Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

"ΑΚΟΥΣΤΕ" ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

"Μάθαμε ότι βάλατε τον υπεύθυνο για τα Κύθηρα αρχαιολόγο, κ. Άρη Τσαραβόπουλο σε εφεδρεία. Δεν ξέρουμε τι είναι ακριβώς εφεδρεία και γιατί πρέπει να μπει ένας επιστήμονας που κάνει καλά τη δουλειά του σε εφεδρεία αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα στερηθούμε την παρουσία του, την εργασία του και την υποστήριξή του.


Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το πόσο αγαπάμε και χρειαζόμαστε τον αρχαιολόγο στο νησί μας. Όλα αυτά τα χρόνια ανακαλύπτει αρχαιολογικούς θησαυρούς που μπορεί να είναι ένα αριστούργημα ή και ένα μικρό χερουλάκι από ένα αγγείο, ένα νόμισμα ή μια μικρή πέτρα σαν βώλος και όλα αυτά μας τα δείχνει, μας τα εξηγεί και μας κάνει να μαθαίνουμε τον τόπο μας και να τον αγαπάμε ακόμα περισσότερο.

Τον καλούμε συχνά στο σχολείο μας και μας μιλάει με τρόπο κατανοητό και παραστατικό για την τοπική ιστορία των Κυθήρων από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα. Συνοδεύει τη μεγάλη εκδρομή που κάνουμε στο τέλος κάθε χρονιάς και μας δείχνει τους σημαντικούς αρχαιολογικούς τόπους του νησιού μας. Μας μαθαίνει να σεβόμαστε και να προσέχουμε όλη αυτή την κληρονομιά μας.

Ξεναγεί τους επισκέπτες του νησιού, μικρούς και μεγάλους, μιλάει με απλά λόγια και κάνει την αρχαιολογία να μη φαίνεται κάτι πολύ βαρύ αλλά όμορφο και σπουδαίο. Διοργανώνει σεμινάρια, συνέδρια, ομιλίες κάθε καλοκαίρι και δέχεται επισκέψεις παιδιών στο Παλαιόκαστρο όπου κάνει ανασκαφή και μας μαθαίνει πώς να συμμετέχουμε και εμείς με τρόπο υπεύθυνο και δημιουργικό.

Έτσι, προσφέρει, ακούραστα και πάντοτε με χαμόγελο, άριστες υπηρεσίες στον τόπο μας, βοηθάει στην ανακάλυψη και τη διάσωση των ευρημάτων του και αγωνίζεται για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων. Με αυτό τον τρόπο μεταδίδει την αγάπη του για αυτό που κάνει και σε μας τα παιδιά και κάνει γνωστά τα Κύθηρα σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Αν ο κ.Τσαραβόπουλος απομακρυνθεί και δεν αντικατασταθεί άμεσα με έναν αρχαιολόγο που θα έχει το ίδιο ενδιαφέρον, τον ίδιο ζήλο και την ίδια συνεχή παρουσία, αυτό θα είναι μια μικρή καταστροφή για τον πολιτισμό του νησιού μας. Το θεωρούμε άδικο για τον τόπο αλλά και για τον καθένα από εμάς προσωπικά. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να πάρετε πίσω την απόφαση για την εφεδρεία και να μην αφήσετε το νησί μας χωρίς αρχαιολόγο, γιατί η πατρίδα μας για να πάει μπροστά δεν χρειάζεται μόνο χρήματα αλλά κυρίως γνώση, εργατικότητα και αγάπη.
Με την ελπίδα ότι θα ακούσετε τη φωνή μας"

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων  
Κυθήρων.  

================================================================== 
                                           ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ 
================================================================== 
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου