Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ:ΕΛΛΑΣ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΣΟ - ΟΣΟ

 Γράφει: Ο Προβοκάτορας ο Είρων
Η ταμπέλα πωλείται μπήκε για τα καλά στη χώρα. Με τα τελευταία μέτρα που ανακοινώνουν για το PSI και το νέο μνημόνιο η χώρα χαρίζεται στους τοκογλύφους της όπως είναι επιπλωμένη. 
Δεν θα μπορούσε να καταλήξει διαφορετικά. Όταν εφιάλτες φυλάσσουν τις υποθήκες της, δεν έχουν ανάγκη από κερκόπορτες. Με τα κλειδιά που τους παραχώρησε ο ίδιος ο λαός ανοίγουν τις κύριες εισόδους για να μπουν οι βάρβαροι και να αλώσουν το κάθε τι. Για να σύρουν σε σκλαβοπάζαρα έναν ατιμωμένο λαό. Και οι ετοιμασίες άρχισαν. Τι κρεβάτια του Προκρούστη στήνονται, τι Καιάδες δημιουργούνται, τι παιχνίδια ρώσικης ρουλέτας ετοιμάζονται. Είναι το φάρμακο για την «σωτηρία» της πατρίδας.
Περικόπτονται οι κατώτατοι μισθοί κατά 20% ενώ στους  νέους κατά 32%. Ξαπλώνεις στο κρεβάτι και περισσεύουν τα πόδια. Έρχεται ο Προκρούστης και σου τα κόβει. Το περίεργο είναι ότι δεν βρέθηκε κοντός Έλληνας για να του τα τραβήξει να φτάσουν όσο το μήκος του κρεβατιού. Τώρα γιατί οι νέοι περισσότερο; Απλά δεν έχουν οστεοπόρωση για να έχει μαζέψει το κορμί τους. Απαγορεύεται πλέον στους νέους να ελπίζουν, να ονειρεύονται. Εξάλλου το λέει και το λαϊκό άσμα. Τα όνειρα κοστίζουν ακριβά.
Τελειώνουμε με τις συλλογικές συμβάσεις.
Ποια είναι αυτή η εργοδοτική οργάνωση που θα συναινέσει σε συλλογική διαπραγμάτευση όταν ξέρει πως χωρίς την έγκρισή της δεν μπορεί να υπάρξει προσφυγή στη διαιτησία; Καμία. Έτσι λοιπόν όλοι οι μισθοί μαζί και τα επιδόματα θα γίνουν ένα χαρτζιλίκι. 
Μάθετε λοιπόν να μην έχετε ανάγκες. Αρκετά ντυθήκαμε, αρκετά σπουδάσαμε, αρκετά διασκεδάσαμε. Θα βλέπεις παιδί να τρώει σουβλάκι και θα σκέφτεσαι ότι ο πατέρας του έχει τουλάχιστον βίλα στα Βόρεια Προάστια. Κι αν στο καπάκι φάει και σοκολάτα τότε θα σκέφτεσαι ότι είναι παιδί εφοπλιστή ή στην καλύτερη περίπτωση φοροφυγά. Βέβαια αυτό θα βοηθήσει στον περιορισμό των γάμων άρα στην υπογεννητικότητα. Έτσι λοιπόν σε ένα εύλογο διάστημα θα απαλλαγούν οι νέοι ιδιοκτήτες της χώρας από τους ενοχλητικούς Έλληνες. Αλλά επειδή μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος θεσπίστηκαν κι άλλα μέτρα. Μείωση των συντάξεων. Έτσι λοιπόν θα τελειώνουμε και με τους γέρους. Σε συνεργασία με τον Λοβέρδο το εν λόγω μέτρο συνδυάζεται και με την κατάργηση των φαρμάκων, πληρωμή των εξετάσεων, κλείσιμο νοσοκομείων. Έτσι είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ξεφύγει κανένας γέρος. Όλο και κάποιοι θα φύγουν από διαβήτη, από εγκεφαλικό λόγω πίεσης. Κι αν περισσέψει ή ξεφύγει κάποιος υπάρχει και η παροιμία ότι ο γέρος ή από πέσιμο ή από χέσιμο θα πάει. Έτσι ο Αρχάγγελος θα χτυπήσει υπερωρίες. Η πληροφορία ότι για να διευκολυνθεί στο έργο του θα υποχρεώσουν τους γέρους να περιμένουν στα ΚΑΠΗ ούτως ώστε να τους βρίσκει ευκολότερα και μαζικά, ελέγχεται ως ανακριβής.
Όσο για τα σύνορα, δεν υπάρχει πλέον λόγος να ανησυχούμε. Δημιουργούνται οι ελεύθερες ζώνες. Εκεί δεν θα ισχύουν νόμοι, φόροι και ό,τι άλλο συνθέτει το κράτος. Έτσι γλυτώνουμε κι από την ανάγκη των αμυντικών δαπανών. Για ποιο λόγο να επανδρώνουμε στρατούς. Θα έρθουν οι Γερμανοί επενδυτές, θα ιδρύσουν εργοστάσια στη Θράκη και τη Μακεδονία και θα περνάνε αυθημερόν στις ελεύθερες ζώνες οι Βούλγαροι, οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί οι οποίοι θα αμείβονται γενναία με 250 ευρώ το μήνα (σκεφτείτε ότι στη χώρα τους ο μηνιαίος μισθός τώρα είναι 150 ευρώ) για να εργαστούν. Οι Έλληνες θα μπορούν να ελπίζουν σ’ αυτές τις ζώνες όπως λέει η Frau ανέραστη αν τηρήσουν όλους τους όρους του μνημονίου.
Οι αιγιαλίτιδες ζώνες θα γνωρίσουν δόξες. Ήδη οι Σηφουνάκης και Παπακωνσταντίνου ετοιμάζουν τα νομικά πλαίσια που θα χαριστούν αιγιαλοί στους επενδυτές (για την ανάπτυξη ρε γαμώτο!). Κι έτσι λοιπόν κυρία μου μάζεψε το παιδί σου, απαγορεύεται να το αφήνεις στην παραλία και να πετάει βοτσαλάκια στη θάλασσα. Προκαλεί πλέον φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Θα θεσπιστούν ειδικές ποινές για τους ανυπάκουους γονείς. Κι όσο για σας τους ανυπόμονους θα οριστούν και οι ΑΟΖ, και δεν θα ανοίξει μύτη. Πάνω απ’ όλα γιατί θα τους ορίσει το Δ’ Ράιχ αλλά και γιατί όπως περνάει και στα ψιλά των εφημερίδων το Τούρκικο οικονομικό θαύμα κινδυνεύει. Ίσως την επόμενη χρονιά να μιλάμε για μια νέα παγκόσμια φούσκα και ουαί τοις ηττημένοις. Είναι αυτονόητο ότι την εκμετάλλευση δεν θα την έχουν ούτε Έλληνες ούτε Τούρκοι. Το Αιγαίο ανήκει στην Τρόικα. Τότε θα θυμηθούμε τον εθνικό τραγουδιστή με το «εγώ Χριστό κι εσύ Αλλάχ, όμως κι οι δυό μας αχ και βαχ». Ας αφήσουμε όμως τα μελλούμενα των άλλων κι ας δούμε τα δικά μας. Μας ανήγγειλαν με στόμφο ο GAP, ο Παπαδήμιος κι ο Αντωνάκης τι θα πάθουμε με την χρεωκοπία. Και οι σφογγοκωλάριοι, συγγνώμη βουλευτές, τα ψήφισαν. Αμέσως όμως μας είπαν ότι μπορεί να σωθούμε αλλά θα κλείσουν κάποια (μικρά ΤΕΙ) θα συγχωνευτούν σχολεία (άρα θα κλείσουν και σχολεία), θα κλείσουν μικρά νοσοκομεία (δηλαδή σε μια επαρχιακή μικρή πόλη που λειτουργούσε το Κρατικό νοσοκομείο, όπως τόχαν βαφτίσει, θα κλείσει γιατί στα Γιαννιτσά για παράδειγμα ή στην Κατερίνη δεν μπορεί να υπάρχει το Memorial Hospital), θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, οι κατώτατοι μισθοί 
(αυτά που διαπραγματεύθηκε ο Αντωνάκης και τα έχει σώσει), θα ανέβουν οι φόροι και τα χαράτσια (έχουν να χαθούν σπίτια πολλά), θα υπάρχει φόρος από το πρώτο ευρώ με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, θα αυξηθεί στο τριπλάσιο το κόστος της ενέργειας και πολλά άλλα που ακολουθούν. Οι ΔΕΚΟ και οι δημόσιοι οργανισμοί κλείνουν και θα πουληθούν (θα χαριστούν) σε εξευτελιστικό τίμημα. Για να τους δείξουμε πόσο φιλόξενοι είμαστε και ότι δεν θα κάνουν άσχημη αγορά, φροντίζουν να προσδιορίσουν από τώρα τις αυξήσεις των τιμολογίων (ΔΕΗ μέχρι και 20%). Κλείνουν μέχρι και οργανισμούς που δεν αμείβονται από το κράτος όπως ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ. Δεν μπορεί κύριε οι κρατήσεις που σου γίνονται να σου δίνουν δικαίωμα για φτηνές διακοπές το καλοκαίρι. Όλες οι κρατήσεις πρέπει να πηγαίνουν για την αποπληρωμή των δανείων. Διαφορετικά θα θυμώσει ο Σόϊμπλε και θα ξεχάσεις τι θα πει κάλπη και εκλογές. 
Ακούγοντας λοιπόν τα μέτρα δεν καταλαβαίνω για τον Έλληνα ποια θα ήταν η διαφορά από την άτακτη χρεοκοπία. Με τα μέτρα σώζονται μόνον οι δανειστές-τοκογλύφοι και οι τραπεζίτες, δεν κατάλαβα ποια λογική διακατέχει όλους αυτούς τους βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο. Ή μάλλον καταλαβαίνω. Οι πιο πολλοί απ’ αυτούς έχουν διαπρέψει μόνον ως αποξηραμένες γλάστρες στα παράθυρα των καναλιών και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα συνεχίσουν να μένουν στο απυρόβλητο να απολαμβάνουν εν μέσω κρίσης παχυλές αμοιβές που οι ίδιοι έχουν θεσπίσει για τους εαυτούς τους. Πιστεύουν ότι τώρα που θα εγκατασταθούν εδώ οι κατακτητές θα συνεχίσουν να διάγουν βίο λαμπρό. Δεν καταλαβαίνουν οι μωροί ότι την προδοσία πολλοί την εζήτησαν όμως τους προδότες τους απαξίωσαν αμέσως μόλις έκαναν τη δουλειά τους. Ας μάθουν λοιπόν ότι ζοφερή θα είναι και η δική τους μοίρα. Και δεν υπάρχουν δικαιολογίες ότι ήταν αδιάβαστοι (γιατί είχαν καλεσμένους στο σπίτι την προηγούμενη μέρα) ή έτσι τους συμβούλεψαν να κάνουν. (Γιατί ένας λαός τους φωνάζει δύο χρόνια τώρα να ψηφίσουν αυτό που ο λαός θέλει, δηλαδή όχι. Στο Ηράκλειο Κρήτης φώναζαν: «κουφάλες- κουφάλες έρχονται κρεμάλες). Βέβαια είναι κι άλλα που επιβαρύνουν τη θέση τους. Καμία πρόταση για περικοπές στα προνόμια τους.
 Λάθος κι η επιλογή Βενιζέλου για υπουργό Οικονομικών. Όταν ο Βενιζέλος πάει για διαπραγμάτευση το πρώτο που σου έρχεται να πεις είναι: δίαιτα αυστηρή. Το πληρώνουμε κι αυτό. Τη δίαιτα του Βενιζέλου μας επέβαλλαν. 
Όσο για τον Αντωνάκη λάθος στιγμή να πετάξει τη μάσκα. Το τριώδιο μόλις άνοιξε Αντωνάκη μου. Μπορούσες να περιμένεις τουλάχιστον ως την Καθαρή Δευτέρα για να αποκαλυφθείς. Αλλά ξέρω τι θα μου πεις «θέλει η πόρνη να κρυφθεί αλλά δεν την αφήνει η χαρά της». 
Αλήθεια τώρα πρόσεξε Κε Κομανέτσο γιατί μέχρι κι ο Κωλοτούμπας πρόεδρος σε παράτησε.
 Εσύ νομίζεις ότι θα σωθείς, σώζοντας και τον συμφοιτητή σου. Λάθος πιστεύεις. Και ξέρεις ότι όλη αυτή η ρητορική, δηλαδή ένα πολιτικό τον τιμωρείς μόνο στέλνοντάς τον σπίτι του δεν ισχύει. Ενίοτε οφείλεις να τον στείλεις και στη φυλακή. Κι αυτή τη φορά θα το κάνουμε.
ΥΓ 1. Νομιμοποιήθηκε το επάγγελμα του τοκογλύφου. Έχει γεμίσει ο τόπος ενεχυροδανειστήρια. Τώρα και με τις ευλογίες του κράτους.
ΥΓ 2. Excuse me. Where is Lady Fotocopy? I’ve not heard from her a long time. Μήπως διαβάζει Αγγλικό δίκαιο; Ελπίζω από βιβλία όχι από φωτοτυπίες.
              ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Ο ΕΙΡΩΝ                                                      
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου