Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ "ΑΔΕΙΑΖΕΙ" ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε θέματα ενέργειας Oettinger, απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χουντή εκτίμησε πως είναι νομικά διάτρητη η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε "ευάλωτους" καταναλωτές.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής, στην ερώτησή του επισήμανε ότι βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά για την κατανάλωση του ρεύματος.
Ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger, στην απάντηση του επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν "τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3)."
"Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία", συνεχίζει ο επίτροπος "γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις". 


ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν.ΧΟΥΝΤΗ
Ο Ν. Χουντής σχολιάζοντας αυτήν την απάντηση δήλωσε: « Η ανάλγητη κυβέρνηση, που αποδεικνύεται ότι δεν σέβεται καμία νομιμότητα, τόλμησε σήμερα να στείλει τα ΜΑΤ ενάντια σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα του πολίτη να έχει ηλεκτρική ενέργεια και να μην του κόβουν το φως, εφόσον πληρώνει κανονικά τον λογαριασμό του. Καλούμε την κυβέρνηση μετά από αυτή την απάντηση, να πάρει πίσω αμέσως το απαράδεκτο χαράτσι, που πάει να επιβάλλει στους πολίτες.
Αυτοί που εμπνεύστηκαν και επιμένουν στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, που ταλαιπωρούν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό, αξίζουν την γενική κατακραυγή».

========================================================
Το πρώτο ξύλο απο την τρόικα εσωτερικου, της κυβέρνησης Παπαδήμα,  "έπεσε" στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Τους πήγαν και αυτόφωρο. 


        ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΞΩ.










========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου