Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΜΠΡΟΣ"-(13/3/2012)

        Ευτυχώς που δεν διδάσκουν

Το κούρεμα, γνωστό και ως PSI, τελείωσε. Οι θριαμβολογίες τελείωσαν, όπως ξεθύμαναν και εκείνες για το νέο δάνειο των 130 δις. Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει πια ότι ξεπληρώνουμε δανειστές, γλυτώνουμε τράπεζες και την πληρώνει ο ίδιος.  Όσον αφορά το PSI, οι  δανειστές μας δηλώνουν ικανοποιημένοι, οι τοκογλύφοι επίσης, οι τζογαδόροι και οι ραντιέρηδες ακόμα πιο ευχαριστημένοι, (τέτοια αρπαχτή ούτε στον ύπνο τους)  επίσης και οι Ελληνικές τράπεζες, που γλύτωσαν με τις μικρότερες ζημιές. Την ζημιά πλήρωσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, όσα συμμετείχαν, δηλαδή με άλλα λόγια οι ασφαλισμένοι σε αυτά, που είδαν τα αποθεματικά τους να κουρεύονται. Ας μην ξεχνάμε ότι τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων αυθαίρετα τα μετέτρεψε σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου η Τράπεζα της Ελλάδος. Κούρεμα σημαίνει ακόμη  μικρότερες συντάξεις στο μέλλον, αν και από πολλούς αμφισβητείται ακόμα και αυτή η καταβολή τους.

Τα Ασφαλιστικά ταμεία που δεν συμμετείχαν, θα είναι ίσως τα μόνα που διέσωσαν τα αποθεματικά τους. Αυτό δεν άρεσε στον υπερφίαλο και πάμπλουτο υπουργό μας των Οικονομικών, για τον Βενιζέλο μιλάω, βγήκε λοιπόν στα κανάλια και είπε: «Τι μήνυμα στέλνουμε στο εξωτερικό; Γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία της Σουηδίας και της Αυστρίας να συμμετέχουν στο PSI και να υπάρχουν αντιρρήσεις από τα Ελληνικά;».  Δεν παίζεται ο άνθρωπος. Τι είδους συγκρίσεις μας βάζει να κάνουμε ; Κατ’ αρχήν η Σουηδία και η Αυστρία είναι συγκροτημένες χώρες με κοινωνικό κράτος που μπροστά τους το δικό μας είναι ανέκδοτο. Δεν κοροϊδεύουν τους πολίτες τους βάζοντας τους χαράτσια, εν γνώσει τους αντισυνταγματικά, με σκοπό να τους αδειάσουν την τσέπη, ούτε φορτώνουν τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία με κρατικά ομόλογα, είτε αυτά τα θέλουν είτε όχι. Δεν τα ξέρει αυτά ο υπουργός μας, όταν ανοίγει το στόμα του και λέει όσα λέει;  Φυσικά και τα ξέρει. Όπως ξέρει ότι ούτε η Σουηδία ούτε και η Αυστρία  έχουν Βενιζέλο. Εμείς όμως έχουμε, οπότε όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και να μας βάλει να συγκρίνουμε την χώρα μας με αυτές τις δύο. Δηλαδή να είναι οι ασφαλισμένοι Σουηδοί και Αυστριακοί στο κούρεμα και Έλληνες σε όλα τα άλλα. Τελικά ο Βενιζέλος έρχεται να αποδείξει αυτό που ξέρουμε όλοι εκ πείρας: «Η εξυπνάδα είναι θέμα μυαλού αλλά η βλακεία θέμα χαρακτήρα». Και κάτι για την ιστορία, για να μην ξεχνιόμαστε. Το τελευταίο νομοσχέδιο για το Ταμείο των Δημοσιογράφων που κατοχυρώνει το Αγγελιόσημο (έχει γίνει αρκετή φασαρία για αυτό) φέρει ακόμα την υπογραφή του Βενιζέλου. Μια μάλιστα από τις βαρύγδουπες γνωμοδοτήσεις για την διατήρησή του είναι του Λοβέρδου, φυσικά με το αζημίωτο. Τυχεροί οι φοιτητές που αυτοί οι δυό δεν διδάσκουν πλέον.

                Τρελαίνει κόσμο η Ισλανδία
Όλα τα κάνει ανάποδα αυτή η Ισλανδία. Αποφασίζει να μην ξεπληρώσει τα χρέη των ιδιωτικών τραπεζών, θέτει τις δανειακές συμφωνίες σε δημοψήφισμα, αγνοεί την καταστροφολογία των «ειδικών» και όχι μόνο δεν καταβαραθρώνεται αλλά τα καταφέρνει καλύτερα από άλλες υπερχρεωμένες χώρες και ήδη έχει επιστρέψει στις αγορές. Και το επιστέγασμα, σβήνει το ιδιωτικό χρέος των πολιτών προς τις τράπεζες. Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει τις δίκες για τα μεγαλοστελέχη του χρηματοπιστωτικού συστήματος  – φούσκα που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση. Μέχρι και τον πρώην πρωθυπουργό της, τον Geir Haarde, που οδήγησε την χώρα σε καταστροφή περνά από δίκη. Είναι η μόνη χώρα που διώκει τους πολιτικούς διαχειριστές της κατάρρευσης. 
Η διαδικασία αυτή της κάθαρσης στην Ισλανδία δείχνει όχι μόνο το είδος της δημοκρατίας της αλλά και το υψηλό επίπεδο της δημόσιας ευθύνης που επικρατεί σε αυτή τη χώρα. Το μήνυμα που στέλνει προς τα έξω είναι: αθετώ υποχρεώσεις για να προστατεύσω τους πολίτες της χώρας μου και στέλνω σε δίκη αυτούς που τις δημιούργησαν. Κάτι πρέπει να μας λέει αυτό για το δικό μας κοντινό, ελπίζω, μέλλον.

ΥΓ 1. Ο Παπουτσής δεν παραιτήθηκε ούτε εξ’ αιτίας του Σάμινα, ούτε για τους τόνους χημικά που έριξε στο Σύνταγμα, ούτε όταν ξανακάηκε η Αθήνα αλλά για να βάλει υποψηφιότητα και να εκλεγεί πρόεδρος σε ένα κόμμα- κουρέλι.    


ΥΓ 2. Ανδρέας Λοβέρδος: «Να στηρίξουμε τον Σαμαρά, αν είναι πρώτο κόμμα». Μπράβο, βρε. Κάνατε εκλογές φτιάξατε και κυβέρνηση.                                                                                                         
ΥΓ 3. Φοβάμαι ότι η βλάσφημη φράση του Χαρρυ Κλυνν «Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα» είναι ό,τι θα μείνει από τον λαϊκό τραγουδιστή
========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου