Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:(2009)- Ωχ το μάτι μου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 2009


ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ


 Τι είπες τώρα ;
«Δεν είχα ζήσει τα γεγονότα του Πολυτεχνείου , τώρα όμως με αυτή την ιστορία με την Αστυνομία , κατάλαβα
καλά πως ένιωθαν οι άνθρωποι εκεί μέσα.» Αννίτα Πάνια. Έχει μπερδέψει το πολυτεχνείο , τον περίγυρό του , τα κάγκελα του  με την τζιπάρα Land Rover στα  Βλάχικα της Βάρης. Ερώτημα: Αν βάλει στο CD player σε παραλλαγή το τραγούδι του Θεοδωράκη «χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Καρβέλα» θα αποκτήσει καλύτερη αίσθηση τι σημαίνει Πολυτεχνείο ; Αυτή θα ζητήσει να βάλουν ρόδες στο Πολυτεχνείο για να μπορεί να το γκαζώσει.  Άσε που μπορεί να κάνει τανκς την τζιπάρα και να του γκρεμίσει την πόρτα.  

Ο χρόνος είναι χρήμα

«Μετακινούμε με το ελικόπτερο γιατί έτσι εξοικονομώ χρόνο για την προσευχή.» Ηγούμενος Εφραίμ.
Όταν είσαι ψηλά , κάνεις μια χαρτογράφηση για το δικό σου κτηματολόγιο , τι θα αγοράσεις , τι θα πουλήσεις και κατεβαίνοντας ρίχνεις και μια προσευχή να βρεις υπουργούς θεούσες για να σου έρθουν όλα δεξιά. Όσο για τα συμβόλαια , η Παναγία να ευλογεί και η Πελέκη θα υπογράφει.

Μπουμπούνισέ τους

«Με τα κανόνια θα πρέπει να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι τους λαθρομετανάστες που επιχειρούν να
εισέλθουν στην Ιταλία.» Ουμπέρτο Μπίσι υπουργός Mεταρρυθμίσεων της Ιταλίας.
Καλά μπροστά τους ο δικός μας Καρατζαφέρης είναι παιδικός σταθμός. Ο μπουμπούκος , ο Βελλόπουλος και ο Βορίδης είναι για την Λημνούπολη. Κάτι σαν τον Χιούη τον  Λιούη και τον Ντιούη. Καρατζαφέρη όρμα τους  έτσι ,για το καλό του γένους και του Χριστού την πίστη την αγία που λέγαμε και στο κατηχητικό.
Η αστυνομία κάνει χρήση καθαρεύουσας
«Αιτήθημεν αδείας ολιγόλεπτου διαλείμματος προκειμένου να προμηθευθώμεν ύδωρ και καφέ και να κάνομεν και χρήσιν τουαλετών. Παραμείναμε
 σταθμευθέντες έμπροσθεν του καταστήματος , εις τον εξωτερικόν αυτού χώρον , μέχρις ότου να παρασκευασθούν οι καφέδες και κάνομε άπαντες εκ περιτροπής την χρήσιν της τουαλέτας.» Από αγωγή νεαρών αστυνομικών σε τηλεοπτικό σταθμό , που σε ρεπορτάζ τους εμφάνιζε να πίνουν φραπέδες σε ώρα εργασίας.  Σε ποιόν δικηγόρο απευθύνθηκαν να τους κάνει την αγωγή , στον Πλέυρη ; Ποιο εύκολα βρίσκεις Βεδουίνο με χιονίστρες στην έρημο παρά αστυνομικό της ηλικίας τους να μιλά την παραπάνω γλώσσα. Θυμίζει την γλώσσα που χρησιμοποιεί η Κα Ντόροθυ της Ιγγλετέριας με τις φίλες της όταν διοργανώνει πάρτι με τσαι και πουτίγκα για γηραιές κυρίες. Εγώ αυτή την γλώσσα δεν την κατέχω. Εμείς εδώ στα κεραμίδια μιλάμε αλλιώς και κάνουμε άλλα πράγματα.  Τι εννοούν οι Αγιασσώτες όταν λεν «μη Μαργιέλ αδιάντρουπα»; Τέτοια πράγματα.

Η κοτσίδα ενοχλεί τον Ομέρ Πριόνη

«Εγώ δεν έχω δει στη Κυψέλη η πλειοψηφία των κατοίκων της να λειτουργεί έτσι, να έχει αλογοουρές και
κοτσίδες. Για  νέα παιδιά είναι πολύ ωραίο , αλλά δεν έχω δει Κυψελιώτες να είναι έτσι , πώς να το κάνουμε ;» Νικήτας Κακλαμάνης μετά τις αντιδράσεις για το πάρκο της οδού Κύπρου που πήγε να το κάνει γκαράζ. Για τον Δήμαρχο της Αθήνας είναι κακό να πρωτοπορεί η νεολαία της γειτονιάς της  , με τις αλογοουρές και τις κοτσίδες της και ότι άλλο θεωρεί αυτή εμφάνιση και δεν τον ρώτησε. Μετά την ποινικοποίηση της κουκούλας από το Μαρκογιαννάκη να και αυτή της αλογοουράς , της κοτσίδας και του σκουλαρικιού από τον Κακλαμάνη. Αυτός έχει μείνει στην χωρίστρα στη μέση που είχαν οι πρωταγωνιστές των ταινιών του Ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1960. Κακλαμάνη άλλο μπουγάτσα άλλο μιλφειγ .

Ριάλιτι για προβληματικούς

«Εγώ, πάντως δεν θα έπαιρνα με τίποτα στον κόσμο μέρος σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Θα προτιμούσα , αν με
έκανε η ανάγκη να πλύνω σκάλες».  Η Ευγενία Μανωλίδου αξιολογεί το ριάλιτι που παρουσιάζει. Η μαέστρος Κα μπουμπούκου των φτηνιάρικων λαίφ στάιλ περιοδικών καθαρίζει για τον εαυτό της, φτύνοντας αυτούς που συμμετέχουν. Τέτοιο φτύσιμο δεν έχει πέσει ούτε στα γραμματόσημα για τις ευχετήριες κάρτες των εορτών.
Όταν η εκκλησία μπλέκει στα πόδια της ιατρικής
«Το AIDS δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την διανομή προφυλακτικών, αντίθετα η χρήση τους επιδεινώνει το πρόβλημα.» Πάπας Βενέδικτος. Άλλος ένας παπάς που τα βάζει με την επιστήμη , μετά τον δικό μας Άνθιμο με
τα ασημένια κουταλάκια του που δεν κολλάν την γουρονογρίπη. Η ελίτ του ιερομαντείου αντεπιτίθεται.  Ο Βενέδικτος βρήκε τον μπελά του από τους καθολικούς που έστελναν προφυλακτικά μέσα σε  επιστολές με παραλήπτη το Βατικανό , επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας για την παραπάνω δήλωσή του. Εμείς τι θα στέλνουμε στον Άνθιμο, κουταλάκια ;. Εδώ βρίσκεται η απάντηση στο προηγούμενο άρθρο μου ‘Βρείτε την σωστή απάντηση’. Όσοι αιώνες και να περάσουν ο σκοταδισμός θα είναι σταθερή αξία στις εκκλησίες.Η πίστη δεν σε λυτρώνει πάντα, μπορεί και να σε σκοτώσει.                                                                            

Κεραμιδόγατος ο μαντουμανταδόρος  (Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου