Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΤΟ ΦΛΑΣΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΜΣΕΝ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΜΠΡΟΣ"
12/10/2012
Όπως συνέβη με την Siemens, έτσι και με την Λίστα Φαλτσιάνι ή Λίστα Λαγκάρντ,(το ίδιο κάνει, εξίσου διαβλητά πρόσωπα είναι και οι δύο) οι αποκαλύψεις για την διαφθορά στη χώρα μας ήρθαν από το εξωτερικό. 
ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Από το εσωτερικό, όσο κυβερνάνε τα δύο κόμματα της διαπλοκής, μην περιμένετε τίποτα. Το έδειξε η συμπεριφορά του Βενιζέλου, που όταν μπήκε στην κυβέρνηση και συσκεπτόταν με τον Σαμαρά και τον Κουβέλη ψάχνοντας και οι τρείς τα ισοδύναμα από την φοροδιαφυγή, δεν τους είπε ότι έχει μια λίστα από την οποία μπορεί να εξοικονομηθεί ένα σοβαρό ποσό, όπως αυτό που εξοικονόμησαν οι Γερμανοί και οι Γάλοι με την ανάλογη δική τους λίστα. Ο κ.Βενιζέλος μας οφείλει μια στοιχειωδώς επαρκή απάντηση για ποιο λόγο έκρυβε το φλασάκι στο γραφείο του ή στο μπαουλοντίβανό του ή στην κατάψυξη του ψυγείου του, όταν π.χ. για 50 εκατομμύρια ευρώ κατέστρεψε εν ψυχρώ δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. Μιλάμε για αρχηγό κόμματος που συμμετέχει στη σημερινή κυβέρνηση και εξακολουθεί να αποφασίζει για τις δικές μας τύχες. Για αυτό το  Πασόκ είναι αδύνατον να ανακάμψει, όσα «μαγικά» και αν γίνουν και όσες πρωτοβουλίες νεκρανάστασης και αν ληφθούν. Το έχει ρίξει ο Βενιζέλος σε κινούμενη άμμο, πράγμα που σημαίνει ότι όσο περισσότερες κινήσεις σωτηρίας κάνει, τόσο πιο βαθιά στον λάκκο θα χώνεται. 
Το σημερινό Πασόκ ούτε Πανελλήνιο είναι, ούτε σοσιαλιστικό, ούτε κίνημα. Τι είναι; Η νεκροψία θα δείξει. Από τους μέχρι τώρα ηγέτες του θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Ανδρέας με την αλαζονεία του ήταν το πρόσωπο του νεανικού θράσους του κινήματος, ο Σημίτης το πρόσωπο της συντηρητικής του προσγείωσης, ο Γ.Παπανδρέου το πρόσωπο της πλήρους σύγχυσής του και ο Βενιζέλος το πρόσωπο της επιθανάτιας αγωνίας του. Και θα ήταν λάθος να πει κανείς ότι έγινε σκιά του εαυτού του, επειδή τάχθηκε αναφανδόν με το μνημόνιο. Το αντίθετο ακριβώς συνέβη : τάχθηκε με το μνημόνιο επειδή είχε γίνει η σκιά του εαυτού του. Την στιγμή που αυτά συμβαίνουν στο Πασόκ, ο Τόμσεν του ΔΝΤ δεν δέχεται τις αριθμητικές αλχημείες του Στουρνάρα, που ποτέ -και πριν ακόμα γίνει υπουργός- δεν είχε κάνει μια σωστή πρόβλεψη. Όταν ο Τόμσεν άκουσε την πρόβλεψη του Στουρνάρα ότι το έλλειμμα το 2020 θα είναι 115% έβαλε τα γέλια και βγάζοντας το δικό του χαρτί του έδειξε ένα 135% και κάτι, σύμφωνα μάλιστα με συντηρητικές εκτιμήσεις. Εξήγησε μάλιστα και στον υπουργό και στον πρωθυπουργό με λίγα λόγια, ότι το ΔΝΤ φεύγει διότι το καταστατικό του απαγορεύει να «ρίχνει» χρήμα σε χώρες που το χρέος δεν μπορεί να γίνει βιώσιμο, εκτός αν γίνει νέο κούρεμα. Απλά πράγματα. Πώς να γίνει όμως αυτό, όταν οι Γερμανοί λένε όχι; Το θέμα λοιπόν είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Ποιος θα καλύψει την συμμετοχή του ΔΝΤ; Εδώ αρχίζουν τα ζόρια και ο καυγάς των Ευρωπαίων πάνω από το πειραματόζωο που λέγεται Ελλάδα, με την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα να λέει πεισματικά όχι σε νέο κούρεμα, διαφυλάσσοντας έτσι τα μελλοντικά της κέρδη από ενδεχόμενο κούρεμα των Ελληνικών ομολόγων που κατέχει στο χαρτοφυλάκιό της. Όσο για την δόση των 31,5 δις που κανονικά θα εκταμιευόταν τον Αύγουστο, (καλά που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν θα μας την έδιναν το Αύγουστο και δεν θα είχαμε να πληρώναμε μισθούς και συντάξεις, το γνωστό παραμύθι) πάμε για Νοέμβριο και ακόμη δεν την έχουμε πάρει. Άμα είμαστε καλά παιδιά, θα μας την δώσουν. Ας δούμε όμως ποιες «ανάγκες» θα χρηματοδοτήσουν τα περίφημα 31,5 δις. Από αυτά τα 24,8 θα χρησιμοποιηθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την ανακεφαλαιοποίηση των χρεοκοπημένων τραπεζών, τα 4,6 δις για την αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων και τα 2 δις για εξόφληση εντόκων γραμματίων.
Αν τώρα εσείς νομίζετε ότι το ποσόν των 24,8 δις που θα πάει για την σωτηρία των τραπεζών μέσω ανακεφαλαιοποίησης, θα διοχετευθεί στην εγχώρια αγορά για να κινηθούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις, κακώς το νομίζετε. Την σίγουρη επένδυση θα προτιμήσουν οι τραπεζίτες για να τα διαφυλάξουν. Με αυτά θα αγοραστούν Γερμανικά ομόλογα διαβάθμισης ΑΑΑ, η πλέον σίγουρη επένδυση αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. Τα χρήματα που μας δίνουν κατά κύριο λόγο οι Γερμανοί για να σώσουμε τις τράπεζές μας, πάλι σε αυτούς θα επιστρέψουν. Το ίδιο έγινε και στο παρελθόν, όταν μας δάνεισαν να φτιάξουμε το νέο μας αεροδρόμιο το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τη Γέφυρα «Ρίου – Αντίρριου».
Το μεν πρώτο το χρηματοδότησαν Γερμανοί και ανέλαβαν την εκμετάλλευσή του για κάποια χρόνια, την δε δεύτερη οι Γάλλοι με τον ίδιο τρόπο εκμετάλλευσης. Έτσι γίνονται αυτά.
ΥΓ. Κοέλιο, αυτά που λες για συνωμοσίες από το σύμπαν, αλλού. Εδώ στην Ψωροκώσταινα όταν θέλεις κάτι, το Σύμπαν χωρίς μίζα δεν μπαίνει καν στο κόπο να συνωμοτήσει.     
========================================================
Κεραμιδόγατοςο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου