Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Γ.ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗΣ:ΟΤΑΝ ΕΚΛΑΨΕ Ο ΦΟΥΧΤΕΛ


Τον καθύβρισαν, τον λοιδόρησαν, τον προπηλάκισαν κι όμως η αποκάλυψη του Φούχτελ ότι ένας Γερμανός κάνει για τρεις Έλληνες θα μπορούσε να προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες, όχι μόνο στον λαό αλλά και στο Έθνος καθεαυτό. Σκεφτείτε από τι θα γλιτώναμε αν ένας Γερμανός κυβερνήτης, ενδεχομένως ο ίδιος ο Φούχτελ, που είναι και ζουμπουρλούδικος , αντικαθιστούσε τους τρεις δικούς μας, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη. Ούτε δραματικές συσκέψεις κάθε τρεις και λίγο, ούτε μπες βγες στο Μαξίμου, ούτε σμάρια δημοσιογράφων που φωνάζουν ερωτήσεις κατά την έξοδο, ούτε πεθαμενατζίδικα κουστούμια, ούτε βαρετές γραβάτες, που μοιάζουν σαν έχουν βγει από τα επίκαιρα της Επταετίας.
Θα γλιτώσουμε πρωτίστως από τις αβάσταχτες ατάκες που εκτοξεύουν κατά ριπάς οι τρεις μεγαλύτεροι παπαρολόγοι που έχει βγάλει αυτή η χώρα στη μακραίωνη και ηρωική ιστορία της. Δεν θα ξανακούσουμε τον Σαμαρά να λέει ότι θα φάει σίδερα για να φέρει την ανάπτυξη, δεν θα ξανακούσουμε τη «νέα εθνική αφήγηση» του Βενιζέλου (πρόσεξε πρόεδρε μην την βάλεις την αφήγηση σε στικάκι και τη χάσεις), κυρίως όμως δεν θα ξανακούσουμε τον Δον Κυρφώτη να ξεστομίζει τη φονική «ρηγμάτωση». Μα την Παναγία, κάθε φορά που ακούω τον Κουβέλη να λέει «ρηγμάτωση», αρπάζω ενστικτωδώς μια σφυρίχτρα και χώνομαι κάτω από το τραπέζι, περιμένοντας να πέσει το ταβάνι και να με πλακώσει. Που να του ρηγματωθεί ο Μαργαρίτης και να μη χωράει να μπει στην υπουργική Μερσεντέ.
Η αναλογία εις Γερμανός τρεις Έλληνες θα μπορούσε να δώσει λύση και στο δράμα ενός συμπολίτη μας που περνάει πολύ δύσκολες ώρες. Αναφέρομαι στο στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. (είναι ακόμη στη ΔΗΜ.ΑΡ.;) Νίκο Μπίστη που εδήλωσε ευθαρσώς: «Αλλάζω κόμματα, για να μην αλλάξω ιδέες». Πρόκειται για ρήση φοβερή, που τοποθετείται αυτομάτως δίπλα στα αποφθέγματα του Ηράκλειτου, του Λαροσφουκώ και του Νίκου Αλέφαντου. Αν λοιπόν τα τρία συγκυβερνώντα κόμματα αντικατασταθούν από ένα γερμανικό, ο Μπίστης δεν θα είναι υποχρεωμένος να τρέχει από δω κι από εκεί σαν του παππά τον σκύλο, τουλάχιστον μέχρι να φτιαχτεί κι άλλο ένα γερμανικό κόμμα. Επιπροσθέτως, το ενιαίο κόμμα, θα έχει μία και μπετοναρισμένη Κ.Ο., οπότε ο Ψαριανός δεν θα ξημεροβραδιάζεται στις τουαλέτες της Βουλής, κάθε φορά που θα έχει ονομαστική ψηφοφορία.
Ο κανόνας ένα προς τρία θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην τηλεόραση, θα μπορούσαν δηλαδή τρία ελληνικά κανάλια, το Mega, ο Antenna και ο Σκάι, να αντικατασταθούν από ένα γερμανικό. Αυτό όμως είναι περιττό, διότι τα τρία ελληνικά κανάλια λειτουργούν ήδη σαν ένα γερμανικό
========================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου