Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΖΟΜΠΙ,ΒΑΜΠΙΡ,ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Γράφει: Ο Προβοκάτορας ο Είρων

   ΖΟΜΠΙ,ΒΑΜΠΙΡ,ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ. (Ε.Ε ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ)
Ήδη από τα trailers των προσεχώς στην οθόνη μας (όπου οθόνη η χώρα μας) είχαμε πάρει μια πρόγευση για το θρίλερ που μας περίμενε. Κι έτσι όταν άρχισε να προβάλλεται η ταινία στις 6 Μαΐου μείναμε να την παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα. Εκεί στον πύργο των βρυκολάκων στο Βερολίνο ο κόμης Δράκουλας Σόϊμπλε με οργισμένη φωνή στρίγγλισε: Στην Ελλάδα Τσίπρας; Nein, Ferbotten. Δεν θα το επιτρέψω. Θα τους πιώ το αίμα να στεγνώσουν. 
Αμέσως κάλεσε την Vipera Άνγκελα και τα βαμπίρ των Βρυξελλών για να αντιμετωπίσουν αυτόν τον εξορκιστή, που εμφανίστηκε από το πουθενά. Η φράου Ντόροθυ ξαμόλησε τα 15 χέρια της με τα νύχια – ξυράφια κι αφού σφύριξε με τη γλώσσα της άρχισε να πετάει το δηλητήριό της στο νότο. «Έλληνες προσέξτε θα μείνετε χωρίς λεφτά(λες και μας άφησε τίποτα), θα πεινάσετε (λες και δεν πολλαπλασιάζονται τα συσσίτια), δεν θα έχετε φάρμακα(φρόντισε μαντάμ γι’ αυτό ο Λοβέρδος πριν από σας). Γι’ αυτό για το καλό σας ψηφίστε τον Αντωνάκη και τον Ευάγγελο. Είναι οι μόνοι μου πιστοί εκεί κάτω. Αν τους ψηφίσετε σας περιμένουν χαράς ευαγγέλια. Θα πεινάσετε μεν (αλλά θα τρώω εγώ. 50 δις έχω βγάλει τα 2 τελευταία χρόνια από πανωτόκια). Θα πεθάνουν οι γέροι και οι ευπαθείς ομάδες γιατί δεν θα μπορούν να βρουν φάρμακα και νοσοκομεία(αλλά σκεφτείτε οι νεώτεροι ότι έτσι εξοικονομούνται πόροι για τα ταμεία). Θα μείνετε άστεγοι (αλλά εσείς μια ηλιόλουστη χώρα με τόσες ομορφιές γιατί να κλείνεστε σε 4 τοίχους; Χαρείτε βρε κουτά τη φύση!). Αυτά και άλλα πολλά βρόντηξε κι άστραψε η βίπερα κι άρχισε να μαλακώνει, να μας νουθετεί ότι εντάξει κι αυτή στεναχωριέται αλλά ό,τι κάνει είναι για το καλό μας. Κι εμείς οι αχάριστοι να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτή έχει παραμελήσει τους Γερμανούς κι η μόνη της έγνοια είναι να ανορθώσει εμάς; Σαν κάποιους εργοδότες που αφού ξοφλήσουν τους εργαζόμενους μετά αν τους περισσέψουν αγοράζουν γάλα για τα δικά τους παιδιά. Τέτοια αχαριστία εμείς. Και βγήκαν και τα ζόμπι των Βρυξελλών. Κι ο Γιούνκερ με τον Ρομπάϊ  δεν κατάλαβαν και κάτι ψέλλισαν ότι η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να βγει από το Ευρώ κι είπαν και μια μαλακία, κάτι για ανεξάρτητη χώρα. Και τότε παρενέβη ο κόμης Σόϊμπλε δείχνοντας τα σουβλερά του δόντια και τους διόρθωσε θυμίζοντας ότι θα αναγκάσει τη χώρα να βγεί απ’ το Ευρώ και δεν έστειλε όλη τη δόση (αλήθεια τους τόκους τους κράτησε ολόκληρους;) και τι ανεξάρτητη αφού έχει υπογράψει. 
Κι εκεί πάνω ο δοτός (ο Παπαδήμος) παρακάλεσε το άλλο ζόμπι τον Μπαρόζο να σφίξει τα χέρια του τανάλιες στα κεφάλια των Ελλήνων που τόλμησαν να μαυρίσουν τον Αντώνη και τον Ευάγγελο. Και μέσα σ’ όλα η άλλη βίπερα η μονετάρια, η Λαγκάρντ δήλωσε ότι νοιάζεται πιότερο για τα πεινασμένα παιδιά της Νιγηρίας απ’ ότι για την Ελλάδα. Αλλά ξέχασε να μας πει ότι τα παιδιά  της Νιγηρίας πεινάνε γιατί έβαλε τάξη στη χώρα το ταμείο της το ΔΝΤ. Και δώστου καθημερινά νέες απειλές, λιμοί, λοιμοί, σεισμοί, τυφώνες, σκοτεινιά ξαφνική. Και τα νεύρα τσατάλια. Ν’ ακούς πόρτες να τρίζουν, πατζούρια να ανοίγουν μόνα τους, δράκοι να πετούν κόκκινες φλόγες από τα ρουθούνια τους και μέσα στα σκοτάδια σκιές να κινούνται πάνω – κάτω και να σου λένε: «Τον Ιούνιο να ψηφίσεις αυτούς που θέλω εγώ». Αυτά τα τραγελαφικά και άλλα πολλά που σκοπό έχουν να μας πτοήσουν γίνονται με την συμμετοχή των δικών μας δοσίλογων. Πρώτος ο Ραν Ταν Πλαν – Πινόκιο – κομανέτσος έβαλε αυτό το θέμα: «Ευρώ ή δραχμή». Ένα θέμα που κυριολεκτικά ο λαός δεν θέτει. Αυτό λοιπόν έστω και εμμέσως (εγώ πιστεύω ότι και άμεσα) παραχώρησε το δικαίωμα σε όλους αυτούς να κάνουν παρεμβάσεις ανεπίτρεπτες στα εσωτερικά προβλήματα της χώρας. Η δίψα του να γίνει πρωθυπουργός τον έχει κάνει να δέχεται τα πάντα. Να ψηφίζει τους εφαρμοστικούς νόμους, να κάθεται σούζα μπροστά στη Μέρκελ, να μεταγράφει στο κόμμα τους ακροδεξιούς, να ξαναπαίρνει πίσω τη Μπακογιάννη, 
την οποία ο ίδιος είχε διαγράψει και βέβαια να δώσει και μια συνέντευξη στον Χατζηνικολάου που επιμελώς απέφευγε. Εκεί κατά δήλωσή του είναι Κουταλιανός (αφού όπως δήλωσε μέχρι και σίδερα θα φάει.). Βέβαια, ανοίγω παρένθεση, η συνέντευξη αυτή δεν θα έλεγα ότι ήταν η καλύτερη του δημοσιογράφου. Ένα κοινό χλιαρό, άτονο, ερωτήσεις όχι πιεστικές, διέφερε από τις συνεντεύξεις των άλλων αρχηγών. Ο Αντωνάκης έπεφτε στα μαλακά. Επειδή εκτιμώ τον δημοσιογράφο δεν θα υιοθετήσω τις φήμες για στημένο παιχνίδι, ούτε θα δώσω βάση (γιατί δεν το είδα εγώ) ότι την Κυριακή πριν την συνέντευξη συνέφαγε με τον Σαμαρά. Οι κακές γλώσσες λένε ότι εκεί ίσως στήθηκε η συνέντευξη. Εγώ δεν τα υιοθετώ γιατί θέλω να έχω ψηλά τον δημοσιογράφο. Απλά θα πω ότι δεν ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας του. Κλείνω την παρένθεση.  Τον είδατε τον Κουταλιανό όταν εμφανίζεται στα κανάλια. Πάντα προφίλ, ποτέ ανφάς, με το απλανές βλέμμα του χαμένου βοδιού, να αναγιγνώσκει από το  ώτο – κιου το κείμενο σαν μαθητής της πρώτης δημοτικού που μόλις έμαθε να ενώνει συλλαβές. Πήρε λοιπόν για σανίδα σωτηρίας τη Ντόρα. Μα αυτή δεν είχε πει ότι αν η ΔΗΣΥ αποτύχει θα πάει σπίτι της; Έ λέμε και κανά αστείο να περνάει η ώρα. 
Κι όταν εξελέγη δήμαρχος είχε πει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία αλλά πριν κλείσει 2 χρόνια άφησε το δημαρχείο για το Υπουργείο Εξωτερικών. Και ότι θα είναι απλός στρατιώτης στο κόμμα αλλά στην πρώτη ψηφοφορία παράκουσε τις εντολές του διοικητή της. Αλλά πώς να πάει σπίτι της. Με τη Siemens να ξανανοίγει και το ένα εκατομμύριο δολάρια του συζύγου της αδήλωτο; Πρώτη στη λίστα επικρατείας για να σιγουρευτεί η ασυλία κι άσε τις περιφέρειες μη συμβεί το μοιραίο με το νόμο Παυλόπουλου. Κι έπειτα αυτές οι δηλώσεις περί τρομοκρατίας. Βρε παγωμένο χαμόγελο, κανείς δεν συμμερίζεται την τρομοκρατία, όλοι την καταδικάζουμε. Αλλά με αυτή την εμμονή σου θα σε ρωτήσω αν ξέρεις τι λέει ο λαός. Θα σου το πω. Ότι περισσότερο από πόνο έχεις κάνει πολιτική σπέκουλα στο μακαρίτη, όταν ακόμη και σήμερα φέρεις το όνομά του ούσα παντρεμένη με άλλον. Και βέβαια άκουσα τον Βορίνα τον δημοσιογράφο να λέει στο Extra ότι ο πατέρας σου ως πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί ότι ο αείμνηστος ήταν στόχος και του είχε προταθεί να αυξήσει τους φρουρούς του, κάτι που δεν έγινε. Δεν έμαθα τι απάντησες σ’ αυτά που είπε ο Βορίνας. Κι ενώ μάθανε ότι πηδιόμαστε πλακώσανε κι οι γύφτοι. Πρώτα ο Προβόπουλος, μετά ο Ταμβακάκης της Εθνικής, ύστερα η ALPHA BANK. Μόλις άκουσαν ότι θα υφίστανται δημόσιο έλεγχο και θα τελειώσει το πάρτι. Πήραν το μαύρο σενάριο και ξεχύθηκαν να γεμίσουν την Ελλάδα πυρακτωμένα τέρατα, δηλητηριώδη φίδια, τσουνάμι, τυφώνες. Ποιοι; Αυτοί που δύο χρόνια πριν μας διαβεβαίωναν ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν σωστό κι ότι θα μας οδηγούσε στη σωτηρία. Αυτοί που είδαν τον χρυσό της Τράπεζας της Ελλάδας να φεύγει κι ακόμα να μάθουμε για πού και γιατί. Αυτοί που αγόραζαν Τούρκικες τράπεζες πετώντας 3,2 δις για αξία όχι μεγαλύτερη των 800.000, αυτοί που δάνειζαν με εγγυήσεις αέρα κοπανιστό τα δύο κυρίως λαμόγια – κόμματα. Τους ζορίζει ο έλεγχος. Αυτοί που μαζί με τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ ζήτησαν την ακύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το μεγάλο κούρεμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Και για μια βδομάδα ακόμα θα λυσσομανούν, θα δείχνουν νύχια για να ξεσκίζουν σάρκες, θα μας χαμογελούν με τα δρακουλίσια δόντια τους έτοιμα να μας τα χώσουν στο λαιμό. Μην τρομάζετε. Ρίξτε λίγο αγιασμό στο σπίτι, κάντε το σημείο του σταυρού. Βράδυ είναι, θα περάσει. Όλοι αυτοί το πρωί με την αυγή κρύβονται, εξαφανίζονται. Κι ευτυχώς ψηφίζουμε μέρα. Όταν αυτοί είναι κλεισμένοι στον πύργο τους, χορτασμένοι από το αίμα που έτρεξε την νύχτα. Τώρα δε που έχουν και νέα ομάδα την ισπανική θα μας αφήσουν πιο ήσυχους. Έτσι λοιπόν βγάλτε τη γλώσσα στον τρόμο και κρατήστε τον καλαμένιο σταυρό με την κόκκινη κορδέλα. Δεν θα μπορούν να σας κάνουν κακό. Και δυναμώστε τον εξορκιστή τους μπας και ησυχάσουμε από αυτούς για πάντα
                                         ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Ο ΕΙΡΩΝ
========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου