Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΣ:ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΣΤΑΥΛΟΥΣ

Εν αρχή ην ο Γιούνκερ, πρόεδρος του Eurogroup. Είχε αρκετό χρόνο όταν ήρθε στην Αθήνα για να δει τον Σαμαρά, να φάει με τον Σαμαρά, να καλαμπουρίσει με τον Σαμαρά, να μας ενημερώσει πόσο μας συμπαθεί και μας συμπαρίσταται, να δει και μερικά αρχαία, αλλά δεν είχε χρόνο να συναντηθεί με τον Τσίπρα. Και μόνο όταν έγινε ντόρος του έκανε τη χάρη να δεχτεί μια ανεπίσημη συνάντηση μαζί του -ίσως για να πιουν ένα καφεδάκι και να μιλήσουν για την Παναθηναϊκή Συμμαχία. Φυσικά ο Τσίπρας είπε όχι.
Τώρα τη σκυτάλη πήρε ο Βαν Ρομπάι, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Έρχεται σήμερα στην Αθήνα, αλλά δεν θα δει κι αυτός τον Τσίπρα, αν και ο τελευταίος του ζήτησε συνάντηση. Αυτός πάλι δεν καταδέχτηκε ούτε να επικαλεστεί κάποια διπλωματική δικαιολογία -δεν θα υπάρξει τέτοια συνάντηση, είπε ξερά η κυρία επί των τιμών του. Θα δει κι αυτός τον Σαμαρά, θα φάει με τον Σαμαρά, θα τα πουν με τον Σαμαρά σε ατμόσφαιρα πλημμυρισμένη από αγάπη (για τον Σαμαρά) και συμπόνια (για μας), αλλά ο Τσίπρας… πόρτα.
Ε, δεν χρειάζεται σοφία. Αν για κάποια στιγμή η στάση του Γιούνκερ θεωρήθηκε απλώς γαϊδουριά ενός μούχλα συντηρητικού, που δεν αντέχει ούτε τη μυρωδιά της Αριστεράς, η επανάληψη της γαϊδουριάς από τον Ρομπάι σημαίνει ότι έχουμε μια πολιτική γαϊδουριάς που εκπορεύεται από το τους ευρωπαϊκούς στάβλους. Πρόκειται προφανώς για γραμμή: Καμιά συνάντηση που να αφήνει έστω υπόνοιες ότι συζητάμε τις απόψεις του Τσίπρα και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα είδος σύγχρονου ευρωπαϊκού εξορκισμού δηλαδή -κάτι ξέρουν αυτοί οι Βόρειοι από τέτοια.
Και καλά, ο Τσίπρας δεν θα κοιμηθεί το βράδυ που δεν είδε τον Ρομπάι. Αλλά υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα: Οι κρυόκωλοι των Βρυξελλών θέλουν να δώσουν το σήμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αιρετικός -αν μπορούσαν θα έστηναν και καμιά φωτιά όπως οι πρόγονοί τους. Αυτή η πολιτική γαϊδουριάς όμως δεν είναι πρωτίστως γαϊδουριά απέναντι στην ελληνική δημοκρατία και στους θεσμούς της, μιας και ο Τσίπρας είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Κι αν είναι έτσι, γιατί σιωπούν ο θεματοφύλακας των θεσμών Σαμαράς και οι εταίροι του; Εκτός πια κι αν ογκανίζουν μη ακουόμενοι.
========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου