Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ:ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΙΝΟΚΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΡΑΝ ΤΑΝ ΠΛΑΝ

Γράφει: Ο Προβοκάτορας ο Είρων
Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, και πριν οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα, ο Σαμαράς έσπευσε να δηλώσει ότι θα συνεργαστεί με όλους κι ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι επαναληπτικές εκλογές. Ακούγοντάς τον αρχικά έλεγες ότι έκανε άλλη μια κωλοτούμπα από τις γνωστές του, αφού όλη την προεκλογική περίοδο ζητούσε αυτοδυναμία και μας απειλούσε με σειρά εκλογών μέχρι να γίνει πρωθυπουργός. Την επόμενη μέρα αφού πήρε την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης φρόντισε να μην την κρατήσει ούτε 24 ώρες στα χέρια του. Την επέστρεψε αμέσως. Όταν το δεύτερο κόμμα, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, πήρε την εντολή άρχισε ο Κος Σαμαράς να θυμάται ότι ο ίδιος ήταν ο πρώτος που αντιτάχθηκε (;) στα μνημόνια και έβγαζε κορώνες αντιμνημονιακές. 
Η λέξη ανάπτυξη που είχε αντικαταστήσει την «επαναδιαπραγμάτευση» χάθηκε και στη θέση της μπήκε η αντικατάσταση της μνημονιακής πολιτικής. Και ταυτόχρονα έκλεινε το μάτι στον Τσίπρα να κάνει αυτός κυβέρνηση. Στην προσπάθειά του αυτή ο Αντωνάκης δεν ήταν μόνος, είχε και τον συνεταίρο του τον Βενιζέλο. Όταν ο Τσίπρας σε μια αυτονόητη πρόταση τους ζήτησε να αποσύρουν τις υπογραφές τους με τις οποίες δεσμευόντουσαν να εφαρμόσουν τα μνημόνια πιστά, τσίνησαν και οι δύο και άρχισαν πάλι τα παραμύθια της σωτηρίας της πατρίδας. Ο καημένος ο Αντωνάκης δεν θέλει να συνειδητοποιήσει ότι όταν λέει ψέματα μεγαλώνει η μύτη του και τον προδίδει. Κι ήρθε η σειρά του συνεταίρου του Βαγγελάκη, ο οποίος έβλεπε τον Τσίπρα σαν αρνάκι γάλακτος, και του έτρεχαν τα σάλια (αυτός έτσι προδίδεται: γλείφεται από τη χαρά του όταν πιστεύει ότι θα φάει καλό μεζέ) και πρότεινε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για να διώξει το απεχθές μνημόνιο. Ποιος όλα αυτά; Ο Ευάγγελος. Ο άνθρωπος που έσκυψε στην Τρόικα όσο κανείς άλλος, αυτός που έτρωγε τις σφαλιάρες από την Μέρκελ και τον Σαρκοζί. Κι εκεί ξεπετάχθηκε και ο θείος Φώτης (ο Κουβέλης) που δείχνοντας τον Κοκκινοσκουφίτσο του έταζε σοκολάτες και γλυκίσματα αν θα καθόταν να τον χορέψει στα γόνατά του. Ευτυχώς ο Κοκκινοσκουφίτσος κατάλαβε τις πονηρές σκέψεις όλων και ξεσκέπασε τον τραβεστί – λύκο της Συγγρού τον χοντρό λύκο της Ιπποκράτους και τον γερόλυκο σάτυρο. Σκοπός τους ήταν να κάνουν μια μνημονιακή κυβέρνηση, να περάσουν όλα τα επαχθή μέτρα για τον λαό, νομιμοποιημένοι και χωρίς αντίδραση. Διαβάζοντας τα πρακτικά των συναντήσεων στο προεδρικό μέγαρο ανατρίχιασα. 
Για πρώτη φορά διαβάζοντας τις εισηγήσεις Σαμαρά αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για ένα γαλάζιο Γιωργάκη. Καλούσε τον Τσίπρα να κάνει κυβέρνηση της αριστεράς με την υποστήριξη της ΝΔ. (Αλήθεια πως του σφηνώθηκε ότι η ΝΔ είναι αριστερό κόμμα; Πως πιστεύει ότι το Πασόκ έχει λαϊκά ερείσματα;). Ποια αριστερά Αντωνάκη μου με σένα και τον Ευάγγελο; Αυτά εσύ και ο συμφοιτητής σου τα λέτε. Γιατί ακόμη κι αν δεν τα πίστευες πρέπει να είσαι πολύ Ραν Ταν Πλαν αν νόμιζες ότι έτσι θα πέσει το πιπίνι, να το κάνετε εσείς ό,τι θέλετε.
Δεν ξέρω αν είναι ο άκρατος εγωισμός σου (το εγώ καθόλη την προεκλογική περίοδο το έβαζες όχι μόνο μπροστά από τα ρήματα αλλά και μπροστά από τα ουσιαστικά και τα επιρρήματα, όπως ο συνεταίρος σου Ευάγγελος) ή το Ι.Q του ραδικιού. Αυτή σου την πρόταση να σας εγγυηθεί ο Τσίπρας ότι θα ανεχτεί την δική σας διακυβέρνηση, ότι θα δείξει ανοχή πως σου ήρθε; Δηλαδή να διαλύετε εσείς την χώρα και να μην έχετε αντιπολίτευση. Αυτά παιδάκι μου και το ζαβό της Μαργαρίτας ίσως (λέω ίσως) να μην τα είχε σκεφτεί. Κι από την άλλη έβγαινες στα κανάλια να διαβεβαιώσεις όλους εμάς τους ιθαγενείς ότι σκοπός σου είναι να απεμπλακείς από το μνημόνιο. Τι πίνεις και δεν μας δίνεις; Και ήθελες να σε πιστέψουμε. Πώς; Αφού εμείς βλέπαμε τη μύτη να μεγαλώνει. Από την άλλη δεν μπορείτε και να συνεννοηθείτε τα συνεταιράκια. Όταν σας έλεγαν ότι με τον Κουβέλη έχετε 168 βουλευτές,  άρα θαυμάσια μπορείτε να κάνετε κυβέρνηση, έβγαινε ο δικός σου (το χοντρό παιδί – λαδιές γεμάτο) κι έλεγε πως όχι. Γιατί οι 168 βουλευτές έχουν άθροισμα 39%. Άρα δεν υπάρχει νομιμοποίηση. Έπρεπε να συμπλεύσει μαζί σας και ο Τσίπρας για να ξεπεράσετε το 50% για να νομιμοποιήστε να εφαρμόσετε τους νόμους. Μόνοι σας λοιπόν τινάζατε τα πάντα στον αέρα. Γιατί και αυτοπροδωνόσασταν ότι θα κυβερνήσετε με καθαρή μνημονιακή πολιτική, αλλά και σημειωτέον μάθαμε και από τα δικά σας χείλη (έστω και με αυτόν τον τρόπο) ότι δεν νομιμοποιείστε για οτιδήποτε έχετε κάνει μέχρι σήμερα. Βέβαια από την άλλη πλευρά ξεσκεπαζόσασταν ότι δεν υπάρχει το μίνιμουμ εξυπνάδας, κι ότι μετά τον Γιωργάκη κι εσείς τις ίδιες δυνατότητες σκέψης έχετε. Κι αυτό τρομάζει Αντωνάκη μου. Γιατί τους κατακτητές, τους Τσολάκογλου και τους Λογοθετόπουλους μπορούμε να τους υπολογίσουμε στο τι θα πουν ή θα πράξουν και αναλόγως να τους αντιμετωπίσουμε. Όμως τους Ραν Ταν Πλαν όχι, γιατί αυτοί είναι απρόβλεπτοι, άρα και επικίνδυνοι να κυβερνήσουν. Είδαμε και πάθαμε (και το πληρώνουμε) να φύγει ο Γιωργάκης. Λυπούμαστε που δεν θα βάλουμε τον γαλάζιο Γιωργάκη στη θέση του.
Η αλήθεια είναι ότι πρώτοι εσείς, τα συνεταιράκια δεν θέλατε κυβέρνηση. Πιστεύατε ότι τον Ιούνιο θα αποθεωθείτε, θα ανεβάσετε τα ποσοστά σας και θα κυβερνήσετε, όπως είχατε υποσχεθεί στους 
Γερμανικούς – λύκους Μέρκελ και Σόιμπλε για να σας επιτρέψουν να κάνετε εκλογές. 
Για αυτό βγήκατε αμέσως να μας πείτε ότι σας τιμωρήσαμε τον Μάιο, φτάνει ο θυμός και να ορίσετε ότι τον Ιούνιο το δίλλημα είναι Ευρώ ή δραχμή. Κι αμέσως πήρατε την σκυτάλη και βγήκατε στους δρόμους και μας «τρομοκρατείτε» με σεισμούς, λοιμούς, καταποντισμούς, αποδιοπομπαίους τράγους. Παρέα σας κι αυτός ο ανεκδιήγητος Σόιμπλε και οι συν αυτώ. Ο Μπαρόζο(που ευθύνεται τα μέγιστα για το χάλι της Πορτογαλίας, μην το ξεχνάμε). Έλα όμως που καλέ μου και «αγαθέ» Ραν Ταν Πλαν δεν βάζετε εσείς τα διλλήματα. Για μας και πάλι το δίλλημα είναι μνημόνιο ή όχι. Νομιμοποίηση της προδοσίας που έγινε ερήμην μας 2 χρόνια πριν ή καταδίκη και τιμωρία (όχι μόνο πολιτική) των προδοτών; Πως σου πέρασε η ιδέα βρε παλιόπαιδο ότι θα σε ακολουθήσουμε; Τι έγινε για να αλλάξουμε γνώμη; Αυξήθηκαν οι μισθοί, οι συντάξεις; Καταργήθηκαν οι αντεργατικοί νόμοι που ψηφίσατε; Ακυρώθηκαν τα μνημονιακά μέτρα που αν βγείτε θα ψηφίσετε από τις 18 Ιουνίου πριν ακόμη ορκιστείτε; Τι; Εξ’ άλλου επειδή κάτι αρχίζει να κινείται μετά το αποτέλεσμα των εκλογών είδες τι είπε ο Γιούνκερ. Στο θυμίζω Ελλάδα έξω από την Ευρώπη δεν γίνεται. Είδες η Φράου Άνγκελα; Γίνεται πιο ελαστική (λίγο σαν την Pirelli). Είδες η Λαγκάρντ στις δηλώσεις της (17/5/12) όχι η Ελλάδα αλλά καμία χώρα δεν μπορεί να φύγει από το Ευρώ. Διάβασες την «Δημοκρατία»; Δικό σας έντυπο είναι. 
Αν φύγει η Ελλάδα απ’ το Ευρώ θα στοιχίσει περισσότερο από ένα τρις στην Ευρώπη. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό «καλοκάγαθε» Πινόκιο; Ότι την ίδια ώρα τελείωσε και η Ε.Ε. Καταλαβαίνω ότι έχετε δηλώσει υποτέλεια στα ντόπια και ξένα αφεντικά σας. Αλλά στο είχα ξαναπεί: «Λογαριάζατε χωρίς τον ξενοδόχο». Όταν εσείς ψηφίζατε, χωρίς νομιμοποίηση, στη Βουλή εμείς ήμασταν στο δρόμο καλώντας σας να μην το κάνετε. Και να σου πω και το άλλο. Ακόμα κι αν θα έπαιζε το δικό σου σενάριο (που δεν παίζει) τι τους νοιάζει τους 1.500.000 άνεργους,  τα 4.000.000 νεόπτωχους, που έχουν ξεχάσει και την φωτογραφία του Ευρώ; Τι τα νοιάζει τα 450.000 παιδιά που δεν σιτίζονται; 
Αυτά νοιάζουν μόνο τους κρατικοδίαιτους μεγάλους οικονομικούς παράγοντες (και ως νταβατζήδες γνωστοί από τον Καραμανλή) οι οποίοι σας παραμυθιάζουν ότι μπορούν να σας εκλέξουν πρωθυπουργούς, συνδράμουν τα κόμματά σας και σεις φέρεστε μπροστά τους ως υποτελείς. Τα διλλήματα και αυτής της κάλπης λοιπόν θα τα βάλουμε εμείς παρότι δεν σας αρέσει. Και τα μνημονιακά κόμματα θα πρέπει να καταποντιστείτε. Η αρχή έγινε στις 6 Μαΐου. Πρέπει να ολοκληρωθεί τώρα. Κι εσύ ας μαδάς την Μαργαρίτα (To be or not to be). Και μια και έγιναν και τα αρραβωνιάσματα με την Ντορούλα, άντε βρε καλά στέφανα. Εκεί που ήταν να κλείσουν δύο σπίτια ας κλείσει ένα μια και καλή.
ΥΓ.1- Θέλω να υπενθυμίσω στον Ευάγγελο ότι η προεκλογική του ομιλία στο Σύνταγμα ήταν ατυχής. Και να τον ρωτήσω εκεί που στεκόταν δεν αισθανόταν να τον πνίγει το αίμα του αυτόχειρα συνταξιούχου φαρμακοποιού;
ΥΓ.2- Όταν αναφέρθηκες στους νοικοκυραίους μας έκανες να εκραγούμε. Γιατί ήμασταν νοικοκυραίοι με αξιοπρέπεια, με στόχους και πρόγραμμα και μας καταντήσατε να σερνόμαστε. Έχε λοιπόν το νου σου γιατί το μαύρο θα το φας γιατί συντέλεσες στο να χάσουμε τη νοικοκυροσύνη μας.
                                             ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Ο ΕΙΡΩΝ 
========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου