Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΣ:ΜΝΗΜΗ,ΜΝΗΜΟΝΙΟ,17Ν κ ΣΥΡΙΖΑ

Έφτασε σε ανώτερο σημείο η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Περνώντας από τις καταθέσεις που θα δημευτούν, από τους μικρομεσαίους που θα φορολογηθούν και από τα χάδια στις κουκούλες, ανηφόρισε χάρη στη δεξιά Ντόρα και την αντιδεξιά ναυαρχίδα του Τύπου στη 17Ν. Στη δίκη της οποίας (άκουσον, άκουσον) ήταν μάρτυρες ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά πέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και ιδού οι φάτσες τους στην πρώτη σελίδα, προς δόξαν της δεοντολογίας. Όπερ έδει δείξαι.
Τι όπερ έδει δείξαι; Μα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τους τρομοκράτες. Ίσως έχει και σκοτεινούς δεσμούς μαζί τους. Δεν χρειάζεται να έχεις το μυαλό του Παπαχρήστου και το ένστικτο του Ψυχάρη για να το καταλάβεις. Ούτε χρειάζεται να αναρωτηθείς γιατί θυμήθηκαν τώρα τα καλόπαιδα, που ορκίζονται στη δεοντολογία, κάτι που έγινε πριν από τόσα χρόνια. Και τι δουλειά έχουν οι φωτογραφίες, η μια πλάι στην άλλη, όπως εκείνες οι αλήστου μνήμης φωτογραφίες «σεσημασμένων κομμουνιστών» που έδινε κάποτε η σήμανση στις εφημερίδες.
Είναι τόσο αποκαλυπτικά όλα αυτά, που μένεις βουβός μπροστά στην ευρηματικότητα του Κέντρου Αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και μπαίνεις σε σκέψεις και προβληματισμό. Βρε, μόνοι τους τα σκέφτονται όλα αυτά; Λες να έκαναν κάποια σύσκεψη με συνταξιούχους χαφιέδες για να αποφασίσουν να χωθούν στα υπόγεια του Μανιαδάκη και να αντιγράψουν τις μεθόδους του; Αφού όμως τρύπωσαν εκεί, γιατί δεν ξεπατίκωσαν και τ’ άλλα; Γιατί μόνο τους πέντε μάρτυρες στη δίκη και όχι τις δεκάδες των μαρτύρων στα εγκλήματα;
Γιατί ξέχασαν πολλούς. Τόσους δικούς τους υπουργούς Δημοσίας Τάξεως ας πούμε, που έχασκαν σαν μάρτυρες μπροστά στους δολοφόνους και υπόσχονταν ότι θα τους πατάξουν μέχρι που η απραξία τους, τόσο βλακώδης που να καταντάει ύποπτη, να οδηγήσει στο επόμενο φονικό. Τους δικούς τους γαλονάδες στα ύπατα αξιώματα της αστυνομίας που έπαιζαν κρυφτό με τον Κουφοντίνα στη Ριανκούρ. Το δικό τους δικομματικό τσίρκο, που ανέδειξε τη 17Ν με τα αιματηρά της ακροβατικά στη μακροβιότερη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο.
Ίσως και να έχουν ένα δίκιο όμως. Πού να χωρέσει μια εφημερίδα όλες τις φάτσες ιδιοτέλειας, ανικανότητας, βλακείας, πονηριάς, κομματισμού, που χάιδευαν στην πράξη τη 17Ν; Ορθώς λοιπόν θυμούνται μόνο τους πέντε - εξάλλου η μνήμη δεν είναι άσχετη με το Μνημόνιο...
========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου