Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα "Πολιτης" της Μυτιλήνης στις 1/10/2011
Ας θυμηθούμε το προτελευταίο δίλημμα που είχε βάλει η κυβέρνηση, το “Μνημόνιο ή χρεοκοπία”, για να φτάσουμε τελικά στο “Και μνημόνιο και χρεοκοπία”.  Τώρα μας έβαλε το “Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία” αλλά και πάλι για χρεοκοπία μιλάμε, έστω και επιλεκτική.  Το Μεσοπρόθεσμο σαρώνει ότι έμεινε όρθιο από το πρώτο μνημόνιο και η εικόνα της οικονομίας μας είναι χειρότερη από ποτέ. 
Η χώρα μας έχει παραδοθεί στο χειρότερο οικονομικό καθεστώς κατοχής στην ιστορία της και είναι μάλλον αστείο να μιλά η σημερινή κυβέρνηση των προθύμων για εθνική κυριαρχία και προάσπιση των συμφερόντων της. 
Και μόνο το Fast Track των
ιδιωτικών επενδύσεων που ψήφισε, δείχνει το μέγεθος του ξεπουλήματος της χώρας. Μιλάμε για ιδιωτικές επενδύσεις υψηλής όχλησης για το περιβάλλον και την κοινωνία. Πρόκειται για επενδύσεις, που η εθνική μας νομοθεσία υπό κανονικές συνθήκες θα απαγόρευε ρητά την υλοποίηση τους για λόγους δημόσιας υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος και ωμής παραβίασης των ανθρωπίνων και εργατικών δικαιωμάτων. Είναι
υποκριτικό η κυβέρνηση του Πασόκ να πανηγυρίζει για τα νέα δάνεια που εξασφαλίζει, όταν γνωρίζει ότι δεν είμαστε σε θέση να αποπληρώσουμε ούτε τα μισά από αυτά. Όπως επίσης υποκριτικό είναι να έχεις  παραδώσει τα κλειδιά του μαγαζιού στην Τρόικα και να προσποιείται ότι εσύ αποφασίζει για όλα.
Οι δανειστές μας ξέρουν ότι έχουμε το πιο εθελόδουλο πολιτικό σύστημα στην Ευρώπη και μπορούν να επιβάλλουν εδώ ότι τους συμφέρει.
Όποιος τολμούσε πριν ενάμιση χρόνο να μιλήσει για χρεοκοπία, αναδιάρθρωση, κούρεμα, καταγγελλόταν από την κυβέρνηση και τα προσκείμενα σε αυτή ΜΜΕ ως υπονομευτής της χώρας, της οικονομίας, των μισθών, των συντάξεων και των καταθέσεων και χαρακτηριζόταν ως ανεύθυνος και άσχετος.
 Τα ΜΜΕ της χώρας μας δεν είναι τίποτα άλλο από μεταμφιεσμένα και ανεξέλεγκτα παραρτήματα δημοσίων σχέσεων μιας παρέας “εθνικών επιχειρηματιών”, που έχουν καταλάβει τις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και βαφτίζουν ενημέρωση την προστασία των εταιρικών συμφερόντων τους. 
Πριν λίγες μέρες βγήκε από μόνος του ο Βενιζέλος και “έπαιξε” με τον όρο επιλεκτική χρεοκοπία. Μας έκανε μάλιστα μάθημα για αυτήν, λέγοντας ότι δεν θα ενεργοποιηθούν τα CDS ούτε θα κινδυνεύσουν ιδιαίτερα οι τράπεζες.
Πως φαίνεται ο άσχετος με τα οικονομικά υπουργός Οικονομικών.
 
  Αγνοεί ότι τα λεφτά που έχουν ποντάρει στην χρεοκοπία μας οι διεθνείς κερδοσκόποι είναι πολλά και πρέπει να τα πάρουν πίσω στο πολλαπλάσιο. Δηλαδή μας λεει ότι μπορούμε να αποσυρθούμε σε μια γωνία και να πεθάνουμε με την ησυχία μας, χωρίς να ενοχλούμε κανένα. Αν είναι δυνατόν.
Δεν μπορεί κανένας να εκποιεί την χώρα, να ρίχνει στον εργασιακό καιάδα το 1/3 του εργατικού δυναμικού της, να ρίχνει στην ανέχεια το 50% του πληθυσμού, να καταστρέφει τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους χωρίς τελικά το Ελληνικό κράτος να αποφύγει την επίσημη πτώχευση και όλα αυτά να λεει ότι γίνονται για το καλό μας και για την επιβίωση του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο για την ΕΕ αποδεικνύεται ότι για αυτήν δεν έχουν σημασία τα

θύματα, αρκεί να πεθάνουν ευτυχισμένα με το Ευρώ στην τσέπη και με την ικανοποίηση ότι και τα δισέγγονα τους θα πληρώνουν τα ίδια δάνεια. Δεν μας “αξίζει” τέτοια μοίρα και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να το πετύχουν.  
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος(Β.Π)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου