Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΣ:ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ-(ΓΙΑ ΤΗ Ν. Δ)


Λέει το γραφείο τύπου της ΝΔ με αφορμή δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε ραδιοφωνικό σταθμό: "Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνης, με σημερινές του δηλώσεις, εύχεται τη χρεωκοπία της χώρας. Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε απροκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη. Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη. Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή."
Δεν διευκρινίζει δυστυχώς η Ν.Δ. ποιος είναι ο μεταφραστής των επίμαχων δηλώσεων, όπως απαιτεί η λογοτεχνία -ακόμα κι εκείνη της πολιτικής φαντασίας. Πάντως η δήλωση που μεταφράστηκε ως ευχή χρεωκοπίας είναι κατά λέξη η εξής: Η χρεοκοπία, εν γένει - δεν το λέω ως απάντηση στο ελληνικό πρόβλημααλλά επειδή τρομοκρατούν με τις λέξεις τον ελληνικό λαό- δεν είναι κάτι το οποίο είναι κατά ανάγκη καταστροφικό σε κάθε περίπτωση. Η χρεωκοπία είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν σ' ένα σημείο που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Δείτε τι γίνεται καθημερινά στην κοινωνία και την οικονομία. Επομένως, δεν πρέπει να την εμφανίζουμε κι εδώ στην Ελλάδα, ως μπαμπούλα.
Δυο πράγματα είναι προφανή εδώ. Πρώτον, ότι ο Λαφαζάνης πρόσεξε καλά τι έλεγε, γιατί έλαβε το μάθημά του και ξέρει ότι του την έχουν στημένη -για να χρησιμοποιήσουμε μια μαλλιαρή έκφραση που ταιριάζει στη χυδαία αριστερά. Δεύτερον ότι η Ν.Δ., για να πλήξει τον βασικό της αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ορρωδεί προ ουδενός -για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση που ταιριάζει στην ατσαλάκωτη δεξιά. Σε κάθε περίπτωση αυτό το πολιτικό επεισόδιο του Αυγούστου, που γεννήθηκε για να ζήσει μια μέρα κι αυτή στα ψιλά, δε σηκώνει καμιά σοβαρή συζήτηση. Και πάλι καλά να λέμε που μένουν στις λέξεις, γιατί ο Σαμαράς και τα τσογλάνια του (τα παιδιά του, δηλαδή, τουρκιστί) είναι ικανοί να κάνουν πολύ χειρότερα, να συλλάβουν για παράδειγμα κάνα δυο χιλιάδες μετανάστες, για να εκπληρωθεί η γραμμή άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.
Αλλά ντροπή; Να μιλάει η Ν.Δ. επισήμως και με τη βούλα του γραφείου τύπου για ντροπή; Να μην έχουν την ψυχραιμία βρε αδελφέ, όσο κι αν τους κάθεται στον λαιμό η Αριστερά και τους παρενοχλεί ο Λαφαζάνης, να συμπεριφερθούν σαν υπεύθυνο σοβαρό κόμμα, όπως διαφημίζονται; Να αρπάζονται από τα μαλλιά κάποιων λέξεων, να τις μεταφράζουν κατά το δοκούν, και να αποδίδουν στον αντίπαλό τους σχεδόν εσχάτη προδοσία; Ξεσκίζοντας όχι μόνο την πραγματικότητα αλλά και την έρμη την ελληνική γλώσσα, που δεν τους φταίει τίποτε;
Με το συμπάθιο, αλλά εδώ σηκώνει κανείς τα χέρια ψηλά, όχι για να παραδοθεί, αλλά για να τα κατευθύνει με ανοιχτές παλάμες προς τη μεριά των πολιτικών εγκεφάλων της Συγγρού.
Διότι ντροπή είναι να λες, λίγες εβδομάδες πριν, ότι θα επαναδιαπραγματευτείς το Μνημόνιο και τώρα να το εφαρμόζεις αγνοώντας τις αντιδράσεις και την πρόσφατη ψήφο του λαού σου.
Ντροπή είναι να προγραμματίζεις εν ονόματι των πιστωτών μια νέα έφοδο φτώχειας και καταστροφής, ενώ έχεις υποσχεθεί απαλλαγή από τις πιο μαύρες τουλάχιστον πλευρές του Μνημονίου.
Ντροπή είναι να είσαι πρωθυπουργός, να έχεις αντιταχθεί στο πρώτο Μνημόνιο, να έχεις υπογράψει φαρδιά πλατιά το δεύτερο, να κατακρίνεις προεκλογικά όσα υπέγραψες, να τα εφαρμόζεις μετεκλογικά και να διορίζεις δερβέναγα της τάξης των μνημονίων τον βασιλικό επίτροπο που έβαλε φυλακή τον ίδιο σου το θείο.
Ντροπή είναι να επικαλείσαι το μπαμπούλα μιας χρεωκοπίας που ήδη έχει επέλθει χάρη στην πολιτική σου για εκατομμύρια οικογένειες και τις έχει σακατέψει, για να σακατέψεις και όσες -και όσο- σου έχουν γλιτώσει.
Ντροπή είναι να έχεις δεσμευτεί ότι δεν θα πειράξεις άλλο μισθούς και συντάξεις, δεν θα διαπράξεις οριζόντιες περικοπές, και τώρα να ακονίζεις τη μάχαιρα.
Ντροπή είναι να κατηγορείς τον κάθε Λαφαζάνη ότι εύχεται τη χρεωκοπία της χώρας, όταν εσύ ο ίδιος και το πολιτικό σύστημα που εκπροσωπείς και στηρίζεις έχετε χρεωκοπήσει βουτηγμένοι στο ψέμα, στην απάτη, στην εθελοδουλία, στη βαρβαρότητα και στην υποκρισία.
Και η έσχατη ντροπή είναι να μην αισθάνεσαι καμιά ντροπή για όλα αυτά τα έργα σου και να παριστάνεις από πάνω -γιατί δεν το κάνουν πρώτη φορά- τον εισαγγελέα της ντροπής…
========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου