Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ο ΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, φοβούμενη ότι δεν θα βρει υποψήφιους πανεπιστημιακούς για να καταλάβουν τις θέσεις των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων, όπως δεν βρίσκει και πρώην πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις και αρχαιότερα μέλη ΔΕΠ για να συγκροτήσουν τις εφορευτικές επιτροπές, αίρει τον περιορισμό της εκλογής μέχρι δύο μελών από κάθε σχολή.
'Οσο κι αν δηλώνει ότι ο νόμος ψηφίστηκε από 256 βουλευτές, κάθε ημέρα που περνάει αποκαλύπτεται ότι δεν έχει μέλλον. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αδυνατεί να συγκροτήσει ακόμα και τις εφορευτικές επιτροπές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών, καθώς σκοντάφτει στην άρνηση των διδασκόντων στους οποίους γίνεται πρόταση συμμετοχής.
Μέλη ΔΕΠ, μέσω e-mail από τον ειδικό γραμματέα ανώτατης εκπαίδευσης Β. Παπάζογλου, ενημερώνονται ότι η υπουργός Παιδείας "με δεδομένη τη σειρά κατάταξής σας στον κατάλογο των αρχαιοτέρων καθηγητών του ιδρύματός σας", "πρόκειται να σας ορίσει ως μέλος της εν λόγω πενταμελούς επιτροπής". "Σε περίπτωση που υπάρχει πολύ σοβαρό και αιτιολογημένο κώλυμα συμμετοχής σας, παρακαλούμε όπως μας το γνωρίσετε στην ίδια την υπουργό, κ. Άννα Διαμαντοπούλου με ηλεκτρονικό μήνυμα, στη διεύθυνση ypourgos@minedu.gov.gr, με κοινοποίηση στη δική μου ηλεκτρονική διεύθυνση το αργότερο έως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011, 12.00 μεσημβρινή". Ένα τέτοιο e-mail, έλαβε και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Γ. Ρούσης και απάντησε ως εξής:
"Κατανοώ απολύτως το ότι με δεδομένο ότι αδυνατείτε να εφαρμόσετε έναν νόμο που στήριξε σύσσωμο το μπλοκ της αστικής εξουσίας, έχετε χάσει την ψυχραιμία σας και αυθαιρετείτε διότι: Το να θεωρείτε τη μη απάντηση ως καταφατική απάντηση είναι αυθαιρεσία. Το να στέλνετε ένα e-mail για ένα τόσο σοβαρό θέμα στις 12.20 το μεσημέρι της 4/10 και να θεωρείτε ότι αν δεν απαντήσουμε μέχρι τις 12 το μεσημέρι της μεθεπόμενης, συμφωνούμε με τον διορισμό μας, αποτελεί αυθαιρεσία στο τετράγωνο. Το να ανάγετε την αφεντιά σας σε κριτή της σοβαρότητας των λόγων άρνησης συμμετοχής που μπορεί να επικαλεστεί ο καθένας μας αποτελεί αυθαιρεσία στον κύβο. Παρόλα αυτά, για να μην υποστώ τον διασυρμό να δω το όνομά μου στην πενταμελή επιτροπή του Παντείου, όπερ καθόλου απίθανο στο πλαίσιο του αυθαίρετου τρόπου λειτουργίας σας, σπεύδω να σας δηλώσω ότι αρνούμαι να συμμετέχω σε μια διαδικασία που δολοφονεί το πανεπιστήμιο".



 Γ. Ρούσης






=======================================================
 ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ    ΜΑΘΗΤΩΝ
=======================================================

Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου