Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΜΕΤΑΞΥ ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ κ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν τα έχω καλά με τα ιερατεία. Η Ορθοδοξία είναι άλλη ιστορία. Γι’ αυτό και γέλασα μόλις είδα τη φωτογραφία που έβαλα στο σημερινό κείμενο. Υποτίθεται ότι ο ιερέας – ας με συγχωρήσει που δεν ξέρω το αξίωμά του – ζει, πορεύεται και εκπροσωπεί το περιεχόμενο του Ύμνου της Αγάπης, του Αποστόλου Παύλου, στην προς Κορινθίους Α’ επιστολή του:
«Aκόμα κι αν ήξερα να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων μα και των αγγέλων, χωρίς όμως να έχω αγάπη, θα είχα γίνει χαλκός που βγάζει σκέτους ήχους ή τύμπανο που δημιουργεί μόνο φασαρία. Kι αν είχα το χάρισμα της προφητείας και κατανοούσα όλα τα μυστήρια και κατείχα όλη τη γνώση, κι αν είχα όλη την πίστη, έτσι που να μετατοπίζω βουνά, χωρίς όμως να έχω αγάπη, θα ήμουν ένα τίποτε. Kι αν ακόμα διένειμα όλα τα υπάρχοντά μου για να θρέψω τους πεινασμένους, κι αν παρέδιδα το σώμα μου να καεί στη φωτιά, χωρίς όμως να έχω αγάπη, δε θα με είχε ωφελήσει σε τίποτε. H αγάπη μακροθυμεί, επιζητάει το καλό. H αγάπη δε φθονεί. H αγάπη δεν καυχησιολογεί, δεν αλαζονεύεται, δε φέρεται άπρεπα, δεν κυνηγάει το δικό της συμφέρον, δεν κυριεύεται από θυμό, δεν κρατά λογαριασμό για το κακό που της κάνουν, δε χαίρεται για την αδικία, αλλά μετέχει στη χαρά για την επικράτηση της αλήθειας. Όλα τα καλύπτει, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει. H αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει….».
Αυτός, λοιπόν, ο ιερέας της Αγάπης, ορκίζει βουλευτή τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Πρόκειται για βουλευτή της «Χρυσής Αυγής». Όλοι γνωρίζουμε τι πρεσβεύει η «Χρυσή Αυγή», όμως έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι πρεσβεύει ο νέος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, έτσι όπως το ομολογεί ο ίδιος μέσα από το συγκρότημα Pogrom στο οποίο συμμετείχε ή συμμετέχει ακόμη, θα σας γελάσω.
Ο κ. Ματθαιόπουλος, λοιπόν, στο τραγούδι «Μίλα ελληνικά ή ψόφα», πρεσβεύει αυτά:
«Έρχεστε στη χώρα μας, δεν έχετε δουλειά/ πεινάτε σα ρεμάλια, μας τρώτε τα παιδιά. / Μιλάτε ρωσικά, μιλάτε αλβανικά / μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά. / Μίλα ελληνικά ή ψόφα!
Τους βλέπω στις πλατείες, τους βλέπω στη δουλειά / τους βλέπω και στη θάλασσα, βρωμίζουν τα νερά. / Αν μείνουν στην Ελλάδα θα πληρώσουν ακριβά / Θα πρέπει να μιλήσουνε σωστά τα ελληνικά. / Μίλα ελληνικά ή ψόφα!»
Σ’ ένα ακόμη πιο … αγαπητικό τραγούδι, το «Άουσβιτς», ο κ. Ματθαιόπουλος και το συγκρότημά του ομολογούν ότι πρεσβεύουν αυτά:
«Juden Raus! / Διακοπές στο Άουσβιτς, διακοπές στο Άουσβιτς, διακοπές στο Άουσβιτς… / Γαμώ τον Βίζενταλ / γαμώ την Άννα Φρανκ / γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ. / Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω / αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω! / Juden Raus! / Διακοπές στο Άουσβιτς, διακοπές στο Άουσβιτς, διακοπές στο Άουσβιτς… / Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω / στο τείχος των Δακρύων θα ‘ρθώ να κατουρήσω….».
Ο ιερέας της φωτογραφίας όπως και ο βουλευτής, εκπροσωπούν θεσμούς. Εκπροσωπούν πίστη σε ιδέες. Έχουν τις θρησκείες τους. Όλα αυτά όμως,… υποτίθεται. Φαίνεται πως ο καλός ιερέας και ο καλός βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» έχουν πολλά κοινά.
Ναι, ξέρω, ο καλός ιερέας «τη δουλίτσα του κάνει». Πιστεύω ότι η Εκκλησία μόνη της, θα έπρεπε να είχε επιδιώξει τον χωρισμό της από το Κράτος, εδώ και πολλά χρόνια. Δεν το πράττει, διότι και η Εκκλησία «τη δουλίτσα της κάνει». Στα πλαίσια της «δουλίτσας της» είναι προφανώς να ορκίζει και να ευλογεί τους νεοναζί, το μίσος, τα μαχαιρώματα, τον ψόφο των μεταναστών, αλλά και όσων άλλων «δεν κάθονται ήσυχοι».
Λένε, πως καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Νομίζω ότι κάποιες «δουλίτσες» είναι ντροπή και μάλιστα τεράστια. Η Εκκλησία έχει χάσει το ρόλο της όπως αυτός ξεκάθαρα περιγράφεται στον Ύμνο της Αγάπης, του Αποστόλου Παύλου και έχει αποφασίσει να υπηρετεί τα του Καίσαρος.
Μάλιστα, κάποιες φορές, τυχαίνει ιεράρχες να εμφανίζονται αυτοκρατορικότεροι του Καίσαρα. Ίσως και εμπορικότεροι. Μάλλον, επειδή οι ηγέτες της, πέρα από τον Ύμνο της Αγάπης, του Αποστόλου Παύλου, έχουν ξεχάσει εντελώς και το «μη ποιείτε τον οίκον του πατρός μου οίκον εμπορίου» καθώς και τον τρόπο με τον οποίο εκδιώχθηκαν οι έμποροι από το ναό. Θα έρθει η ώρα που θα το θυμηθούν…
Αμήν!
                                                                                   ΠΗΓΗ:ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου