Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ:ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ-Η ΧΑΡΑ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ

Γράφει: Ο Προβοκάτορας ο Είρων  

      ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ:
Η ΧΑΡΑ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ
 (ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑ)

Θυμάμαι παιδί στον Καραγκιόζη την ατάκα «Απόψε θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε». Αυτό μου θύμισε ο Κος Σαμαράς με την ομιλία του προχθές στη Βουλή. Μια ομιλία που δεν ξέφυγε του Βενιζέλου ο οποίος είπε να το ρίξει λίγο έξω και να διασκεδάσει.  Έτσι λοιπόν πολύ το γλέντησε. Οκτώ μήνες τώρα σαν αντιπρόεδρος δεν είχε πάρει μια χαρά, του το αναγνωρίζω. Πήγαινε στον  Σόϊμπλε κι’ αυτός του αμόλαγε τα σκυλιά να τον κυνηγάνε. Έφτανε στο Euro group και όλοι μαζί τον μείωναν, του καταπατούσαν την αξιοπρέπεια.  Ερχόταν η τρόικα άλλες σφαλιάρες, ξεφτυλίκια. Έτσι προχθές η ομιλία του Σαμαρά του έδωσε την ευκαιρία να το ρίξει έξω. Μόνο λουλούδια δεν του πέταξε.  Όσο μιλούσε ο Αντωνάκης το χειλάκι του χοντρού (χειλάκι έ’ λέμε και κανένα αστείο να περνά η ώρα) τρεμόπαιζε. Κι όταν πήρε τον λόγο τότε το γλέντησε για τα καλά. Τι ευχαριστώ τον Κο Σαμαρά που κατάλαβε την ορθότητα της πολιτικής μας έστω και καθυστερημένα. Τι πατριώτης είναι ο Σαμαράς που μας παραστέκεται. Τι να τον πετάει στον αέρα και να τον πιάνει πριν σκάσει κάτω σαν καρπούζι. Μόνο ευχαριστώ που τον στήσατε στη Μέρκελ γιατί μου είχαν ανοίξει οι αιμορροΐδες δεν του είπε. Τέτοιες πιένες στη Βουλή είχα καιρό να δω και ν’ ακούσω. Μέχρι κι ο Γιωργάκης (είδα στα κανάλια τη σκηνή) ήταν στο έδρανο του Σαμαρά, όρθιος και είχε ξεκαρδιστεί στα γέλια. (Ελέγχεται αν είχε καταλάβει το πραγματικό αστείο). 
Βέβαια από το περασμένο καλοκαίρι ο Σαμαράς έχει αρχίσει να διχάζεται. Ενώ έβγαζε πύρινους λόγους εναντίον του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου την ίδια ώρα τα ψήφιζε και έδινε μάλιστα και έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι θα το τηρήσει. Εμάς προσπαθούσε να μας πείσει ότι αν τον ψηφίσουμε και του δώσουμε αυτοδυναμία αυτός την επόμενη κιόλας θα καλούσε τους δανειστές να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους. Βέβαια εμείς ως μεσογειακός λαός καταλαβαίναμε το χιούμορ του και του σπάγαμε κανά χαμόγελο, έστω από υποχρέωση και του αναγνωρίζαμε το δικαίωμα να μας τονώσει έστω ψυχολογικά. Το κακό είναι ότι τα συντρόφια του στο Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν καταλάβαιναν από χιούμορ και τον έβλεπαν ψυχρά. Πληροφορίες που λένε ότι η Μέρκελ ήθελε να του κάνει φάλαγγα, ο Σόϊμπλε να τον ρίξει στα λευκά κελιά δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Θεωρούνται διαρροές από το περιβάλλον του. Έως ότου τον Νοέμβριο αποφάσισε να συγκυβερνήσει με  πρωθυπουργό τον Παπαδήμο. Για πατριωτικούς λόγους. Και ήρθε ο Γενάρης και φορώντας την πανοπλία του έβαλε όρους και έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις (με ποιόν;) και χάραξε και κόκκινες γραμμές (περίεργο το χρώμα για γαλάζιο) . Κι εκεί το διασκεδάζαμε εμείς. Ο σκληρός διαπραγματευτής με ποιόν παζάρευε; Απ’ όσο ξέρουμε μέσα στην αίθουσα ήταν αυτός, ο συμφοιτητής του ο GAP και ο κωλοτούμπας. Ούτε η Τρόικα, ούτε το ΔΝΤ, ούτε η ΕΕ. Τώρα με ποιόν διαπραγματευόταν σκληρά ο Αντωνάκης; Μάλλον με τον θεό.
 Έκανε την προσευχή του και του έλεγε: 
"Αν περισωθούν οι επικουρικές θα σου φέρω μια λαμπάδα στο μπόι μου" και 
«στο φάρδος του Βενιζέλου» του ’λεγε μια φωνή από το υπερπέραν.
" Όχι θεούλη μου γιατί έχουμε και τον κατώτατο μισθό. Γι’ αυτό σου τάζω τον Καρατζαφέρη γονατιστό στη χάρη Σου."
 Μάλλον αυτή τη διαπραγμάτευση εννοούσε ο Αντωνάκης. Όσο για τις κόκκινες γραμμές του εξατμίστηκαν. Και του έλεγα ζωγράφισέ τες με στυλό όχι με μαρκαδόρο. Θα εξατμισθεί το οινόπνευμα. 
Πανηγύριζε λέει για την επιτυχία του. Ενώ για άλλη μια φορά θύμιζε τον Αντωνάκη της ταινίας «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα». Μόλις η Κα Κοκοβίκου έβαλε στεφάνι με δόξα και τιμή, άρχισαν τα σκασμός εσύ Αντωνάκη μου, μπούλη ρούφα τ’ αυγό σου. Κι ενώ περίμενα τον Αντωνάκη να παίρνει το καπέλο του και να φεύγει ως γνήσιος Κοκοβίκος αυτός έμεινε εκεί να κουνάει μαντίλι στους 21 βουλευτές που έφευγαν. 
Δεν σε πάει κι ο δρόμος που άνοιξες το μαγαζί βρε Αντωνάκη. Πήγες στη Συγγρού. Μια ζωή ο δρόμος των τραβεστί ήταν, τώρα θα άλλαζε; (τραβεστί = μεταμφιεσμένοι, για να μην παρεξηγηθούμε). Αλλά εσύ ούτε σ’ αυτό είσαι καλός. Τσάμπα τα λεφτά που χάλασες για να σπουδάσεις. Πέταξες τη μάσκα πριν τελειώσει το καρναβάλι. Κι έτσι ακόμα κι αν υπήρχε μια περίπτωση να πας σε ένα ballmaske θα σε καταλάβαιναν αμέσως. Στο έχω ξαναπεί Αντωνάκη μου. Το τελευταίο βράδυ τον καίνε τον Καρνάβαλο. Άντε να πω ότι εσύ δεν το ήξερες. Ο συμφοιτητής σου που εκλέγεται στην Αχαΐα, όλα αυτά τα χρόνια δεν σου μίλησε για το Πατρινό καρναβάλι; Μόνο πιρουέτες σου έμαθε να κάνεις; Κι όμως Αντωνάκη μου. Η παροιμία που λέει «Αν με γκαβό καθίσεις, θα γκαβίσεις κι εσύ» είναι σωστή. Τι τάθελες αυτά που είπες. Τα έβαλες με την αριστερά. Παιδί μου έχεις πάθει παράκρουση. Αυτοί ποτέ δεν κυβέρνησαν. Τι σου φταίνε; Το κόμμα σου και ο συμφοιτητής σου νέμονται δεκαετίες τώρα αυτόν τον τόπο. Τι σου φταίει παιδί μου το ΚΚΕ; Έχει κόκκινο χρώμα; Μα αυτοί το έβαψαν ανεξίτηλα. Εσύ, δεν πήρες καλό σπρέι να χαράξεις τις δικές σου κόκκινες γραμμές. Τι σου φταίει ο Τσίπρας; Αυτός είχε το κουράγιο, παρότι ξέρει ότι δύσκολα θα κυβερνήσει, να στείλει γράμμα στη θεία Άνγκελα που της δήλωνε ότι θα ακολουθήσει άλλον δρόμο εκτός μνημονίου. Εσένα  ποιος σε εμπόδισε; Γιατί δεν τις έγραφες μόνος σου τις δύο επιστολές που έχεις ως τώρα στείλει αλλά δέχτηκες να στις υπαγορεύσουν; Αρχηγός κόμματος (λέμε τώρα γιατί δεν ξέρουμε τι θα μείνει) είσαι. Δεν σε πήραν στην ΑΕ ΝΔ στη γραμματειακή υποστήριξη. Εσύ ήθελες το ρόλο της Βουγιουκλάκη στη Μοντέρνα Σταχτοπούτα. Δεν σου τον επέβαλαν το ρόλο. Ή νομίζεις ότι επειδή ήσουν παιδί του Αβέρωφ έχεις το δικαίωμα να διαλέγεις από τον τίτλο «Φωτιά και τσεκούρι» του αείμνηστου μόνο τον Βορίδη συγγνώμη το τσεκούρι ήθελα να πω. Και η φωτιά μαζί πάει. Και που είσαι. Έχει δίκιο ο Τσίπρας που σου απάντησε ότι το μόνο που βλέπεις είναι τους βουλευτές σου να σου κουνάνε μαντήλι. Βέβαια για μας τους πολίτες είναι καλό. Γιατί με τη συμπεριφορά σου θα τελειώσουμε και με τη ΝΔ. Ό,τι κι αν κάνει το σύστημα, είτε πετάξεις λάσπη στη Μπακογιάννη (γιατί μεταξύ μας ήταν λάσπη), είτε το σύστημα κάνει προβοκάτσιες, γιατί θα δούμε και τέτοιες, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Δεν πείθετε πλέον. Ούτε εμείς είμαστε αφελείς όπως πιστεύετε.  Μπορεί να αφεντεύατε ως τώρα γιατί είχατε μια πελατειακή σχέση με τους πολίτες. Τώρα όμως που τέλειωσε αυτό να δεις οι πολίτες γλέντια που θα κάνουν μαζί σας. Αυτό του Βενιζέλου με σένα θα είναι μικρό. 
Αλήθεια στην εικόνα που ο GAP ξεκαρδίζεται πάνω από το κεφάλι σου εσύ είσαι σκεφτικός. Γιατί Αντωνάκη μου; Τι σου έλεγε το παλιόπαιδο; Ότι εσύ δεν χωράς στο ελικόπτερο; Έ μη στεναχωριέσαι. Θα παραγγείλεις δικό σου.
                                                                           ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Ο ΕΙΡΩΝ
========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου