Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Κ.ΚΥΡΙΤΣΗΣ:ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ;

ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ;
Η ηγεσία του ΚΚΕ καταφεύγει σε κάθε είδους αυτοακυρωτικά επιχειρήματα προκειμένου να αποκρούσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία της Αριστεράς. Και όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον πλειοψηφούσα στην κοινωνία, τόσο η Α. Παπαρήγα αυτοτρολάρεται.
Παραδείγματα της επιχειρηματολογίας, σχεδόν κατά λέξη:
“Είναι δυνατόν να χαρίσουμε στην αντίδραση τον επίζηλο ρόλο της αντιπολίτευσης και να περιοριστούμε στην κυβέρνηση;”. Προφανώς ως αντιπολίτευση αποτρέψαμε το Μνημόνιο... 
*
“Μπορούμε να κάνουμε κάτι τη στιγμή που τη χώρα την κυβερνά το κεφάλαιο;”. Μπα, θα βαρεθεί το κεφάλαιο και θα σηκωθεί να φύγει μόνο του. 
*
“Δεν είναι θετικός ο διεθνής συσχετισμός”. Εμφιλοχωρεί στον προβληματισμό μας το μικρόβιο των συσχετισμών στην Ευρώπη; Αυτό κι αν είναι κατρακύλα στον ΣΥΡΙΖΑϊσμό. 
*
“Κάθε φορά που κάνουμε συνεργασία της Αριστεράς το ΚΚΕ διασπάται”. Ε, και; Δουλειά του ΚΚΕ είναι να επιζεί κρυπτόμενο ή να πολεμάει;
*
Η πιο πρόσφατη μέτρηση της Public Issue τη Μ. Τετάρτη δείχνει ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι μακράν η επιλογή ελπίδας για τον λαό. Είναι χαρακτηριστικό ότι συγκεντρώνει το 26% των προτιμήσεων τη στιγμή που η συνεργασία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ φτάνει μόλις το 10%. Και όχι μόνον αυτό. Δείχνει επίσης ότι εν πολλοίς τα κόμματα του Μνημονίου και τα κόμματα της Αριστεράς μπαίνουν στην τελική ευθεία με μικρές και μαχητές διαφορές. Στην πραγματικότητα παίζεται ακόμα και η πρωτιά, η οποία θα ήταν μάλιστα εξασφαλισμένη για την Αριστερά αν ενωνόταν λόγω της θετικής δυναμικής και της απτής προοπτικής για τους εργαζόμενους.
Στην ίδια δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ είναι τα δύο δημοφιλέστερα κόμματα, τα δύο κόμματα που κάνουν την καλύτερη αντιπολίτευση. Το άθροισμά τους αφήνει πολύ πίσω τη Ν.Δ. Το ευρύτερο άθροισμα όσων εγγράφονται καθ' οιονδήποτε τρόπο στην Αριστερά, δηλαδή μαζί με την αμφιρρέπουσα ΔΗΜ.ΑΡ. και τους Οικολόγους, είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μνημονιακών εταίρων Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ. Και πάει λέγοντας. Πιο θετικό εκλογικό κλίμα δεν θα μπορούσε να υπάρξει ούτε πιο εύφορο κοινωνικό έδαφος.
Τώρα η ηγεσία του ΚΚΕ αποκρούει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία στις μονοεδρικές περιφέρειες, η οποία μπορεί να στερήσει 8 έδρες από από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα, επειδή δεν μπορεί να απορρίψει την πρόταση πολιτικά, καταφεύγει σε νομικισμούς και τεχνικά ζητήματα. Όμως αυτά παρακάμπτονται εύκολα και με τεχνικούς και νομικούς τρόπους. Ακόμα περισσότερο όμως η πολιτική σημασία που έχουν την ημέρα των εκλογών οκτώ κόκκινα σημαιάκια στον χάρτη των εκλογικών αποτελεσμάτων και οι δυνατότητες που ανοίγει αυτή η προοπτική δεν συγκρίνεται σε σημασία με τη μαθηματική περίπτωση να μην κερδηθεί κάποια έδρα αλλού, όπως “φοβάται” το ΚΚΕ.
Ακόμα και να χανόταν όμως μια έδρα από το σύνολο, είτε από το ΚΚΕ είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μικρή σημασία θα είχε. Διότι, άμα λες ότι δεν σε νοιάζει η πρωτιά, τότε δεν θα πεθάνεις κιόλας αν στο Κοινοβούλιο των αντιπάλων θα έχεις 30 ή 31 έδρες.
Την ίδια στιγμή στο αστικό στρατόπεδο δεν τα έχουν βάψει μαύρα και περιμένουν το τέλος. Δίνουν μάχη επιβίωσης έχοντας χρήμα, ΜΜΕ, διεθνή υποστήριξη. Ήδη γίνονται κινήσεις πίσω από τις οποίες ανιχνεύεται η προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί μετά ή και πριν από τις εκλογές το μνημονιακό μπλοκ. Η τοποθέτηση Κύρτσου στον ΛΑΟΣ ως κίνηση κοινοβουλευτικής επιβίωσης του Καρατζαφέρη ή και ως ενδιάμεσου για συνεργασία με τη Ν.Δ. από τώρα, η επανεμφάνιση και προώθηση της Δράσης του Μάνου, καθώς η Μπακογιάννη δεν τραβάει, οι κινήσεις στο ΠΑΣΟΚ, όλα αυτά δείχνουν ότι “αυτοί” δίνουν τη μάχη τους. “Εμείς” τι κάνουμε; Θα οργανωθούμε να δώσουμε μια μάχη της προκοπής;
                                  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΓΗ"-(15/4/2012)
========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου