Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:Τα ΜΜΕ και η τέχνη της μοδίστρας.(23/6/2010)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 23/6/2010


ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ


Πως αξιολογείται μια είδηση; Με ποιο κριτήριο θα κριθεί δημοσιεύσιμη για να τυπωθεί ή να βγει στον αέρα; Για πολλούς τα σημερινά μέσα ενημέρωσης είναι
εκφραστές του συστήματος που χρεοκοπεί. Ας δούμε δύο σημαντικές ειδήσεις που χάθηκαν από τις σελίδες των παραδοσιακών εφημερίδων και τις οθόνες των καναλιών. Χάθηκαν από όλο το φάσμα των ΜΜΕ, από το Βυζαντινό Βακούφιο του ΔΟΛ μέχρι τις φυλλάδες δεύτερης διαλογής. Την προηγούμενη Παρασκευή ο πρωθυπουργός γιουχαΐστηκε στο Ηρώδειο. Όταν η Μαρία Φαραντούρη(τι το ήθελε και αυτή, ο  Χυτήρης της το είπε;) τον προσφώνησε, 3000 άτομα συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, ένωσαν τις φωνές τους σε ένα ατελείωτο ου. Όταν τέλειωσε το ου, άρχισαν κάποια συνθήματα του τύπου «φέρτε πίσω τα κλεμμένα». Αυτή η είδηση εξαφανίστηκε, αυτολογοκρίθηκε και θεωρήθηκε εκτός «γραμμής» από το σύνολο των ΜΜΕ(τρεις εφημερίδες μόνο το έγραψαν στα ψιλά τους). Ευτυχώς για μάς, τα τελευταία χρόνια υπάρχει κάτι που συνεχώς εκθέτει τα παραδοσιακά μίντια. Αναφέρομαι στα μπλόγκς. Τα μπλόγκς παρά τις αδυναμίες τους, που πράγματι είναι πολλές, τηρούν την έγκαιρη μετάδοση των γεγονότων χωρίς δεσμεύσεις, «γραμμές» και αυτολογοκριτικές τάσεις.  Όσοι λοιπόν έχουν σαν εναλλακτική ενημέρωση το internet, ενημερώθηκαν, έγιναν αποδέκτες της είδησης και για μία ακόμη φορά σιχτίρισαν τα παραδοσιακά ΜΜΕ και τα ειρωνεύτηκαν. Τα δηκτικά σχόλια για τα αόμματα μίντια επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ότι αν συνεχίσουν την ενημέρωση με τους ίδιους όρους, το παιχνίδι το έχουν χάσει.
Η δεύτερη είδηση ήταν η ανάμιξη του ονόματος του Βγενόπουλου της Marfin στο σκάνδαλο της μονής του

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΕΦΡΑΙΜ
Βατοπεδίου. Προσέξτε ,την είδηση τη μετέδωσε το Star του Βαρδινογιάννη. Μιλάμε για ένα κανάλι που έχει δελτίο με ειδήσεις Life Style, τον καιρό τον μεταδίδει η Πετρούλα και οι υπόλοιπες ειδήσεις του απευθύνονται σε κοινό με επίπεδο ξανθιάς μεσημερούς που λεει και ο Λαζόπουλος. Επειδή τώρα τελευταία ο Βγενόπουλος τα χάλασε με το Βαρδινογιάννη για αυτό και η πολυμετοχικότητα του Παναθηναϊκού τινάχθηκε στον αέρα, βγάζει το Star την φωτογραφία του Βγενόπουλου και τον πετάει στην σέντρα. Εν είδει ρεπορτάζ  από την εξεταστική της Βουλής, μας λεει ότι τα δάνεια της Marfin προς  την μονή ξεπερνούν τα 160 εκατομμύρια Euro και ότι από την πρώτη δόση του δανείου των 80 εκατομμυρίων Euro τα 50 η μονή τα τοποθέτησε σαν επένδυση στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Ιερές μπίζνες  με

ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ-ΠΕΛΕΚΗ
την ευλογία της Παναγίας όπως θα έλεγε και η Κα Πελέκη, σύζυγος Βουλγαράκη, για να μην ξεχνιόμαστε. Δηλαδή με άλλα λόγια ο Βγενόπουλος έκανε συνεταίρο του τον Εφραίμ με λεφτά της τράπεζας. Έγινε λόγος και για ένα άλλο δάνειο ύψους 30 εκατομμυρίων Euro που το χρησιμοποίησε η μονή για να αγοράσει μετοχές του ΟΤΕ την εποχή που αυτός μεταβιβαζόταν και επειδή  ο Βγενόπουλος λειτουργεί σαν Εθνικός εκποιητής - πήρε τον ΟΤΕ και τον έδωσε στους Γερμανούς, πήρε την Ολυμπιακή και την έδωσε στον Βασιλάκη της AEGEAN- τα συμπεράσματα δικά σας. Και αυτή η είδηση δεν μεταδόθηκε από κανένα άλλο κανάλι. Γιατί ; Δεν την αξιολόγησαν σωστά ή φοβήθηκαν μην χάσουν έσοδα από διαφημίσεις της Marfin;. Φυσικά ούτε το Star θα την μετέδιδε ,όσο τα είχαν καλά Βγενόπουλος - Βαρδινογιάννης. Όσον αφορά την ενημέρωση, στην Ελλάδα εφαρμόζεται ο νόμος του Προκρούστη. «Ότι μας περισσεύει το κόβουμε , ότι δεν μας φτάνει το τεντώνουμε»  ή για να το πούμε πιο λαϊκά η λογική της μοδίστρας, όπου ότι δεν της κάνει το κόβει και το πετάει και ότι της αρέσει το κεντάει, το κάνει εργόχειρο και μας το μοστράρει.
Υ.Γ «Το παγκάρι της εκκλησίας σήμερα είναι πάρα πολύ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΑΝΘΙΜΟΣ
πεσμένο εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης. Σας το λεω σαν είδηση.» Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Μπα, έχει ο Ύψιστος προβλήματα ρευστότητας!


Κεραμιδόγατος ο μαντουμανταδόρος (Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου