Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΒΑΛΙΑ ΜΠΑΖΟΥ:ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΟΙ


Το πιο εύκολο και ανέξοδο πράγμα είναι να ρίχνεις για όλα το ανάθεμα στη Μέρκελ και να ξεχνάς ή να αποκρύπτεις τις δικές σου ευθύνες.
Η είδηση που τις τελευταίες μέρες έχει κάνει αίσθηση είναι ότι η Μέρκελ ως σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα, σκέφθηκε ότι αφού οι άποροι δεν έχουν ψωμί, μπορούν να φάνε παντεσπάνι και έτσι πέτυχε να μειωθεί δραστικά η ευρωπαϊκή βοήθεια που δίνεται στους απόρους.
ΑΣΤΕΓΟΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 
"Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ EURO ΣΤΙΣ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΕΣ "
Η είδηση προέκυψε από ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής και σύμφωνα με την οποία «η Γερμανία με προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πέτυχε να μειωθούν δραματικά τα χρήματα που η ΕΕ διέθετε για παροχή τροφίμων σε απόρους. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, τα κονδύλια που της αναλογούν μειώνονται από 20.045.000 το 2011 σε 4.805.742 ευρώ το 2012». Και συνολικά για την ΕΕ η μείωση είναι από 480.000.000 ευρώ που διατέθηκαν το 2011, σε 113.487 343 ευρώ το 2012».
Πριν ρίξουμε, όμως, και δικαίως το ανάθεμα στη Γερμανίδα καγκελάριο, πρέπει να πούμε δυο λογάκια στους δικούς μας, στους εγχώριους φωστήρες, που μπορεί να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την άκαρδη Γερμανία τη στιγμή που οι ίδιοι είχαν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια τα κονδύλια για τους απόρους…
Και αυτή η είδηση προέκυψε από ερώτηση άλλου έλληνα ευρωβουλευτή και συγκεκριμένα τουΓ.Παπανικολάου της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος είχε απευθύνει το ίδιο ερώτημα- σχετικά με τη δραστική μείωση των κονδυλίων- στις 18 Νοεμβρίου του 2011.
Και στην απάντηση του αρμοδίου Επιτρόπου κ. Cioloş, μαθαίνουμε τα εξής ωραία για τους εγχώριους «Μέρκελ» …σε σχέση με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τα κονδύλια για τους απόρους… «Όσον αφορά το σχέδιο του 2010, μια σειρά από διοικητικές ανεπάρκειες εμπόδισαν την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων από την Ελλάδα, η οποία αξιοποίησε μόνο το 47,3 % των διατεθέντων πόρων, σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 96,8 % στα 20 συμμετέχοντα κράτη μέλη. Η υπεύθυνη για τη διαχείριση του συστήματος στην Ελλάδα διοίκηση είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
Εάν δεν μπορείς, όμως ως χώρα, σε αυτή την ακραία οικονομική κατάσταση, να απορροφήσεις  το σύνολο των κονδυλίων για τους απόρους, είναι δυνατόν να μπορέσεις να απορροφήσεις έστω το 15% των κονδυλίων για τα έργα;
Υ.Γ- Με ανυπομονησία θα περιμένουμε τα στοιχεία για την απορρόφηση των κονδυλίων του 2011... Μακάρι να μην ξεφτιλιστούμε για μια ακόμα φορά.
                                                         ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ-(24-1-2012)
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου