Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ:ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑ κ ΑΚΟΥΣΕ

Είκοσι χρόνια τώρα σε παρατηρώ. Στο δρόμο, στο σπίτι, στη δουλειά, στη διασκέδαση, στις διακοπές. Και θυμώνω, και απογοητεύομαι, και προσπαθώ να μπω στον δικό σου τρόπο σκέψης. Θυμώνω με σένα (τον αδελφό, τον συγγενή, το φίλο, τον γείτονα, τον συνεργάτη, τον γνωστό και τον άγνωστο). Οργίζομαι μαζί σου γιατί χρόνια τώρα δεν θέλεις να συνειδητοποιήσεις την κατάντια σου. Νομίζεις ότι πας μπροστά, όμως βυθίζεσαι. Με μια υπεροπτική συμπεριφορά (τα ξέρεις όλα, βολεύεσαι) αυτοκαταστρέφεσαι κι εσύ εκεί!!! Έχεις στήσει το παραμύθι σου κι έχεις μπει μέσα, κεντρικός ήρωας, χωρίς να νοιάζεσαι να δεις την αλήθεια. Εσύ έχεις τη λύση για κάθε τι, κάνεις αρπαχτές για να πλουτίσεις, μεγαλώνεις το παιδί σου, πιστεύοντας ότι εσύ έχεις γεννήσεις τον Αϊνσταϊν και ότι η φύση όλη συνωμοτεί εναντίον του που αρνείται ν΄ αναγνωρίσει την αξία του. Και δεν αναρωτήθηκες ποτέ σου αν ενεργείς λάθος. Έχεις μόνο δικαιώματα και αλοίμονο αν σου τα πειράξουν. Ξεσπαθώνεις, φωνάζεις, απειλείς. Αν όμως φωνάξει ο διπλανός σου για τα δικαιώματά του τότε είναι φαιδρός, αλήτης, σου στερεί τα συνταγματικά σου δικαιώματα να κυκλοφορείς, να εργαστείς. Εσύ πρέπει να δουλεύεις πενθήμερο, οι άλλοι να δουλεύουν και τις Κυριακές, Να γράψω κι άλλα; Είναι πολλά. Ο τρόπος που φέρεσαι είναι και ο τρόπος που ενεργείς πολιτικά. Ψηφίζεις με ποδοσφαιρικούς όρους. Τις περισσότερες φορές δεν έχεις μπει στον κόπο να πληροφορηθείς τι πρόγραμμα θα εφαρμόσει αυτό το πολιτικό κόμμα που ψηφίζεις. Μόνιμη δικαιολογία σου “εγώ είμαι το τάδε κόμμα, εγώ ανήκω εκεί, εμείς οικογενειακώς από τον παππού μου ψηφίζουμε εκεί”.

Κι έτσι επέπλευσε ο Σημίτης, δύο τετραετίες. Γιατί αρνήθηκες να θυμηθείς τον πρότερο δημόσιο βίο του. Δεν του καταλόγισες το σκάνδαλο του κτηματολογίου (τότε που έφαγαν τα χρήματα, η Ε.Ε. τα ζήτησε πίσω αφού δεν είδε έργο, τα επέστρεψαν από τους δικούς μας φόρους), το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Ούτε σου είπε τίποτα η κίνηση της μάνας του να δωρίσει όλο το προσωπικό πολιτικό αρχείο του πατέρα Σημίτη στο ΚΚΕ κι όχι στον γιο της που ήταν και πρωθυπουργός. Άρχισες να ζαλίζεσαι εκεί στον 8ο χρόνο διακυβέρνησής του όταν πλέον οι ολυμπιακοί αγώνες κόστισαν το δεκαπλάσιο του προϋπολογισμού τους και σε προκάλεσαν οι γάμοι στο Four Season.
Και γύρισες στον Κωστάκη. Αδιαφόρησες ότι επί χρόνια ήταν το καλύτερο θέμα των γνωστών γελοιογράφων και η χαρά της συχωρεμένης της Μαλβίνας. Δικαιολογήθηκες ότι ωρίμασε και πρέπει να μας κυβερνήσει, και ενώ το 2007 κάηκε η μισή Ελλάδα, και παραμονές των εκλογών έθαβες του καμένους συγγενείς σου κι εμείς βγαίναμε σε διαδήλωση για την ανικανότητα του Κωστάκη και της παρέας του να προστατέψουν τον τόπο, εσύ την Κυριακή των εκλογών έτρεχες να τον ψηφίσεις γιατί είπες “τι φταιει το καημένο το κόμμα”. Κι εσύ που ήσουν πιο οργισμένος απείχες γιατί όπως σε άκουσα να λες “Δεν θα πάω να ψηφίσω μικρό κόμμα, μη γίνει κάνα λάθος και δεν βγουν” Και αμέσως άρχισαν τα πανηγύρια με τα Βατοπέδια, τα ομόλογα, την Siemens, τα αναψυκτήρια που ήταν βίλες κλπ. Και πάλι με κορόιδεψες. Έδειχνες διατεθειμένος να βάλεις τέλος σ΄ όλα αυτά. Κι εσύ τι έκανες;. 
Έβγαλες κυβέρνηση το πρώτο νούμερο των θερινών επιθεωρήσεων.
Τάχα πίστεψες ότι υπάρχουν λεφτά. Κι ενώ η χώρα βυθίζεται, η ανεργία μεγαλώνει, τα έτοιμα τελείωσαν ή τελειώνουν, πληρώνεις ακριβό νοίκι για το ιδιόκτητο σπίτι σου, σιωπάς, δεν αντιδράς.
Αλήθεια! Επί δεκαετίες η προπαγάνδα της δεξιάς δεν έλεγε: “Πρόσεχε τους κομμουνιστές. Αν ποτέ έρθουν στην εξουσία κι έχεις δύο σπίτια θα σου πάρουν το ένα"; Οι κομμουνιστές δεν ήρθαν ποτέ στην εξουσία. Αλλά σήμερα με την πιο ακραία δεξιά πολιτική κινδυνεύουμε να χάσουμε και την γκαρσονιέρα που μένουμε.
Σου φταινε τη μία οι φορτηγατζήδες, την άλλη οι ταξιτζήδες. Επιχειρηματολογείς κατά των δημοσίων υπαλλήλων (μέσα σου πιστεύεις ίσως ότι θα διώξει εκείνους και θα προσλάβει εσένα). Δεν σκέφτηκες ότι τους κάνεις πλάτες για να μας εξαθλιώσουν περισσότερο. Ούτε που σου περνάει απ΄ το μυαλό ότι θα έπρεπε να βγεις στο δρόμο μαζί με αυτούς που αντιδρούν. Αντίθετα υπογράφεις στο facebook κατά των φοιτητών και των πανεπιστημιακών που αντιδρούν στο νόμο-έκτρωμα της Lady Ann.

Και το προηγούμενο Σάββατο σε είδα στη ΔΕΘ ν΄ ακούς την ομιλία του Σαμαρά. Δεν λεω, μοντελάκι. Ντεκαπάζ στα μαλλιά αλλά ξέχασες να ξανοίξεις το φρύδι και το μουστάκι. Κουστουμάκι που από πάνω από τον κορσέ τα κουμπιά ήταν έτοιμα να εκραγούν. Και σε είδα να χειροκροτάς. Κι αναρωτιόμουνα τι είχες καταλάβει. Το κατάλαβες εκείνο που είπε ότι δεν θα χάσω καμία δόση (του μνημονίου εννοούσε) αλλά θα διαπραγματευτώ απ΄ την αρχή (σχήμα οξύμωρο. Βλέπεις τι τραβάει ο Μπενίτο γιατί προσπάθησε ν΄ αστειευτεί;). Άρα κύρια μου (όπως θάλεγε και ο κος Λαζόπουλος) ξέχνα την επαναδιαπραγμάτευση. Θα τα φορτωθεί πάλι η προηγούμενη κυβέρνηση κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Χειροκρότησες όταν είπε ότι θα στηριχτούν οικονομικά οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι ενώ παράλληλα θα μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων. (Αντιλήφθηκες πως σου έλεγε ότι θα εισπράττω λιγότερα αλλά θα σας δώσω περισσότερα, light έκδοση του λεφτά υπάρχουν). Εκεί που έδωσες ρέστα στο χειροκρότημα ήταν όταν σου είπε πως αποδείχτηκε στη Βουλή ότι δεν υπήρξαν σκάνδαλα (κι ο Εφραίμ, ο Βουλγαράκης, ο Ρουσσόπουλος κ.ά. λοιδωρήθηκαν αδίκως; Τότε ένα ... μεγάλο ... συγνώμη. Κι ο Χριτοφοράκος και οι λοιποί της Siemens; Ανοίξτε παρακαλώ τα σύνορα. Γιατί τους στερείτε το δικαίωμα επιστροφής στην πατρίδα τους;) Σου είπε ότι είναι αντίθετος στο μνημόνιο που είναι αδιέξοδο. Ψήφισε όμως 75 νόμους του ΠΑΣΟΚ. Κι εσύ παραλήρησες για την συναίνεση και πια σηκώθηκες όρθιος να τον επευφημείς. (Κατάλαβες άραγε ότι σούλεγε πως ψήφισε 75 νόμους που εφαρμόζουν το μνημόνιο; Και δεν είναι πολλοί. 90 όλοι κι όλοι). Και συγκινήθηκες όταν σου είπε ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία με την πρώτη φορά θα ξανακάνει εκλογές μέχρι να την αποκτήσει (πολιτικό παιδί του Μητσοτάκη δεν ήταν μέχρι να έρθουν σε ρήξη;) Σ΄ αυτή την περίπτωση, σε ευνομούμενες δημοκρατίες, εκεί όπου οι πολίτες έχουν την μίνιμουμ ωριμότητα και αξιοπρέπεια, σ΄ αυτούς τους πολιτικούς (ειδικά όταν δεν προέρχονται από παρθενογένεση) τους στέλνουν σπίτι τους γιατί συνεχίζουν την κοροϊδία και πραγματικά δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα άλλο απο τη μωροφιλοδοξία τους για εξουσία και την προσωπική τους μιζέρια.
Σου είπα σε άλλο μου κείμενο για την Ιταλία και το πως αντέδρασαν οι Ιταλοί διαλύοντας τα κόμματα αυτά. Σήμερα θα σου θυμίσω τους γείτονες, τους Τούρκους. Τότε που τους λοιδορούσαμε και τους λέγαμε μεμέτια, τότε που στα βάθη της Τουρκίας υπήρχε ένα μεγάλο ποσοστό αναλφάβητων. Ε! Αυτά τα μεμέτια πήγαν στην κάλπη κι όλοι αυτοί, οι αντίστοιχοι με τα δικά μας λαμόγια, έψαχναν να βρουν την ψήφο τους. Θυμάστε τον Ετζεβίτ, την Τανσού Τσιλέρ, το Τζέημς κλπ. Δεν κατάφεραν να εκλεγούν και η Τουρκία ξύπνησε σε άλλη μέρα (σήμερα είναι στους G 20 και η δομή της- δρόμοι κλπ – πολύ πιο μπροστά από τα δικά μας).
Οφείλεις λοιπόν, επειδή σύντομα θα στηθούν κάλπες, να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να δεις το πραγματικό σου είδωλο. Το οφείλεις έστω και για μια φορά στον εαυτό σου, στο παιδί σου, να ψηφίσεις με βάση μια καλύτερη παιδεία για τα παιδιά μας, καλύτερη υγεία γιά όλους μας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις για να επιβιώσουμε. Και βέβαια να τιμωρηθούν τα λαμόγια σε βάθος εικοσαετίας. Πρέπει να τιμωρηθούν και οι γαλάζιοι και οι πράσινοι που έχουν το θράσος να μας κοροϊδεύουν ακόμη και σήμερα. Δεν σου λεω να ψηφίσεις το Χ ή το Ψ κόμμα. 30 ψηφοδέλτια παίρνεις. Δίπλωσε ένα και ρίξτο στην κάλπη.
Οι νταβατζήδες των ΜΜΕ και της διαπλοκής προπαγανδίζουν την αποχή, το λευκό και το άκυρο. Ξέρουν τι κάνουν. Βοηθάνε τα λαμόγια να επιζήσουν.
Θα στο δώσω σε αριθμούς μήπως επιτέλους ξυπνήσεις.


Εγγεγραμμμένοι100 
Ψήφισαν60 
Ακυρα-λευκά10 
   
ΠΑΣΟΚ18 36%
Ν.Δ.2244%
ΚΚΕ510%
ΣΥΡΙΖΑ24%
ΛΑΟΣ12%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ24%
ΣΥΝΟΛΑ 50100%
Αν πάμε όλοι:  
Εγγεγραμμένοι 100 
Ψήφισαν100 
   
ΠΑΣΟΚ1818%
Ν.Δ.2222%
ΚΚΕ1010%
ΣΥΡΡΙΖΑ88%
ΛΑΟΣ88%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ55%
ΚΟΤΤΕΣ44%
ΚΥΝΗΓΟΙ33%
ΨΑΡΑΔΕΣ33%
Λ-Μ22%
Μ-Λ22%
ΒΕΡΓΗΣ33%
Χ33%
Ψ22%
Ω44%
Κ33%
 ΣΥΝΟΛΑ100100%


Βλέπεις λοιπόν πόσο ωραία τους τιμωρείς. Με 40% θα έχει 160 βουλευτές. Με 22%, 80. Πέτα τους λοιπόν το μπαλάκι να ξεκινήσουν την αυτοκάθαρση από μόνοι τους. Και μην ακούσω ότι αυτοί είναι σοβαροί να κυβερνήσουν και οι άλλοι όχι. Γιατί θα σε ρωτήσω και πρέπει να με πείσεις. Γιατί είναι σοβαρός ο Πάγκαλος μ΄ αυτά που λεει, ο Γιακουμάτος κλπ. Και δεν είναι ο Λεβέντης; Ποιος μας έφερε σ΄ αυτό το χάλι; Ποιος είναι ανάξιος να μας βγάλει από δώ; Και κάτι άλλο, αν αρρωστήσεις και πας στον γιατρό κι εκείνος σου κάνει λάθος διάγνωση και σου δώσει αντίθετη θεραπεία προς την ασθένειά σου θα ξαναπάς στον ίδιο γιατρό;
Ελληναρά μου, δεν έχουμε περιθώρια. Απόβαλλε το σύνδρομο του Κοτζαμπάση που σε διακατέχει και επιτέλους ψήφισε δείχνοντας στον εαυτό σου την αυτοεκτίμησή σου.
Σταμάτα να ψεκάζεσαι απο τα ΑΤΙΑ του Λιακόπουλου.

Τότε υπάρχει περίπτωση να δούμε άσπρη μέρα και να χαμογελάσει το χειλάκι μας.
Υ.Γ 1. Σήμερα μ΄ έκανες να χάσω τον αυτοσαρκασμό μου και τη διάθεσή μου να ειρωνευτώ. Σήμερα που κατέθεσα στο χαρτί αυτές τις σκέψεις μ΄ έκανες να θλίβομαι. Σταμάτα λοιπόν να κατρακυλάς και να συμπαρασύρεις και μας μαζί.
Δεν είναι δύσκολο.

ΥΓ 2. Συνειδητοποίησε ότι δεν θα' χεις άλλη ευκαιρία. Είναι η τελευταία. Ήδη είσαι στο Ζάλογγο και εχουμε πιαστεί χέρι-χέρι γιά τον τελευταίο χορό.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Ο ΕΙΡΩΝ
=============================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου