Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΩΝ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ"ΕΜΠΡΟΣ"-17/2/2012
Η Κα περιηγητής: Την Κα Μάγια Τσόκλη, βουλευτή επικρατείας του Πασόκ, την ξέρετε όλοι. Η συγκεκριμένη κυρία μέχρι σήμερα έπαιρνε μέρος στις ψηφοφορίες της Βουλής λέγοντας πάντα «ναι σε όλα». Κάθε τέλος του μηνός πήγαινε στο ταμείο και εισέπραττε την πλουσιοπάροχη αμοιβή της από την Ελληνική Βουλή. Κανείς μέχρι τώρα δεν έμαθε τις πολιτικές της απόψεις ούτε και τις θέσεις της στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας και 
ταλαιπωρούν τους πολίτες του. Περισσότερο γνωστή από βουλευτής είναι σαν παρουσιάστρια  εκπομπής που είχε στην κρατική πάντα τηλεόραση (πράγματι ενδιαφέρουσα) της οποίας παραγωγός είναι οικογενειακή της εταιρία. Το βράδυ της 12ης  Φεβρουαρίου ήταν παρούσα στη Βουλή, είπε πάλι το γνωστό «ναι σε όλα» στη ψήφιση του 2ου Μνημονίου για όλα τα νούμερα και τους αριθμούς που περιλάμβανε και την επόμενη μέρα παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Προφανώς για την εν λόγω κυρία το ένα εκατομμύριο άνεργοι και τα τρία εκατομμύρια φτωχοί της χώρας μας της είναι αριθμοί εντελώς αδιάφοροι. Η πολιτική της συμπεριφορά είναι μάλλον εξηγήσιμη. Συνηθισμένη από τα ταξίδια της σε χώρες της υποσαχάριας  Αφρικής έχοντας δει μεγαλύτερη φτώχεια και μάλιστα χωρίς διαμαρτυρίες, θεώρησε κάτι φυσικό τέτοιες καταστάσεις και για αυτό της είναι λογικό το «ναι σε όλα».
Εμείς από την δική μας πλευρά δεν έχουμε παρά να την «ευχαριστήσουμε» για την μέχρι τώρα προσφορά της και να της ευχηθούμε καλές δουλείες. Μαντάμ, μας υποχρεώσατε.
Η Lady Fotocopy: Η υπουργός παιδείας είχε συζήτηση με μαθητές για θέματα παιδείας. Κάποια παιδιά της παραπονέθηκαν για τα βιβλία που δεν είχαν πάρει, κάποια άλλα της είπαν για το ασυμβίβαστο να είναι αυτή υπουργός παιδείας και το δικό της παιδί να μην φοιτά σε Δημόσιο σχολείο και κάποια άλλα της ζήτησαν να δει το θέμα των συμμαθητών τους που υποσιτίζονται και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται. Σε αυτό το θέμα του υποσιτισμού απάντησε γενικεύοντας ότι δεν είναι 
δυνατόν να διαθέσει μικρογεύματα (μιλάμε για ένα κουλούρι και μια φέτα τυρί) σε 1,4 εκατομμύρια μαθητές. Της είπαν ότι δεν μιλούν για το σύνολο των μαθητών αλλά για αυτά που πράγματι έχουν ανάγκη και δεν είναι τόσα όσα λέει το υπουργείο της.  Φανερά εκνευρισμένη έκοψε αμέσως την συζήτηση και απαίτησε να πάνε ένας ένας οι μαθητές στο γραφείο της να καταθέσουν τα αιτήματά τους. Αυτό που απέδειξε η κα Διαμαντοπούλου είναι ότι όχι μόνο δεν αντέχει τον δημόσιο διάλογο αλλά φέρθηκε σαν να της ζήτησαν ρουσφέτι. Έτσι έχει μάθει, έτσι φέρεται.
Ο Φουκουσίμας: Ο Σ.Ξυνίδης, πρώην υπουργός αναπληρωτής Ανάπτυξης, μιλώντας σε ένα ραδιοσταθμό λίγο πριν την ψήφιση του 2ου μνημονίου είπε: «Από την στιγμή που η χώρα έχει φτάσει  στο ζει – δεν ζει και στο πτωχεύει-δεν πτωχεύει, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καθήκον μας. Και οι εργάτες στη Φουκουσίμα ξέρουν ότι μετά το ατύχημα, όταν εργάζονται, εκτίθενται σε ακτινοβολία που κατά 99% θα τους δημιουργήσει καρκινογένεση. Επιτελούν όμως το καθήκον τους». Ο κος Ξυνίδης προφανώς έφερε το παράδειγμα της Φουκουσίμα για να μας πει πόσο 
τραγική είναι η κατάσταση στη χώρα μας.  Ποια 
αναλογία άραγε προβάλει όταν μιλάει για 99% καρκινογένεση; Τόση εμπιστοσύνη έχει στην πολιτική που στηρίζει; Πάντως ένα είναι σίγουρο, όπως και ο ίδιος ομολογεί, ότι στη Φουκουσίμα μπήκαν οι εργάτες και όχι τα αφεντικά.
Κατ’ αναλογία και στο περιβόητο μνημόνιο ο κόσμος την πληρώνει και όχι τα αφεντικά. Είδατε πόσο δίκιο έχει;
Ο Δανειστής Αντάρτης: Τα κορίτσια της Εθνικής πόλο μετά την μεγάλη τους επιτυχία επισκέφτηκαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια. Του παραπονέθηκαν ότι είναι τόση η υποχρηματοδότηση, που πολλές φορές αναγκάζονται να πληρώνουν τα εισιτήρια τους από την τσέπη τους. Η απάντησή του ήταν ότι αν ήταν υπουργός κάτι ίσως θα μπορούσε να κάνει αλλά τώρα δεν μπορεί. Με άλλα λόγια σαν καλός τενίστας πετάει το μπαλάκι στην κυβέρνηση. 
\
Σε αυτούς που τον ψήφισαν. Θα του ήταν δυσβάσταχτο να αναλάβει αυτός το παραπάνω κόστος; Οι αμοιβή του είναι περίπου 300.000 ευρώ και αν βάλουμε και τις δαπάνες της προεδρίας φτάνουμε περίπου στις 500.000 ευρώ. Τόσο δύσκολο του είναι; Αυτός ο αντάρτης κατά τα λεγόμενά του, ο αντιστασιακός, ο διπλωμάτης, ο πρωθυπουργικός φίλος; Αλλά πάλι ίσως έχει δίκιο. Μπορεί να τα βγάζει δύσκολα. Όλο και κανένα γραμμάτιο θα έχει να πληρώσει για κάποιο σπιτάκι που προφανώς αγόρασε για τα γεράματά του , ή κάποια δόση δανείου, σαν εκείνο που είχε δώσει στον Αντρέα να αγοράσει το κατά τον Γιαννόπουλο κωλόσπιτο. Αυτά έχει η Δημοκρατία. Κάθε θεσμός έχει το  κόστος του. Αντίκρισμα έχει;
ΥΓ. Ο Κουβέλης χτίζει το light Πασόκ με φθαρμένα  υλικά. Σωμερίτης, Κακουλίδης, Μειμάρογλου, Παναγιώτου, Μπίστης (έχει αλλάξει 4 κόμματα σε 6 χρόνια) και Μαλέλης (ο μάνατζερ της Πετρούλας). Χαίρετε.
 ========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου