώνησα: Βγάλτε όξω το χρυσάφι κι ας πάει και το παλιάμπελο! Όχι, δεν είδα τον Ιησού καθ' οδόν προς τη Δαμασκό, είδα πρωινή εκπομπή στην οποία βγήκε μια έγκυος γυναίκα από την Ιερισσό και δήλωσε ότι είναι κατά της εξόρυξης, γιατί δεν θέλει το παιδί της να μεγαλώσει σε τόπο ρημαγμένο. Προτού ολοκληρώσει τη φράση της, όμως, παρενέβη ο βουλευτής της Ν.Δ. Νεράντζης και ελάλησεν: «Αν δεν βγει στην επιφάνεια ο χρυσός, πού θα βρείτε, κυρία μου, σταυρουδάκι για τη βάφτιση του παιδιού σας;»
Είδα το φως το αληθινόν, έλαβα πνεύμα επουράνιον, βρήκα πίστην αληθή, αδιαίρετη τριάδα επροσκύνησα! Πώς δεν το είχα καταλάβει τόσο καιρό ο βλαξ ότι όσα συμβαίνουν στη Χαλκιδική, η πώληση 317.000 στρεμμάτων έναντι 11 εκατ. ευρώ, η καταστροφή του αρχέγονου δάσους, το ξύλο, οι προσαγωγές 15χρονων, τα χημικά στα σχολεία, γίνονται για να έχουν χρυσά σταυρουδάκια τα Ελληνόπουλα; Ή, όπως θα 'λεγε και ο Κοέλιο, όταν επιθυμείς κάτι, συνωμοτεί όλος ο Μπόμπολας για να το αποκτήσεις. Μπράβο στην Ελντοράντο, μόνο να μην ξεχάσετε, αγαπητοί μου Καναδοί, να πάρετε και κανένα λατομείο, διότι με τα κυάνια που ρίχνετε στο νερό, οι κάτοικοι δεν θα χρειαστούν μόνο χρυσά σταυρουδάκια, θα χρειαστούν και μαρμάρινα.
Οι μπαρούφες του Νεράντζη εντάσσονται στην εκστρατεία ενοχοποίησης του ελληνικού λαού που φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο «Όλοι μαζί τα φάγαμε». Θέλετε κουφάλες χρυσά σταυρουδάκια, χρυσά δόντια, χρυσές καδένες; Ε, τότε βουλώστε το και δεχθείτε και τα κυάνια και τα φουρνέλα και τα αλυσοπρίονα. Εσείς φέρατε τη χώρα σ' αυτό το χάλι με τα λούσα σας και τους σουσουδισμούς σας, οπότε σκάψτε και σκάστε.
Το ότι υπήρξε φούσκα πλαστής ευημερίας, πάνω στην οποία καβάλησε κόσμος και κοσμάκης, είναι δυστυχώς αλήθεια. Κόσμος και κοσμάκης, όχι όλοι, ούτε καν οι περισσότεροι. Ποιος την έφτιαξε όμως, ρε σουρουκλεμέδες, τη φούσκα της ευμάρειας; Ποιος γεννοβόλησε τα χρηματιστήρια, τις ολυμπιάδες, τις πιστωτικές; Και τώρα που έσκασε η φούσκα, το ωστικό κύμα θα παρασύρει μόνο εκείνους που έγλειψαν τα κόκαλα και έλεγαν οι ανόητοι και ευχαριστώ; Θα σαρώσει πρωτίστως εκείνους, τους πολλούς, που δεν έγλειψαν ούτε κότσι; Εσείς οι Πάγκαλοι, που φάγατε το βόδι μαζί με τον τσομπάνη, θα μείνετε αλώβητοι, για να βγαίνετε στους Πρετεντέρηδες να μας κουνάτε το δάχτυλο και να μας δίνετε συμβουλές περί εγκράτειας;
Άλλωστε, με το που βλέπεις τον Πάγκαλο, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η εγκράτεια. Το δεύτερο είναι η Ψυττάλεια...

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου