Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

NEFESTORAS:ΕΚΛΟΓΕΣ 17 ΙΟΥΝΗ 2012, ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε αυτό το γιγαντιαίο άλμα του ελληνικού λαού στον χρόνο. Από το χθες πηδάει στο σήμερα με ένα απρόσμενο αλλά και μεγαλειώδη τρόπο, που μας εξέπληξε θετικά όλους.
• 
Σαν αργοπορημένος άλτης, λίγο πριν τελειώσουν οι αγώνες, στην τελευταία του προσπάθεια, αφήνει άφωνη την ανθρωπότητα περνώντας πάνω από εφιαλτικά διλήμματα των λυσσασμένων πολιτικών και οικονομικών τεράτων, νικητής.
• 
Οι έλληνες σπάμε τα δεσμά μας συμπολίτες . Πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι για αυτό. Περήφανοι για τον εαυτό μας. Ζούμε μια γιορτή. Επί τέλους ξεφοβόμαστε, δείχνει να σηκώνουμε το κεφάλι μας από την μακρόχρονη υποτέλεια στο πολιτικό σύστημα για πρώτη φορά στην νεότερη κοινοβουλευτική μας ζωή. Μπράβο μας να αναφωνήσω, μας αξίζει. Αυτή η μικρή φιλοφρόνηση μετά από μια ανελέητη και διαρκή κριτική από μένα τουλάχιστον για δυό δεκαετίες.
• 
Οι εξελίξεις διαμορφώνονται με μια απίστευτη ποιοτική ωρίμανση πλέον. Γεγονότα ενός χρόνου ζυμώνονται στις συνειδήσεις των πολιτών σε δυο και μία μέρες. Ζούμε πολιτικές εξελίξεις, που μόλις κάνουν την εμφάνισή τους, απορρίπτονται αστραπιαία από τους πολίτες ως κάλπικες, αποτέλεσμα ενός μακρού χρόνου εκπαίδευσης και εμπειρίας που τώρα καρπίζει η επεξεργασία τους και η οδυνηρή εκμάθησή τους μέσα μας. Με μια ασύλληπτη πολιτική ταχύτητα που καταδείχνει, πως μόλις κατάφερε να αποφοβηθεί ο λαός μας, να σπάσει την μετεμφυλιακή τρομοκρατία για τον φόβο της Αριστεράς, που ο απόηχός της διατηρούνταν ανεξίτηλος στις γερασμένες και παλιές γενιές, έσπασε ξαφνικά αυτή η φούσκα που συντηρούνταν στα κρυφά για 60 χρόνια, όταν τα λόγια και τα συνθήματα της μαύρης προπαγάνδας άρχισαν να λυγίζουν και να δείχνουν την ανημποριά τους και το ψέμα που συντηρούσαν και διακινούσαν τόσον καιρό.
• 
Όμως πριν ανασάνουμε, πριν πούμε το οτιδήποτε, καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε ακόμη πιο βαθιά από ότι μέχρι σήμερα κατορθώσαμε, την νέα κατάσταση που γεννήθηκε. Γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα με αυτή την παγκόσμια εκστρατεία συκοφαντίας και απειλών κατά των ελλήνων ψηφοφόρων που δεν υποκύπτουν στις εντολές τους, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ σε τέτοια έκταση στον πλανήτη για φίλη και σύμμαχο χώρα υποτίθεται, έχουμε δρόμο μπροστά. Εάν δεν κατορθώσει ο ελληνικός λαός να αναδείξει μια επαρκή μάλιστα πλειοψηφική Αριστερή κυβέρνηση, έχει τελειώσει. Θα τον λιώσουν σύντομα δια παντός αυτή τη φορά, τα εγχώρια και διεθνή λαμόγια και τοκογλύφοι, θα τον τιμωρήσουν σαν παράδειγμα προς αποφυγή για τους άλλους.
• 
Πρέπει να παλέψουμε και να προσέξουμε γιατί δεν ψηφίζει μόνο η νεολαία που έκανε την διαφορά και το εκλογικό της θαύμα. Υπάρχουν συντηρητικοί θύλακες που έχασαν το δρόμο τους στη ζωή κάτω από το βάρος της τρομοκρατίας και του βολέματος, αν δεν συνέβαλαν συνειδητά σε αυτό το κακό κάποιοι άλλοι.
• 
Το τέλος της μεταπολίτευσης δείχνει να ζυγώνει. Αλλά μόνο αυτό. Δεν ξέρουμε αν θα φτάσει. Μπορεί να μην φτάσει ποτέ και να πνιγούμε στο βόθρο της. Η μεταπολίτευση θα έρθει οριστικά μόνο στις 17 Ιουνίου εάν ο λαός αναδείξει την Αριστερά πρώτο κόμμα. Και αυτό πρέπει να το πω καθαρά. Αν όχι θα ζήσουμε στην μεταπολίτευση όλη μας τη ζωή με την ΝΔ και το Πασόκ από πάνω μας. Θα ζήσουμε ότι μας αξίζει ελληνικέ λαέ, ότι ψηφήσαμε ακριβώς, με άλλα λόγια.
Θα ζήσουμε στην πλήρη εξαθλίωση μισθών και συντάξεων. Θα τρώμε ο ένας τον άλλον και θα αυτοκτονούμε. Αυτή είναι η αλήθεια φίλοι συμπολίτες.

Καλή δύναμη, καλό κουράγιο.
========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου