Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ



ΓΡΑΦΕΙ:Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΜΠΡΟΣ"-30/11/2011


Το Πασόκ και ο Γ.Παπανδρέου εδώ και κάποιες μέρες έχασαν την κυβέρνηση και η χώρα κυβερνάται από μια «συμμαχική», υποτίθεται,  κυβέρνηση αμφίβολης αποτελεσματικότητας και από ένα τεχνοκράτη πρωθυπουργό με πολύ γνωστό πολιτικό 
παρελθόν τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Βλέποντας  τη νέα κυβέρνηση θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι ένα βαρύ πολυκέφαλο σχήμα με δεκάδες υπουργούς και υφυπουργούς, στην πλειοψηφία τους πρόσωπα ενός καταρρέοντος πολιτικού συστήματος, στην πράξη χρεωκοπημένοι πολιτικοί, με μια πρόσμιξη ακροδεξιών τηλεαστέρων – πολιτικών, που περιβάλλουν ένα πρωθυπουργό πρώην τραπεζίτη. Ο ΛΑΟΣ είναι η άκρα δεξιά, η ΝΔ η καθωσπρέπει δεξιά, το Πασόκ η νέα δεξιά και όλοι μαζί η κυβέρνηση Παπαδήμα.
Οι βουλευτές της προηγούμενης κυβέρνησης του Πασόκ συνειδητοποίησαν ότι το κόμμα τους βυθίζεται και ότι οι ίδιοι 
συμπαρασύρονται στη πολιτική απαξίωση. Αρκετοί εξ’ αυτών διαπίστωσαν ότι η πολιτική του κόμματός τους ήταν οικονομικά αδιέξοδη και αντικοινωνική. Παρ’ όλα αυτά παρέμεναν στο μαντρί επειδή είχαν μάθει να λειτουργούν όχι σαν αντιπρόσωποι του λαού αλλά σαν στελέχη εταιρίας. Είχαν μετατραπεί σε όργανα ψήφισης και νομιμοποίησης αποφάσεων που υπαγορεύονταν από έξω, στη διαμόρφωση των οποίων δεν είχαν καμία, μα καμία συμμετοχή. Τη στάση τους αυτή την εκμεταλλεύτηκε η ηγεσία του κόμματος τους. Χαρακτηριστική ήταν η έκφραση υψηλόβαθμου στελέχους που έλεγε «ας ψηφίζουν τα μέτρα και ας λένε ότι θέλουν». Τόσο πολύ τους υπολόγιζαν, επιβεβαιώνοντας πόσο λάθος λειτουργεί η (ο θεός να την κάνει) κοινοβουλευτική δημοκρατία στη χώρα μας. Και όμως θα 
μπορούσαμε να αποφύγουμε την σημερινή απελπιστική κατάσταση και να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα χωρίς επαναστατικές ή ριζοσπαστικές αλλαγές πάντα μέσα στα πλαίσια του σημερινού συστήματος. Δηλαδή με άλλα λόγια θα μπορούσε και μια αστική κυβέρνηση να δώσει λύση, αρκεί να μην είναι όργανο και υποχείριο των δανειστών μας, όπως η προηγούμενη του Γ.Παπανδρέου, και να φιλοδοξεί να διασώσει οικονομικά μαζί με την χώρα και τα εκατομμύρια των Ελλήνων. Πάρτε το παράδειγμα της Ουγγαρίας, που αυτό κάνει μια δεξιά κυβέρνηση, αλλά και αυτό της Ισλανδίας, που το κάνει μια κεντροαριστερή κυβέρνηση κάτω φυσικά από λαϊκή πίεση. Το κριτήριο διαφοροποίησης σε αυτή την περίπτωση δεν είναι οι ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, αν υπάρχουν, αλλά αν θέλουν οι εν λόγω κυβερνήσεις να υπηρετήσουν τους ξένους δανειστές τους ή τον λαό τους, πάντα μέσα στο πλαίσιο του συστήματος.
Πρέπει να επικεντρωθούμε σε δύο αναμφισβήτητες αλήθειες. Η πρώτη αφορά το παλιό γνωστό ερώτημα, ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο. 
Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην 
μπορεί με μεγάλη ευκολία να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Αυτόν τον τόπο σήμερα τον κυβερνάει εμμέσως πλην σαφώς η τρόικα. Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι το ΔΝΤ και το ευρωπαϊκό ιερατείο αντιλαμβάνονται την ανάταξη της Ελληνικής οικονομίας με όρους βίαιης απαξίωσης. Δηλαδή με άλλα λόγια με την μαζική εκποίηση δημοσίων επιχειρήσεων και ακινήτων και με την συρρίκνωση του κόστους εργασίας προσπαθούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα ευκαιριών για το δικό τους επενδυτικό κεφάλαιο. Άλλωστε η τρόικα το έχει από καιρό δηλώσει ότι επιδιώκει εσωτερική υποτίμηση. Το κακό για μας είναι ότι εσωτερική υποτίμηση δεν επιτυγχάνεται χωρίς ύφεση, με ότι αυτό σημαίνει, πράγμα που ζούμε καθημερινά.
 Αν η νέα «συμμαχική κυβέρνηση» μετατραπεί σε μηχανισμό εφαρμογής των πολιτικών που υπαγορεύει το ευρωπαϊκό ιερατείο και το ΔΝΤ, θα αποτύχει λόγω της αυξανόμενης ύφεσης. Οι  βουλευτές της δεν θα νομοθετούν με ελεύθερη βούληση αλλά εκβιαζόμενοι. Θα διστάζουν, θα καθυστερούν, θα παλινδρομούν αλλά τελικά θα ψηφίζουν εκτελώντας εντολές. Θα ζουν κάτω από τον ίδιο μέχρι τώρα εκβιασμό «ή ψηφίζεις ή χρεοκοπεί η χώρα». Το έργο το έχουμε ξαναζήσει.
ΥΓ.1- Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ο Βενιζέλος μου είπε ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί μας». Μαρτυριάρη.
ΥΓ.2- Μετά τα επεισόδια στις παρελάσεις, τίποτα δεν το είχε ο Καρχιμάκης να δηλώσει ότι οι οπαδοί του Ηρακλή και του Ολυμπιακού Βόλου είναι η 15Η και η 16Η συνιστώσα του Σύριζα.
ΥΓ.3- Ο Γ.Παπανδρέου θα είναι ο μόνος πρωθυπουργός που το όνομά του δεν θα μπει σε δρόμο αλλά σε αδιέξοδο.    
==================================================================
 Ένα σκίτσο του SOLOUP με αφορμή την σημερινή μέρα της επετείου του Πολυτεχνείου.

==================================================================
Και ένα σκίτσο του ΠΑΝΟΥ γιά την συμμετοχή της ακροδεξιάς στη κυβέρνηση Παπαδήμα

 ==================================================================

Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)
                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου